Bangtao – Phuketin paras ranta

Bang Tao Beach on Phuketin pisimpiä rantoja. Täällä on tilaa hengittää. Kuva: Wiratho / Shutterstock.com

Bang Tao Beachin nähdessään on hieraistava silmiään: yli viisi kilometriä pitkä valkoinen hiekkaranta kaartuu silmänkantamattomiin.

Bangtao on Phuketin komeimpia – ja kivoimpia – rantoja. Toisin kuin monilla muilla Phuketin rannoilla, Bang Taolla hotellien ja rannan välistä ei kulje rantatietä. Täällä voi hotellin altaalta kirmata suoraan rannalle ja mereen uimaan.

Bangtaon keskiosaa kutsutaan nimellä Laguna Phuket. Sille on keskittynyt useita suuria ja hyvätasoisia hotelleja. Alueelle nimen antaneet laguunit ovat oikeasti vanhoja, vedellä täytettyjä tinakaivoksia – kauan ennen turismin kasvua tina oli Phuketin vaurauden lähde.

Rannan pohjoispäätä kutsutaan puolestaan nimellä Layan Beach. Ranta on osin suojeltu eikä sillä ole hotelleja. Melkein autiolle rannalle on kuitenkin avattu Dream Beach Club, joka on tuonut mukaan elämää ja meininkiä. Rannalla on muutama muukin ravintola.

Bangtao on niin pitkä, että vaikka sillä onkin useita hotelleja, ravintoloita ja beach clubeja, ei oman rauhan löytäminen ole vaikeaa. Bangtao Beachin voikin hyvällä omalla tunnolla nimetä Phuketin parhaaksi rannaksi rauhaa etsiville.

Bangtaon rantaklubit

Bang Tao Beach. Phuket, Thaimaa. Kuva: Kevin Hellon / Shutterstock.com

Layanilla sijaitsevan Dream Beach Clubin ohella varsinaisella Bangtao-rannallakin on beach clubeja. Rantaklubit toimivat periaatteella, että asiakkaat tilaavat ruokaa ja juomia, joita vastaan he saavat nauttia klubien uima-altaista ja rantatuoleista. Iltaisin tunnelmaa elävöittävät dj:t ja joskus myös live-esiintyjät.

Angsana-hotellin yhteydessä toimii Xana Beach Club, jonka ohjelmasta ja vierailevista artisteista vastaa singaporelainen Attica-klubi.

Catch Beach Club on puolestaan muuttanut Bang Taolle Surin Beachilta, jossa klubi toimi vuosikausia.

Bang Tao Beach – ravintolat

Bang Taosta löytyy kaksi pientä ravintolakeskittymää. Toinen on rannan eteläpäässä hotelli Best Westernin luona, toinen on rannan Laguna hotellikompleksin takana ruokakauppa Villa Marketin ympäristössä.

Bangtaon alueen paras ravintola on Bampot Kitchen & Bar, joka edustaa modernia eurooppalaista keittiötä.

Siellä täällä Bangtaon rannalla hotellien tuntumassa on myös mukavia rantaravintoloita, kuten suosittu Green Leaf lähellä Sunwing- ja Amora -hotelleja.

Bang Tao Beachin hotellit

Perheille paras hotelli Bang Taolla on Sungwing Bang Tao (reilut 200 euroa), jossa on mainiot uima-altaan ja paljon ohjattua tekemistä lapsille. Mutta varoitus ilman lapsia matkustaville: tämä hotelli elää täysin lasten ehdoilla.

Rauhallisemman tunnelman kaipuuseen vastaa elegantti Dusit Thani Phuket Laguna (noin 250 euroa). Palmut ja kasuariinapuut luovat varjoa luonnonmukaisena säilytetylle laajalle ranta-alueelle. Perinteistä thaimaalaista tyyliä ja palvelua.

Perushyvää laatua tarjoava Best Western Premier Bangtao sopii puolestaan monenlaiseen makuun, niin perheille kuin pariskunnillekin. Mukava uima-allasalue ja sijainti lähellä ravintoloita aivan rannan eteläpäässä.

Jos ei ole pakko asua aivan rannalla, tunnelmaltaan suuria hotelleja paljon intiimimpi elämys on tyylikäs Pai Tai Villas, josta saa huoneen noin sadalla eurolla. Eikä rannalle ole kuin muutaman minuutin kävely. Sijaintikin on mainio lähellä rannan eteläpään ravintola-aluetta.

Katso lisää vaihtoehtoja Bang Tao Beachin majoitukseen.

Bang Tao kokemuksia

Bang Tao kuuluu Kapteenin suosikkirantoihin Phuketissa, varsinkin jos on liikkeellä perheen kanssa. Ainoa miinus siitä, että Bang Taon ravintolatarjonta ei ole yhtä monipuolista kuin vilkkaammilla rannoilla – ja ravintoloihin kertyy helposti reippaasti kävelymatkaa, jos haluaa vaihtelua oman hotellin vieressä oleviin ruokapaikkoihin.

Phuketista ja muista Thaimaan parhaista kohteista voit lukea lisää Kapteenin kirjoittamasta opaskirjasta Tripsteri Thaimaa, jonka voi tilata kätevästi netistä.

Kerro kommenttiosuudessa omia kokemuksiasi Bang Tao Beachista.

Bangtao Beachin vinkkien sijainnit näet Phuketin kartalla.

Lue lisää Phuketista.

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi