Ayutthayan festivaali joulukuussa

Historiallisia sotureita Ayutthayassa. Kuva: Chanwit Whanset / Shutterstock.com

Kiinnostaako historian havina spektaakkelimaisine valoefekteineen? Vaikka ei kiinnostaisikaan, kannattaa silti suunnata joulukuussa Ayutthayan rauniokaupunkiin katsomaan Maailmanperintöjuhlaa – sen verran komea spektaakkeli on luvassa.

Joulukuuhun sijoittuva tapahtuma kestää parisen viikkoa. Joka päivä festivaali huipentuu illan valo- ja äänishow’hun, jossa esitys sijoittuu vanhojen temppeliraunioiden ja pienen joen väliin.

Sotanorsut ottavat yhteen Light and Sound -esityksessä. Ayutthaya, Thaimaa. Kuva: Jarun Tedjaem / Shutterstock.com

Huikeassa esityksessä nähdään rauhan ja sodan hetkiä. On burmalaisia sotilaita hevosilla, thaimaalaisia sotilaita norsuilla ja päinvastoin. Katsojat pääsevät kokemaan Thaimaan kuninkaisiin liittyviä legendoja ja ihmeitä ja oppivat senkin, miksi valkoinen elefantti on niin pyhä. Esitykseen saa englanninkielisenselostuksen kuulokkeiden välityksellä.

Tapahtuma-alueella on vanhanajan tori, jossa voi tehdä ostoksia savirahoilla. Nykyajan rahoilla ei tällä alueella ole mitään arvoa, joten kannattaa vaihtaa arvottomat bahtit savipalloihin alueella olevissa rahanvaihtopisteissä.

Ympäri aluetta on myös pienempiä lavoja, joilla voi seurata kulttuuriesityksiä.

Muista varata mukaan hyttysmyrkkyä ja jotain pitkähihaista. Ja hotellikin kannattanee varata ajoissa.

Katso tarjoukset Ayutthayan hotelleihin.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi