Lentokenttä Don Muang (DMK)

Don Muang -lentokenttä. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Nui7711 / Shutterstock.com

Bangkokin Don Muang -lentokenttää (kirjoitetaan myös Don Mueang) käyttävät halpalentoyhtiöt kuten Air Asia ja Nok Air. Sen sijaan Thai Air ja Bangkok Air käyttävät Bangkokin pääkenttää Suvarnabhumia.

Don Muangin lyhenne on DMK. Varsinkin lentokentälle suunnatessa kannattaa katsoa lippua tarkkaan, kummalta kentältä lento lähteekään. Lentokentät Don Muang ja Suvarnabhumi sijaitsevat eri puolilla Bangkokia.

Don Muang – saapuminen ja passintarkastus

Jos saavut ulkomailta, jo lentokoneessa jaetaan Arrival Card. Se kannattaa täyttää saman tien, jotta säästää aikaa passintarkastuksessa. Lappusen yksityiskohdat eivät tunnu pahemmin kiinnostavan passintarkastajia: osoitteeksi Thaimaassa voi laittaa hotellinsa nimen.

Don Muang -lentokentältä keskustaan

Kätevin tapa matkata Don Muangilta keskustaan on taksi. Lain mukaan taksien on käytettävä mittaria, joten älä suostu, jos kuski yrittää sopia hinnan erikseen. Taksikyyti keskustaan maksaa mittarilla noin 250 bahtia. Mittarilukeman päälle tulee 50 bahtia jonotusmaksua ja reitistä riippuen mahdollisesti pieni tietullimaksu.

Loppuvuonna 2020 voimaan astui myös säännös, että taksit voivat veloittaa ekstraa myös matkatavaroista.

Taksia varten on hyvä olla pikkuseteleitä.

Edullinen vaihtoehto on bussin ja Skytrain-ilmajunan (BTS) tai metron (MRT) yhdistelmä. Lentokentältä on 30 bahtia (vajaa euro) maksava bussikyyti BTS-asemalle Mo Chit, josta on helppo jatkaa ilmajunalla eri puolille kaupunkia. Ilmajunapysäkin vieressä on myös metroasema (MRT Chatuchak).

Paluumatkalla Mo Chitin asemalta lentokentälle suuntaavan bussin löytää, kun poistuu asemalta BTS:n uloskäynnistä numero 3. Bussikyyti Mo Chitilta lentokentälle kestää puolisen tuntia tai enemmän, ruuhkasta riippuen.

Huom! Jos olet menossa kentälle Bangkokista taksilla, ole tarkkana, että kuski varmasti ymmärtää sinun olevan menossa juuri Don Muangille. Varaa keskustasta matka-ajaksi taksilla ainakin tunti, ruuhka-aikaan tuplasti enemmän.

Bussi Bangkokin lentokenttien välillä

Don Muangin ja Suvarnabhumin välillä kulkee ilmainen shuttle bus -palvelu. Kyytiin päästäkseen on näytettävä jatkolentolippua.

Bussit kulkevat noin kerran tunnissa, eikä mukaan välttämättä mahdu, jos halukkaita matkustajia on paljon. Vaihtoehtoinen tapa matkustaa on taksi.

Matka-aikaa kenttien välillä kuluu tunti. Lisäksi on hyvä varata lähemmäs tunti aikaa passintarkastukseen ja laukkujen saamiseen Don Muangin päässä (vähemmän jos on Thaimaan sisäisellä lennolla) ja Suvarnabhumilla pitäisi olla kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi