Lentäminen Thaimaassa

Koh Samuin lentokenttä. Kuva: Jeafish Ping / Shutterstock.com

Moneen Thaimaan kohteeseen pääsee lentämällä. Matkailijan kannalta keskeisimmät lentokentät Thaimaassa ovat Bangkokissa, Phuketissa, Krabilla, Koh Samuilla ja Chiang Maissa.

Phuketin lentokentän kautta matkataan myös Khao Lakiin ja Koh Phi Phille sekä Ko Lantalle. Kahdelle jälkimmäiselle pääsee myös Krabin lentokentän kautta.

Suratthanin lentokentältä on bussi+veneyhteys Koh Taolla ja Koh Phanganille.

Trangin saarille voi matkata Krabin tai Trangin lentokentän kautta. Ko Lipe -saaren lähin lentokenttä on Thaimaan eteläosissa sijaitseva Hat Yain lentokenttä.

Chiang Main ohella Pohjois-Thaimaan toinen suosittu lentokenttä on Chiang Raissa. Isaanissa on vilkas lentokenttä esimerkiksi Udon Thanissa.

Thaimaan lentoyhtiöt

Kalleimmat hinnat ja kattavimmat reitit on kansallisella Thai Airilla. Bangkok Air mainostaa itseään boutique-luokan lentoyhtiönä, mikä näkyy palvelussa ja hinnoissa. Bangkok Air lentää moniin kohteisiin yksinoikeudella, kuten Koh Samuille ja Sukhothain rauniokaupunkiin. Molemmat lentävät Thaimaan päälentokentältä Suvarnabhumilta (BKK).

Halpalentoyhtiöistä kattavin reititys on Air Asialla. Hyvä – ja usein edullisempi – vaihtoehto on Nok Air. Kolmas vaihtoehto on Orient Thai, joka sai kyseenalaista mainetta

Halpalentoyhtiöt lentävät lentokentältä Don Muang (DMK).

Lentolippujen ostaminen Thaimaassa

Lippuja voi ostaa lentoyhtiöiden verkkosivujen lisäksi suoraan lentokentältä. Varsinkin suosituimmilla reiteillä on kymmeniä lentoja päivässä ja paikkoja riittää yleensä aivan viime hetkilläkin.

Edullisimmin lennot saa, kun ne varaa hyvissä ajoin etukäteen netistä. Jos varaaminen jää viime hetkeen, ei netistä varaamisella ja suoraan lentokentältä ostamisessa ole useinkaan suurta hintaeroa.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi