Koh Chang – nähtävyydet, retket ja tekemistä

Ko Chang on suuri saari, jolla ei pääse helposti kyllästymään. Tekemistä on viidakkokävelyistä kalastus- ja snorklausretkiin.

Varsinaisia pakollisia nähtävyyksiä ei ole, mutta Koh Changia on kiva kiertää moottoripyörällä.

Koh Changin norsut

Koh Chang, Thaimaa. Kuva: Cezary Wojtkowski / Shutterstock.com

Ko Changilla ei ole nimestään huolimatta koskaan elänyt villejä norsuja (chang). Syynä nimeen on saaren näyttävä ulkomuoto: viidakkoisen ja vuoristoisen saaren korkein huippu nousee 750 metrin korkeuteen.

Sittemmin saarelle on kyllä tuotu norsuja turisteja viihdyttämään. Parillakin Klong Prao Beachin lähellä sijaitsevalla norsuleirillä pääsee ratsastamaan norsulla (mutta lue ensin lisää, saako norsulla ratsastaa).

Koh Changin viidakko

Koh Changin pinta-alasta 75 prosenttia on suojeltua kansallispuistoa. Viidakoissa asustaa apinoita, villisikoja ja sarvinokkalintuja.

Koh Changin viidakoihin järjestetään päiväretkiä, joilla näkee hienoja jättiläispuita ja pienen kosken. Yleensä opas myös löytää käärmeen ja monenlaisia ötököitä ihasteltavaksi.

Koh Changin vesiputoukset

Klong Plu -vesiputous. Koh Chang, Thaimaa. Kuva: Tutae / Shutterstock.com

Ko Changin viidakkoisilta rinteiltä suihkuaa useampikin vesiputous. Mitään maailmanluokan nähtävyyksiä ne eivät ole, mutta käyvät mukavasta puolen päivän retkestä. Putousten alla olevissa altaissa voi pulahtaa. Kuivalla kaudella putousten vesisuihku kutistuu vaatimattomaksi.

Vesiputouksista vaikuttavin on Klong Plu, joka sijaitsee Klong Prao -rannan läheisyydessä. Kapea, valkoinen suihku syöksyy graniittihalkeamasta sinimustaan altaaseen. Parkkipaikalta johtaa putoukselle 600 metrin pituinen viidakkopolku.

Toinen suosittu vesiputous on Than Mayom, joka sijaitsee saaren itäpuolella. Kaksi Thaimaan kuningastakin on kunnioittanut matalaa putousta vierailullaan. Parkkipaikka sijaitsee 200 metrin päässä putouksesta.

Molemmille putouksille on viiden euron pääsymaksu (lapset puoleen hintaan).

Saarikierros Koh Changilla

Saareen tutustuu mukavimmin vuokraskootterilla. Teiden serpentiinimutkat kiemurtelevat läpi viidakoiden ja kukkuloiden laelta avautuu upeita merimaisemia. Itäpuolella maisemia hallitsevat hedelmäviljelykset.

Koh Changin köysirata

Köysirata Treetop Adventure Park on mukava kokemus. Kaapelien varassa pääsee tasapainoilemaan puiden latvustossa ja liitämään puusta toiseen.

Koh Chang – sukellus ja snorklaus

Mu Ko Chang -kansallispuisto. Koh Chang, Thaimaa. Kuva: Birdpits / Shutterstock.com

Koh Changia ja ympäröi 51 saaren kansallispuistona suojeltu saaristo, jonne järjestetään sukellus- ja snorklausretkiä.

Saarella toimii useita sukelluskouluja, ja silloin tällöin saarella työskentelee suomalaisiakin sukelluksenopettajia – yleensä Scandinavian Divers -sukelluskeskuksessa. Saarella toiminut suomalainen sukelluskeskus Kontio Diving on lopettanut toimintansa – asiakkaita kyllä riitti, mutta omistaja halusi muuttaa perheineen takaisin Suomeen.

Snorklaamista voi kokeilla Klong Praon -rannan edustalla olevilla pikkusaarilla, joille pääsee kajakilla melomalla. Paremmille snorklausmaastoille pääsee päiväretkillä kaukaisemmille pikkusaarille.

Kalastamaan Koh Changille

Suomalaisomisteinen Koh Chang Game Fishing järjestää uistelu- ja snorklausretkiä. Omatoimisesti kalaretkiä voi järjestää Bang Baon kylästä, tosin niiden taso voi vaihdella laidasta laitaan.

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi