Ko Racha Yai (Ko Ray Yai) – todellinen paratiisisaari Phuketin lähellä

Racha (Raya) -saari Phuketin lähellä. Kuva: S-F / Shutterstock.com

Pikkuruiselle Koh Raya Yai -saarelle (tunnetaan myös nimellä Ko Racha Yai) ei mikään muu sana tee oikeutta kuin paratiisi. Meri on saaren ympärillä niin turkoosia, että samanlaista luulisi löytävänsä vain jostakin Tyynenmeren saarivaltiosta, ja saaren hiekkarannat ovat säihkyvän valkoisia. Pinnan alla odottavat korallit.

Parinkymmenen kilometrin päässä Phuketista avomerellä sijaitseva Raya Yai on suosittu päiväretki- ja snorklauskohde, mutta parhaiten saaresta nauttii, kun sinne jää yöksi tai pariksi. Keskipäivällä saarella voi olla vilkasta päiväretkeläisten ansiosta, mutta iltapäivisin ja varhain aamulla on ihanan rauhallista.

Racha (Raya) -saari Phuketin lähellä. Kuva: S-F / Shutterstock.com

Saarella on kaksi parempaa hotellia ja muutama edullisempi majatalo. Hotellit The Racha ja Rayaburi sijaitsevat yksikseen saaren upeimmilla rannoilla, mutta biitseille on vapaa pääsy muillakin kuin hotellien asiakkailla. Saari on pieni, ja rannalta toiselle kävelee kymmenessä minuutissa.

Ko Raya Yai – sukeltaminen ja snorklaaminen

Erityisen hyvä paikka Raya Yai on sukelluksesta kiinnostuneille; saarelta sai alkunsa menestyksekäs suomalainen sukelluskeskus Raya Divers, jolla on nykyisin Raya Yain lisäksi toimipisteitä ympäri Andamaanien meren rannikkoa.

Raya Yaita ympäröivät koralliriutat, joille pääsee snorklaamaan suoraan rannasta. Meri on uskomattoman kirkasta, mutta osa riutoista on kärsinyt kovasta käytöstä – saaren vesiin paahtaa Phuketista päivittäin kymmenittäin pikaveneitä täynnä snorklaajia.

Saaren omat riutat tarjoavat kohtalaiset sukellusmaastot, mutta 10 kilometrin päässä sijaitsee autio naapurisaari Ko Raya Noi, jonka sukellusmaastot ovatkin sitten sitäkin paremmat. Saari on yksi Thaimaan parhaista paikoista bongata suuria paholaisrauskuja.

Ko Raya Yai – hotellit

Ko Raya -saaren ykköshotelli on ylellinen The Racha, jossa saa varautua maksamaan huoneesta lähemmäs 300 euroa. Luvassa on modernin valkoista designia säihkyvän valkoisella hiekkarannalla. Pieni kauneusvirhe on se, että The Rachan ranta täyttyy päivisin Phuketista saapuvista pikaveneistä.

Saman Patok Beachin kallioilla on kehuttu edullinen vaihtoehto Bungalow Raya Resort, josta voi saada huoneen reilulla parilla kymmenellä eurolla.

Edellisten väliin hintatasossa sijoittuu viereisellä lahdelmalla, niin ikään kauniilla Siam Baylla sijaitseva uudistunut Racha Island Resort, entinen Rayaburi. Bonusta siitä, että Siam Bay tapaa olla Patok Beachia rauhallisempi.

Retke Ko Racha Yai -saarelle

Päiväretken Ko Racha Yai -saarelle voi varata kätevästi etukäteen netistä.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi