Khao Soi – Thaimaan parhaat nuudelit

Khao Soi on Chiang Main alueen tyypillistä ruokaa. Kuva: Polaris50d / Shutterstock.com

Mikä on Thaimaan paras nuudeliannos? Makuja on monia, mutta khao soilla on vannoutuneimmat fanit. Annokselle on omistettu useita blogeja.

Yksi syy fanaattisuuteen voi olla se, että keittoa on vaikea löytää Pohjois-Thaimaan ulkopuolelta. Annoksen kotiseutuja on Chiang Mai, jonne noodeliuskovaiset tekevät pyhiinvaelluksia khao soin perässä.

Mistä sitten on kysymys? Annos khao soita koostuu paksusta kookoscurry-liemestä, jossa on suussa sulavan pehmeäksi haudutettu kanankoipi ja rapeita vehnänuudeleita. Päälle tulee rakoja salottisipulin palasia ja pikkelöityä kaalia. Lopputulos on täynnä aromeita.

Chiang Main parhaat nuudelikeittiöt

Kuuluisimmat khao soi -ravintolat ovat yksinkertaisia katuruokakojuja Chiang Main Charoenrat-kadulla.

Khao Soi Lam Duan
Miksi: Avoseinäisessä ja peltikattoisessa ravintolassa tarjoillaan Chiang Main – ja kaiketi siis koko maailman – parhaat khao soi -nuudelit. Maut ovat hillityssä tasapainossa: kookosmaitoa ei ole kaadettu mukaan liian raskaalla kädellä eikä curryn tulisuuskaan nosta hikeä pintaan, kunhan vain kutittelee sopivasti kitalakea.
Missä: Chiang Maissa Charoenrat-kadulla joen varressa. Sulkee lounaan jälkeen.

Khao Soi Sa Mur Chai
Miksi: Toinen kuuluisa khao soi -paikka. Täällä kookosmaitoa on käytetty enemmän kuin Lam Duanissa ja annos on maultaan raskaampi. Sijaitsee pienellä, katetulla ruokatorilla, jolla on tarjolla muitakin herkkuja.
Missä: Charoenrat kadulla, Khao Soi Lam duanista vähän matkaa eteenpäin, kadun vasemmalla puolen pikkutemppelin kyljessä.

Khao soi -nuudelit Bangkokissa

Jos Chiang Mai ei osu matkan varrelle, pienellä vaivalla khao soi -nuudeleita löytää myös Bangkokista. Helpoin tapa on laajalle levinnyt S&P-ravintolaketju, mutta sen versio on vähän tasapaksu niin kuin ketjukeittiöiden ruuilla on tapana olla. Lopputulos on vähän kuin Rosso-ravintolan khao soi.

Bangkokin parhaat khao soi -nuudelit tarjoillaankin yllättävässä paikassa, elektroniikkaan keskittyneen Pantip Plaza -kauppakeskuksen nukkavieruilla ruokamarkkinoilla. Siellä khao soi -nuudeleita tarjoava vanha, pitkästyneen oloinen rouva on alansa mestari.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi