Phuket lasten kanssa – Phuketin parhaat paikat perheille

Splash Jungle Water Park. Phuket, Thaimaa. Kuva: Chalermpon Poungpeth / Shutterstock.com

Phuket on erinomainen kohde perheille – täällä eivät lapset pitkästy! Tekemistä on monenlaista, ja monella hotellilla on upeat uima-allasalueet, joissa lapset viihtyvät.

Phuketin parhaat rannat perheille

Phuketin parhaita rantoja perheille ovat Karon Beach ja Bang Tao, joilla molemmilla on hyvin lapsiystävällisiä hotelleja. Molemmilta rannoilta löytyy myös ravintoloita, jotka tarjoavat länsimaista ruokaa lasten makuun.

Karon on pitkä ja rauhallinen ranta, jolta on lyhyt ajomatka vilkkaan Patong Beachin ostoskeskuksiin. Bang Tao on vielä Karoniakin pitempi ja rauhallisempi. Vilkkaammille rannoille kertyy täältä tosin varsin pitkä ajomatka.

Bang Taon valtteja ovat rauhallisuus ja se, että hotellit sijaitsevat aivan rannalla. Karonilla ja melkein kaikilla muillakin Phuketin rannoilla hotellin ja meren välissä kulkee rantatie, joka on ylitettävä biitsille päästäkseen.

Bang Taossa hyvä hotelli perheille on Sunwing, josssa on isot allasalueet. Sunwing on varta vasten suunniteltu lapsiperheitä varten, ja lapsille on järjestetty joka päivä monenlaista ohjelmaa.

Tekemistä lasten kanssa Phuketissa

Korallisaari Ko He Phuket
Ko He (Korallisaari) kutsuu snorklaamaan. Kauniille saarelle on helppo tehdä päiväretki Phuketista. Kuva: S-F / Shutterstock.com

Mitä muuta lasten kanssa kannattaa sitten tehdä kuin löhötä rannalla ja altaalla? Vaikka mitä!

Phuket Elephant Sanctuary – Phuketin paras norsuleiri

Phuketissa on useita norsuleirejä, mutta vain yksi todella tarkasti reilun matkailun periaatteita noudattava. Phuket Elephant Sanctuaryssa voi vierailla hyvillä mielin: täällä norsujen hyvinvointi on laitettu etusijalle. Norsuilla ei ratsasteta eikä niiden kanssa edes kylvetä, vaan fanttien kanssa tehdään tuttavuutta niitä ruokkimalla.

Phuket Elephant Sanctuaryn toiminnasta vastaa Chiang Maista tuttu, kuuluisa Elephant Nature Park.

Phuketissa on muitakin melkein samannimisiä norsuleirejä, joten retki kannattaa varata suoraan Phuket Elephant Sanctuaryn nettisivulta, jotta pääsee varmaasti oikeaan paikkaan.

Phuketin akvaario – pieni ja mukava

Phuketin akvaario on kiva kohde, aika pieni tosin, mutta edullinen. Lasiputken sisässä pääsee kävelemään kalojen keskellä. Matkalla voi pysähtyä Cape Panwa -niemen rauhallisille rannoille. Perille pääsee taksilla.

Gibbon Rehabilitation Centre – tee tuttavuutta gibbonien kanssa

Saaren eläintarha, Phuket Zoo, kannattaa sen sijaan jättää väliin – eläimet pidetään ahtaissa ja karuilla häkeissä.

Käy mieluummin gibbonien orpokodissa, Gibbon Rehabilitation Centressä, jossa pääsee katsomaan pitkäkätisiä ja kovin ihmismäisiä gibboneita lähietäisyydeltä. Rahatkin menevät hyvään tarkoitukseen, sillä keskuksessa kuntoutetaan vangittuja gibboneita takaisin luontoon.

Perille pääsee parhaitan vuokra-autolla. Lähettyvillä toimii myös Phuketin paras norsuleiri Elephant Sanctuary.

Pääsymaksua ei ole, mutta on suositeltavaa jättää pieni lahjoitus keskuksen toiminnan ylläpitämiseen.

Snorklaamaan lasten kanssa Phuketissa

Snorklaamista voi kokeilla päiväretkellä Korallisaarelle eli Ko Helle. Korallisaarelle pääsee pitkähäntäveneillä Rawai Beachilta.

Todella innokkaiden pikku-snorklaajien kannattaa tehdä päiväretki upealle Ko Raya Yai -saarelle.

Phuketin vesipuisto Splash Jungle Water Park

Mai Khao Beachilla sijaitsee vauhdikas vesipuisto Splash Jungle Water Park, jossa on useita hurjia vesiliukumäkiä. Vesipuistoon on noin tunnin ajomatka Karon Beachilta ja vähän lyhyempi Bang Taolta.

Minigolf Phuketissa

Karonin ja Katan välissä olevalla kukkulalla sijaitsee Dino Park, jossa voi pelata minigolfia hurjien dinosauruspatsaiden vieressä (aikuiset noin 250 bahtia, lapset 200 bahtia).

Saaren toinen minigolfrata, Adventure Mini Golf, sijaitsee Bang Taolla Sunwing-hotellin lähellä.

Vauhdikasta tekemistä Phuketissa

Patong Beachin lähellä voi poukkoilla zorb-pallolla mäkiä alas (Rollerball Patong).

Tarzania pääsee puolestaan leikkimään zipline-radalla Flying Hanuman, jossa keikutaan puiden latvustossa ja kiidetään puusta toiseen satoja metrejä pitkillä kaapeliradoilla.

Flying Hanumanin liput ja kuljetuksen voi varata etukäteen netistä.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi