Koh Phi Phi – sukellus ja snorklaus

Koh Phi Phin sukellusvesiä. Kuva: Gangoo / Shutterstock.com

Phi Phin koralliriutat ovat yllättävänkin hyvässä kunnossa, suurista matkailijamääristä huolimatta. Kilpikonnia näkee usein niin sukeltaessa kuin snorklatessakin, kunhan valitsee asiansa osaavan retkijärjestäjän.

Phi Phi on suosittu paikka suorittaa sukelluslupakirja. Sukelluskeskuksia on lukuisia. Kaikilla on samat hinnat.

Sukelluslupaansa ei voisikaan suorittaa hienommissa maisemissa: veneretkille luovat tunnelmaa merenalaisten maisemien lisäksi pinnan päällä komeat karstijyrkänteet.

Snorklaamaan pääsee veneretkillä mutta myös suoraan Phi Phi Donin rannasta, esimerkiksi Ao Poh-, Loh Modee ja Rantee-rantojen edustalla.

Aivan Long Beachin edustalla asustaa riuttahaita. Haiden löytäminen vaatii tosin hieman harjaantumista. Varmimmin haita näkeekin Adventure Clubin Shark Watch -retkellä, jolla on takuu: jos haita ei nähdä, rahansa saa takaisin.

Adventure Club

Miksi: Phi Phin paras sukelluskeskus ottaa tosissaan niin asiakaspalvelun kuin luonnonsuojelunkin. Yritys on aktiivisesti mukana riuttojen suojelussa, ja retket tehdään pienissä ryhmissä. Tarkoituksena ei ole ainoastaan pitää hauskaa, vaan myös oppia jotain uutta merenalaisesta maailmasta. Keskusta on viime vuodet luotsannut suomalainen Tero Kempas.
Missä: Tonsain keskustassa.

Blue View Divers

Miksi: Kehuttu pieni sukelluskeskus tekee retkensä pitkähäntäveneillä. Pikkuveneen hyviin puoliin kuuluu se, että ryhmät ovat pieniä, ja toisena etuna on se, että lounaat syödään veneen sijaan pikkusaarilla, joille pikkuvene rantautuu näppärästi. Haittapuolia on se, että pitkähäntäveneet ovat helposti ahtaita kaikkien sukellustavaroiden kera.
Missä: Blue View Divers löytyy aivan Loh Dalumin loppupäästä.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi