Kumpi saari on parempi: Ko Kood vai Ko Phayam?

Yksinkertainen mökki Koh Phayam -saarella. Kuva: Pushish Images / Shutterstock.com

Kumpikin saarista on säästynyt vielä massaturismin lieveilmiöiltä ja molemmille lähdetään etsimään rentouttavaa rantalomaa sekä aution hiekkarannan tunnelmaa. Seuraava vertailu voi helpottaa päättämään kumpi saari on sinun seuraava kohteesi, Ko Phayam vai Ko Kood?

Kumpi on parempi: Ko Phayam vai Ko Kood?

0–1 Rantojen hienoudessa Koh Kood pieksee Koh Phayamin selvästi. Koodin rannoilla hiekka on valkoisempaa ja vesi paljon kirkkaampaa. Molemmilla on kuitenkin kilometrikaupalla hiekkarantaa, joten oma rauhallinen rantakaistale on yleensä taattu.

0–2 Majoitus molemmilla saarilla koostuu pääosin bungalow -kylistä, joista löytyy vaihtoehtoja eri tarpeisiin ja joka lompakolle. Koh Kood on kuitenkin tässä monipuolisempi, ja saarelta löytyy majoitusta laajemmalla skaalalla kuin Phayamilta, aina yksinkertaisesta kotimajoituksesta hyvinkin ylellisiin hotelleihin. Todellisia luksuskohteita on Koodilla useita, Phaymilla painottuu taas edullisempi ja yksinkertaisempi, joskin usein myös viehättävämpi, majoitustyyppi.

1–2 Tunnelmaltaan saaret poikkeavat toisistaan. Koh Koodilla näkee paljon perheitä ja pariskuntia, jotka viihtyvät omissa oloissaan. Phayamilla on yhteisöllisempi ja sosiaalisempi tunnelma: reppureissaajat, paikalliset ja vanhemmat elämäntapamatkaajat viettävät iltaa yhdessä ja tutustuminen käy luontevasti. Phayamin rantabaarit ja bungalow-kylät ovat ilmeikkäämpiä ja tunnelmallisempia kuin Koh Koodin rahalta tuoksahtavat resortit. Miellyttävästä tunnelmasta piste Phayamille.

2–2 Iltaelämä saattaa tuntua molemmilla saarilla melko hiljaiselta. Koh Phayamilla on kuitenkin sesonkikaudella kiertävien bileiden periaate, jolloin lähes joka ilta on bileet jonkun rannan jossakin baarissa. Näihin juhliin saapuu väkeä eri puolilta saarta ja voi olla varma, että menoa ja meininkiä riittää pikkutunneille livemusan tai dj:n tahdissa. Baarien koristeluun ja viihtyisään tunnelmaan on ylipäätään nähty paljon vaivaa Phayamilla. Koh Koodilla vain parissa kolmessa baarissa on ihmisiä istumassa livemusaa kuunnellen noin puolille öin.

3–3 Koh Phayamilla selviää pienemmällä budjetilla majoituksen ja ruuan suhteen. Kehittymättömyys tarkoittaa Koh Phayamilla myös nettiyhteyksien rajallisuutta sekä hitautta ja sitä, että sähköt toimivat vain iltaisin. Yksinkertaisuutta arvostavat reppureissaajat antavat näistä syistä pisteen Phayamille. Näkökulmaa vaihtaen Koh Koodilla nettiyhteydet toimivat paremmin ja sähkö on ympärivuorokautista. Ylellisyyksiä on tarjolla leveämmälle lompakolle. Mukavuuksia arvostavat antavat pisteen Koodille.

3–4 Näkemisen ja tekemisen suhteen Koh Kood nappaa pisteen. Saarella on useita vesiputouksia ja muutoinkin monipuolisemmin nähtävää kuin Phayamilla. Myös sukellus- ja snorklausmahdollisuudet ovat Koodin vesillä paremmat kuin Phayamilla.

4–4 Paikallisten ystävällisyys ja vieraanvaraisuus korostuu Koh Phayamilla. Yhteisöllisyyden tuntu ja yleinen rentous näkyy tässäkin asiassa. Ei ole tavatonta saada kutsua paikallisten kanssa ruokapöytään tai oluelle. Paikalliset ja turistit tuntuvat ystävystyvän helpommin Phayamilla kuin Koodilla.

Lue lisää Ko Koodista ja Ko Phayamista.

Teksti: Rosita Juurinen

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi