Elephant Nature Park – Thaimaan paras norsuleiri

Norsuja Chiang Main Elephant Nature Parkissa. Kuva: Oriol Querol / Shutterstock.com

Tunnin ajomatkan päässä Chiang Maista sijaitseva Elephant Nature Park toimii norsujen turvatalona ja vanhainkotina. Norsupuistoon on pelastettu muualla kaltoin kohdeltuja ja loukkaantuneita norsuja. Esimerkiksi yksi norsuista on sokea: se oli läiskäissyt kärsällään kouluttajaansa, ja kostoksi tämä puhkaisi eläimen silmät. Täällä sokea norsu on sopeutunut osaksi norsujen laumaa.

Keskuksen 35 norsusta huolehtiminen ei ole mikään pieni urakka: Elephant Nature Parkissa on 70 täysipäiväistä työntekijää. Norsut syövät valtavat määrät hedelmiä ja heinää – yksi kärsäkäs voi ahmia päivässä yli 130 kiloa ruokaa. Rahat eläimistä huolehtimiseen tulevat turisteilta, jotka käyvät keskuksessa eläimiä ihailemassa.

Norsu Chiang Main Elephant Nature Parkissa. Kuva: Oriol Querol / Shutterstock.com

Täällä norsut saavat elää loppuelämänsä rauhassa. Toisin kuin melkein kaikissa muissa Thaimaan norsupuistoissa Elephant Nature Parkissa norsuja ei laiteta tekemään turistien iloksi luonnottomia temppuja kuten pelaamaan jalkapalloa tai maalaamaan tauluja.

Norsujen rauhoittaminen on viety niin pitkälle, että täällä niillä ei pääse edes ratsastamaan. Siitä voi toki olla montaa mieltä, ollaanko sen suhteen jo liian tiukkapipoisia: Aasiassa kun on vuosisatojen perinteet norsuilla ratsastamisessa.

Lähintä tuttavuutta pääsee tekemään norsuja ruokkimalla ja niitä joessa kylvetettäessä.

Ja suukonkin norsuilta voi saada!

Norsun suudelma
Kuva: Antti Helin
Norsun suudelma
Kuva: Antti Helin
Norsun suudelma Chiang Maissa
Kuva: Antti Helin
Norsun suudelma Chiang Maissa
Kuva: Antti Helin

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi