Thaimaan bussit

Bangkokin eteläinen bussiterminaali (Sai Tai Mai). Kuva: Settawat Udom / Shutterstock.com

Busseja kulkee Thaimaassa vilkkaasti joka suuntaan. Liput ovat edullisia. Yleensä matkustaminen on turvallista, mutta liikenneonnettomuuksia tapahtuu.

1. Bussiasemilla on yleensä useiden kilpailevien bussiyhtiöiden tiskejä. Kilpailevat firmat saattavat ajaa samoihin kohteisiin, joten kannattaa katsastaa läpi useammalta tiskiltä, minkä firman auto on lähdössä matkaan ensimmäisenä. Hinnoissakin voi olla pientä eroa. Lue lisää Bangkokin bussiasemista.

2. Lippuja myydään myös suoraan busseista, jos kyytiin nousee linja-autoaseman ulkopuolelta.

3. Busseista mukavimpia – ja kalleimpia – ovat VIP-bussit, joissa istuimet saa melkein makuuasentoon. Matkan hintaan kuuluu usein ateria huoltoasemalla – seuraa siis kanssamatkustajien toimia, missä matkan varren kanttiinissa he näyttävät lippujaan. Myös ilmastoidut Aircon-bussit ovat varsin mukavia.

4. Isot matkatavarat voi huoletta laittaa bussin tavaratilaan: varkaudet busseissa ovat hyvin harvinaisia. Poikkeuksen sääntöön tekevät suoraan Khao San Roadilta lähtevät, reppureissaajille tarkoitetut erityisen halvat bussikuljetukset. Niissä on tapahtunut usein varkauksia. Kannattaakin aina suosia virallisia, linja-autoasemilta lähteviä busseja.

5. Pitkän matkan bussit pysähtyvät matkan puolivälissä ruokatauolle. Paina taukopaikalla oman bussin numero mieleen, sillä bussi saattaa vaihtaa parkkiruutua kesken pysähdyksen – ja saman näköisiä autoja saattaa olla useita paikalla.

6. Bussimatkalle kannattaa varata mukaan lämmin paita: ilmastointi voi olla säädetty jäätäväksi.

7. Ota mukaan myös korvatulpat: B-luokan elokuvia ja karaokevideoita näytetään myöhään yöhön.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi