Thaimaan kansallispuistot – näin vältyt pettymyksiltä

Khao Phanom Bencha -kansallispuisto. Krabi, Thaimaa. Kuva: Anna Ewa Bieniek / Shutterstock.com

Vierailut Thaimaan kansallispuistoissa ovat monen matkan kohokohtia – mutta voivat olla myös rahanhaaskausta. Näillä ohjeilla vältyt pettymyksiltä:

1. Kansallispuistoksi kutsutaan Thaimaassa mitä tahansa maalänttiä, joka on jostain syystä suojeltu. Esimerkiksi suurin osa kansallispuistoiksi merkityistä vesiputouksista on vaatimattomia pikku koskia, eivätkä välttämättä pääsymaksun arvoisia. Ota siis etukäteen selvää, mitä puistolla on tarjottavana, ennen kuin maksat pääsymaksun.

2. Kansallispuistojen pääsymaksut ulkomaalaisille vaihtelevat 100–400 bahtin välillä, kun thaimaalaiset maksavat vain parikymmentä bahtia. Joissakin puistoissa maksu pitää maksaa joka päivä uudestaan, toisissa maksu oikeuttaa usean päivän vierailuun. Maksut kerätään kansallispuiston portilla.

Norsu ylittää tietä Khao Yain kansallispuistossa. Kuva: Phubadee Na Songkhla / Shutterstock.com

3. Thaimaan hienoimpia kansallispuistoja ovat viidakot Khao Sok ja Khao Yai sekä meriluonnonpuistot Ko Similan ja Ko Surin. Ne kaikki kuuluvat Thaimaan ykkösnähtävyyskiin ja luonnonystävän must see -kohteisiin.

4. Viikonloppuisin kansallispuistoissa käy paljon paikallisia – yleensä suurina ja meluisina ryhminä. Parhaiten nautitkin luonnonrauhasta suuntaamalla kansallispuistoihin arkipäivinä.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi