Tyrone Renggli – golfopettaja Pattayalla

TPR Golf Academy Tyrone Renggli
Tyrone Renggli toimistollaan.

Etsitkö golfopettajaa tai harjoituspaikkaa Pattayalta? TPR Golf Academysta saa varmasti Pattayan osaavinta opetusta golfin saralla.

TPR Golf Academy toimii Greenway Driving Rangella, joka sijaitsee Sukhumvit Roadilta noin 10 minuutin matkan päässä Jomtienin keskustasta.

Kävin haastattelemassa vanhaa ystävääni Tyrone Renggliä, joka pyörittää TPR Golf Academya.

Kertoisitko Tyrone vähän itsestäsi ja TPR Golf Academysta?

”Olen Tyrone Renggli Sveitsistä. Olen 31-vuotias ja elänyt Thaimaassa nyt 10 vuotta. Aikaisemmin harjoittelin ja pelasin täällä ja viitisen vuotta sitten siirryin opetushommiin.”

Mikä sai sinut alun perin tulemaan Thaimaahan?

”Isäni on asunut Thaimaassa yli 20 vuotta ja käytyäni varusmiespalveluksen hän kysyi, jos haluaisin tulla tänne harjoittelemaan ja pelaamaan golfia. Ja koska Thaimaassa on loistavat mahdollisuudet golfin peluuseen, niin ilman muuta lähdin ja jäin tänne siltä heittämältä.”

Kerroit, että pelasit aikaisemmin kilpaan. Mitä kisoja pelasit?

”All Thailandia lähinnä. Asian Development Touria ei ollut vielä siihen aikaan, mutta varmasti olisin pelannut sitäkin.”

Missä vaiheessa ja miksi rupesit ajattelemaan, että opettaminen onkin sinun juttusi?

”Palkintosummat eivät olleet vielä silloin kovin suuria, enkä pärjännyt tarpeeksi hyvin, jotta olisin tehnyt oikeasti rahaa. En kokenut myöskään voivani antaa peliesityksilläni tarpeeksi takaisin sponsoreilleni. Olen myös aina tykännyt opettamisesta ja tajusin, että se on enemmän minun juttuni.”

TPR Golf Academy on nyt siis toiminut viisi vuotta. Onko sinulla asiakkaita ympäri maailman vai kuinka?

”Kyllä. Asiakkaita on ympäri maailman. Suomesta tulee myös paljon golffareita ottamaan tunteja. Meillä on paljon asiakkaita, jotka asuvat täällä, ja lisäksi myös paljon turisteja, jotka viettävät satunnaisemmin aikaa Thaimaassa.

Valmennan myös Niko Salmea, jolla on suomalainen isä ja thaimaalainen äiti. Nikosta erityisen tekee hänen uskomaton työmoraalinsa, vaikka hän onkin vasta yhdeksänvuotias. Muut lapset haluavat vain leikkiä, mikä on hyvä sekin, mutta Niko on tosissaan kiinnostunut siitä, miten voi kehittyä entistä paremmaksi. Esimerkiksi nyt hän on Malesiassa kisoissa, ja ennen sinne lähtöään hän tuli tänne harjoittelemaan ja halusi työskennellä lyöntien pituuskontrollin kanssa.”

Käykö täällä ikinä ammattilaisia treenaamassa?

TPR Golf Academy
Tyrone ja suomalaiset prot vierailulla.

”No esimerkiksi sinä Jani käyt aina välillä täälläpäin ollessasi. Välillä täällä käyvät myös esimerkiksi Grant Jackson, joka asuu Pattayalla ja pelaa All Thailand sekä ADT -kisoja, Michael Tran ja muutamat muut.”

Sinulla on täällä range ja puttialue. Mitä muuta täältä löytyy?

”Meillä oli aikaisemmin suurnopeuskamerat, mutta nykyään opetus tapahtuu ipadin kameralla sekä swingbyte-laitteen avulla. Swingbyte on loistava vehje. Oppilas pystyy harjoittelemaan sen avulla vaikka Suomessa ja kaikki swinbyten keräämä data voidaan lähettää minulle tänne, joten pystyn analysoimaan tarkkaan mitä lyönnissä tapahtuu.”

Sinä myös myyt swingbyteä?

”Kyllä. Olemme Aasian välittäjä swingbytelle.”

Mitä swingbyte maksaa?

”6300 bahtia (noin 150 euroa).”

Paljonko teillä maksaa opetus?

”50 minuuttia maksaa 1500 bahtia ja 30 minuuttia 900 bahtia. Monet ottavat esimerkiksi kerralla 20 tunnin opetuspaketin, mikä tietysti näkyy halvempana kertahintana. Järjestämme myös Trackmann-viikonloppuja, joissa 50 minuutin opetus kustantaa 2000 bahtia. Meiltä löytyy myös paketteja junioreille, ja järjestämme lisäksi peliopetusta.”

Näen Pingin kylttejä joka puolella. Mistä tämä johtuu?

”Meillä on yhteistyösopimus Pingin kanssa. Me olemme Pingin valtuuttettu fittaaja. Eli me voimme fitata asiakkaalle parhaat mahdolliset Pingin mailat ja mailat toimitetaan tänne meille.

Meiltä löytyy myös Volvikin palloja sekä TrueBeltsin vöitä. Kumpikaan merkki ei ole vielä suuressa suosiossa amatöörien keskuudessa, mutta ammattilaiskentillä näitä merkkejä näkee koko ajan.”

Ketä kaikkia sinulla on töissä täällä?

Tästä kyltistä tietää saapuneensa oikeaan paikkaan.

”Andrew Scaife on toinen promme. Hän on Englannista kotoisin oleva herrasmies, joka pelasi myös aikaisemmin kilpaa. Pelaa hän vielä nykyäänkin joitain kisoja opetuksen lomassa.

Aikaisemmin meillä oli myös kaveri Etelä-Afrikasta, mutta tällä hetkellä minä ja Andrew hoidamme opetuksen. Myös vaimoni on töissä täällä. Hän hoitaa kaikki paperihommat, koska ne eivät oikein luonnistu minulta.”

Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia TPR Golf Academylla on?

”Haluaisimme laajentaa TPR Performance Centeriin. Eli idea on kehittää keskusta vielä paremmaksi. Haluamme esimerkiksi Trackmannin jokapäiväiseen käyttöön. Todennäköisesti tulemme asentamaan suurnopeuskamerat takaisin, ja ostoslistalla on myös Sam Puttin Lab. Eli haluamme kehittää keskusta niin, että se palvelisi vieläkin paremmin vaativammankin pelaajan tarpeita.”

Onko eroa Thaimaan turistikaudella ja muina vuodenaikoina vai oletteko aina kiireisiä?

”Olemme melko kiireisiä läpi vuoden, koska emme opeta vain turisteja. Meillä käy paljon ulkomaalaisia, jotka asuvat täällä sekä myös paljon paikallisia, mutta tietenkin turistikausi on myös meille vilkkainta aikaa.”

Jos joku haluaa opetusta vielä tämän vuoden tammikuussa, niin vieläkö löytyy vapaita aikoja?

”Pidämme lomaa 25.12- 5.1. mutta tammikuulle on vielä jäljellä joitain vapaita tunteja.”

Jos joku haluaa varata nyt tunnin, niin miten hänen kannattaa toimia?

”Kannattaa mennä meidän nettisivulle ja sieltä löytyvät kaikki puhelinnumerot ja meiliosoitteet, joten olkaa vaan rohkeasti yhteydessä.”

Onko vielä jotain, mitä haluat kertoa lukijoille?

”Tulkaa morjestamaan ja katsastamaan range, niin katsotaan, jos saataisiin peliin lisää potkua.”

www.tprgolfacademy.com

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi