Nikki Beach – viileän tyylikäs hotelli ja beach club

Luksusta Nikki Beachilla
Kuva: Nikki Beach Koh Samui

Vastaanotto Koh Samuin Nikki Beachissa oli eurooppalaisen kylmä. Mutta sitä olin osannut odottaakin: olin hyppäämässä mukaan yhteen maailman tunnetuimmista ja tyylikkäimmistä elämäntapakonsepteista. Enhän olisi odottanut miamilaisen saati sainttropezlaisen henkilökunnankaan hymyilevän asiakkailleen.

Kuittasin tylyn kohtelun yhdellä monista Thaimaassa oppimistani hymyistä (tällä kertaa otin käyttöön hymyn, joka kuvastaa välinpitämätöntä huolettomuutta).

Kierolla tavalla henkilökunnan hymyilemättömyys antoi lupauksen, että edessä olisi jotain sellaista, mitä en ollut Thaimaassa ennen kokenut.

Viileän trendikkkäät Nikki Beach -hotellit sijaitsevat maailman jetset-kohteissa Marbellasta Marrakechiin ja täyttyvät supermalleista ja raharikkaista. Asiakkaita viihdytetään taidefestivaaleilla, bileillä ja muotinäytöksillä. Koh Samuin Nikki Beach Resort on sekin saavuttanut paikkansa THE sunnuntaibrunssikohteena Samuilla.

Tsekattuamme itsemme sisään hieman jäyheissä tunnelmissa kävelimme uima-allasalueelle, ja nopeasti tajusin, etten erityisemmin pidä elektro lounge -musiikista, joka hallitsee Nikki Beachin äänimaailmaa. Ensimmäinen reaktioni oli epäilys, että mitähän tästäkin vielä tulee.

Musiikki tuntui kaiken lisäksi soivan liian lujalla, sillä uima-altaalla oli perjantaina iltapäivällä meidän lisäksemme vain pari muuta pariskuntaa. Henkilökunnan määrästä pystyi kyllä päättelemään, että paljon enemmänkin nautiskelijoita oli odotettu saapuvaksi. Signature-cocktailit maistuivat ja happy hour vei mukanaan. Tuntui, kuin musiikkikin olisi muuttunut rennommaksi auringon laskiessa Lipa Noi -rannalla.

Nikki Beachin bungalowtyyliset huoneet olivat yksinkertaisesti mahtavat: erittäin tilavat sekä sisältä että ulkoa ja maaterassi oli kalustettu mitä mukavimmalla ja kauneimmalla, valtaisalla sohvaryhmällä.

Olen usein kertonut nauttivani Koh Samuista esimerkiksi Phuketiin verrattuna juuri hotellitarjonnan vuoksi. Muuan muassa rakennussäännöksistä johtuen useimmat tasokkaat hotellit ovat bungalow- ja villatyylisiä, luoden siten yksityisyyttä ja tilan tuntua.

Nikki Beachin bungaloweissa käytetyt materiaalit ja viimeistelyn laatu olivat huippuluokkaa. Sisustus oli pelkistetyn tyylikäs ja maanläheiset värit miellyttivät skandinaavista silmää. Kylpytuotteet olivat laadukkaat ja minibaaritarjonta hyvä, ja huonepalvelukin toimi moitteettomasti.

Ainoa huolenaiheeni oli, heräisinkö aamulla uima-altaalta kantautuvaan ”elektro-tikitykseen”. En herännyt, musiikki alkoi soida hillityllä äänenvoimakkuudella vasta aamupäivällä.

Aamupala toimi A la carte -periaatteella arkkitehtuurisesti hauskasti ideoidussa ”katukahvilassa”. Leipomotuotteet olivat tuoreita, mutta vaihtoehtoannoksia oli vain muutama. Tuotteita sai kyllä tilata lisää ja valikoiman ulkopuoleltakin oman mielensä mukaan ilman lisämaksua, mutta ovatkohan kaikki asiakkaat hoksanneet sen?

A la carte -annokset ovat onnistuessaan tyylikkäin tapa tarjoilla aamiaista, mutta silloin kaikkien annoksien pitää olla onnistuneita ja valinnan varaa tarpeeksi. Oma suosikkini on egg benedict ja täydellistä etsiessäni testaankin sen jokaisessa yöpymässäni hotellissa. Nikki Beachin egg benedict ei ikävä kyllä päässyt suosikkilistalleni, mutta tuoreet leivät ja tuorepuristettu appelsiinimehu korjasivat tilanteen.

Koko viikonlopun kohokohta oli tietysti Nikki Beach -konseptiin olennaisena osana kuuluva sunnuntaibrunssi. Hieman jännitimme, täyttyisikö allasalue juhlakansasta, sillä lauantaipäiväkin oli ollut altaalla yllättävän hiljainen. Kyllä täyttyi. Asiakaskunta tuntui pitkälti koostuvan saarella pysyvästi asuvista länsimaalaisista perheineen, mutta joukkoon mahtui myös Nikki Beach -tyyliin sopivia, itäeurooppalaiset geenit omaavia pitkäsäärisiä neitoja ja miehiä, joiden vatsanympärys oli eteläeurooppalaista herramiesluokkaa. Vieraita oli siis laidasta laitaan ja tunnelma rento ja iloinen.

Henkilökuntaa oli hurjan paljon, ja palvelu toimi nopeammin kuin kuohuvaa ehti maistella. Ehdoton suosikkini oli muusikko, joka soitti elektrobiitin päälle niin saksofonilla, bassolla kuin huilullakin! Tämä loi aivan uniikin tunnelman ja tanssijalkaakin alkoi vipattaa. Brunssi oli edullinen vain 700 THB/henkilö.

Brunssin ruokatarjoilut – ja Nikki Beachin ravintolan tarjoilut muiltakin osin – olivat pääosin keskinkertaiset, mutta asiaan on ilmeisesti tullut vierailumme jälkeen huomattava parannus, sillä Nikki Beachissä on sittemmin aloittanut uusi executive chef, ja kuvat hänen ensimmäisestä sunnuntaibrunssistaan näyttävät siltä, että meitä kulinaristejakin hemmotellaan vihdoin Nikkissä!

Nikki Beachiin on palkattu paljon nuoria länsimaalaisia luomaan eurooppalaisen viileää ilmapiiriä. Se on ehkä hieman ristiriidassa sen faktan kanssa, että hotelli sijaitsee ”Hymyjen maassa”, mutta mielestäni ratkaisu on onnistunut. Jotkut eurooppalaisissa Nikki Beacheissa vierailleet ovat sanoneet, ettei konsepti toimi Koh Samuin Nikkissä. En itsekään usko, että Samuin Nikki on tunnelmaltaan samanlainen kuin sisaruksensa jossain maailman kalleimmissa ja ultratyylikkäimmissä kohteissa, mutta se on juuri niin tyylikäs kuin leppoisalle Koh Samuille sopiikin.

Vaikka en siis itse täysin kuulu Nikki Beachin kohderyhmään – mielestäni beach barissa kuuluisi soida letkeä Bob Marley ja ravintolan pitäisi tarjota kulinaarisia nautintoja (siinäpä muuten konseptia kerrakseen) – tulen majoittumaan siellä uudelleenkin, ensi kerralla arkipäivinä lasten kanssa. Huoneet ovat Samuin yleiseen hintatasoon, tämän tason hotelleihin ja sijaintiin rannalla verrattuna edulliset ja ehkä saaren viihtyisimmät. Suosittelen ehdottomasti joko viikonloppukohteeksi brunssin takia tai viikolla rauhallisesta tunnelmasta nauttimiseen.

Tulevissa blogeissani kirjoitan muun muassa Sala Phuketista ja M-Galleryn uutuudesta Hotel Musesta Bangkokissa. Ehkäpä teitä kiinnostaa myös lukea Thaimaan parhaasta sunnuntaibrunssista Phuketin Indigo Pearlissä ja kalleimmasta Thaimaassa koskaan syömästäni illallisesta Koh Samuilla?

Jos kiinnostuit Nikki Beachista, voit varata hotellin täältä.

Vierailevan blogitekstin on kirjoittanut luksusmatkailuun erikoistunut Kati Häkkinen, Khanomissa sijaitsevan Aava Resortin omistaja.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi