Tahdoimme Thaimaassa, osa 1: Ei kai meitä huijattu?

Naimisiin Thaimaassa
Suunnitelmissa häämöttää vihkiminen paljasjaloin paratiisirannalla.

”Minä en ainakaan halua kirkkohäitä. Kerran oon kirkossa mennyt naimisiin enkä toista kertaa sitä halua tehä”, sanoi mieheni viime marraskuussa, kun naimisiinmenosta tuli puhe eli mies kosasi.

”Ja minähän taas en taho mitään maistraattihäitä! Mulla on tarkotus mennä kerran elämässä naimisiin, enkä todellakaan aio tehä sitä maistraatissa!” vastasin puolestani minä.

No, saman tien päähäni pälkähti, että hei, kun kerran olemme suunnitelleet lomamatkaa Thaimaahan, miksi emme menisi reissun päällä naimisiin! Sanoinkin ajatukseni ääneen, mihin mieheni tuumasi, että sehän olisi hieno juttu.

Näin jo saman tien meidät hiekkarannalla auringonlaskuineen kaikkineen vannomassa vihkivaloja…

Höpöttelimmekin siinä sitten asiasta tovin ja sain mieheltä vapaat kädet alkaa järjestellä asioita.

Pappi löytyy

Halusin, että avioliittomme olisi alusta alkaen virallinen, joten heti aluksi piti selvittää, onko Thaimaassa suomalaista pappia, jolla olisi oikeudet vihkimiseen. Ja kyllähän sellainen löytyi, Jyrki Markkanen nimeltään, sijaintipaikkana Bangkok!

Sähköpostin välityksellä Jyrki lupasi tulla Phuketiin toimittamaan vihkiseremonian, kunhan vain aikataulu sopisi. Lennot Bangkokista Phuketiin tulivat tietenkin meidän maksettavaksemme, mutta hinta ei ollut paha, kun vertaa esimerkiksi Finnairin kotimaan lentohintoihin!

Järjestelyt itse vai firman avulla?

Seuraavana aloin ”tonkia” nettiä eli Google oli kovassa käytössä. Halusimme järjestää vihkimisemme hiekkarannalla ja niin, että se ajoittuisi auringonlaskun aikaan.

Löysin muutamia thaimaalaisia hääjärjestelyfirmoja, joista pyysin tarjouspyyntöjä sähköpostilla. Osa vastasi, osa ei. Ne, jotka vastasivat, olivat kyllä sitten todella ystävällisiä! Kaikista vastaajista jäi hyvä maku.

Mietimme pitkään myös sitä vaihtoehtoa, että järjestäisimme kaiken itse, sillä kyseessä olisivat hyvin pienet juhlat. Juhlaseurueeseen kuuluisi vain minun, mieheni ja pienen poikamme lisäksi muutama paikallinen ystävä ja suomalainen ystäväperhe, jolle pitäisimme juhlat yllätyksenä.

Suunnittelin hoitavani kaikki järjestelyt itse ja säästäväni niin pitkän pennin. Mutta sitten mieleen alkoi tulvia liikaa kysymyksiä: Millä rannalla hääjuhlat saisi ylipäätään järjestää, mistä luvat pitäisi kysyä? Mistä onnistuisi ”alttarin” hommaaminen rannalle? Mikä ravintola sopisi hääillalliselle? Mistä tilaisimme kukat ja mistä löytyisi kuvaaja…

Lopulta päädyimme kuitenkin miehen kannalle ja annoimme firman hoitaa kaiken.

Omaan puuhaamiseen olisi mennyt lomasta paljon aikaa ja etenkin hermoja. Aikamoisena ”ressierkkinä” olisin varmastikin viettänyt melkoisen monta unetonta yötä miettien, saammeko kaiken hoidettua ennen sovittua hääpäivää.

Vaikea valinta

Päädyimme lopulta Thailand Wedding -nimiseen firmaan. Päätöksessä painoi paljon firman tarjoama valikoima siitä, mitä kaikkea pakettiin pystyi sisällyttämään. Hääpakettiin voi itse vaikuttaa aika lailla: Esimerkiksi kyseisen firman sivuilta löytyy lomake, jossa on pitkä lista palveluista, joista voi valita mieleisensä. Norsunkin olisi saanut paikalle ”morsiusneidoksi”.

Kyseisellä firmalla oli myös upeita kuvia erilaisista häistä järjestettyinä rannalla, temppelissä, puutarhassa ja vesiputouksella.

Valintaan vaikutti sekin, että Thailand Wedding -firman sivuilla oli uskomattoman laaja valikoima kuvia kukkakäytävistä (wedding venues) – 119 erilaista vaihtoehtoa! Koeta siinä sitten löytää se kaikkein mieluisin.

Ei auttanut kuin katsella vaihtoehdot useampaan kertaan läpi ja pistää lapulle aina ylös sen käytävän numero, joka miellytti. Sitten jokaisella katselukerralla piti ruksia muutama numero pois, kunnes jäljelle jäi kolme mielestämme kauneinta vaihtoehtoa. Jokaisessa niissä oli jotain, mitä halusimme omaan käytäväämme ja ”alttarillemme”.

Kysyinkin sitten mahdollisuutta yhdistellä joitain piirteitä kaikista noista kolmesta kukkakäytävästä ja kyllähän se onnistui!

Tuunasimme kukkakäytävän, jonka alussa oli iso, kukista hiekkaan tehty sydän ja sen jälkeen bambusta tehty portti, joka oli koristeltu kukkasin. Porttia seurasi bambukepein ja kukkakimpuin reunustettu käytävä, jolla oli ruusun terälehtiä. Lopuksi ”alttari” eli pöytä, jota ympäröi iso sydän, joka sekin koristeltu kukkasin. Kaunista!

Naimisiin Thaimaassa
Jos tällaisen kukkakäytävän saisi…

Häät pakettiin

Halusimme hääpakettiin kukkakäytävän lisäksi myös muut ns. perusjutut eli morsiuskimpun, sulhaselle rintakukan, kuohuviinit seremonian jälkeen sekä paperisten lyhtyjen lähettämisen taivaalle.

Ja totta kai pakettiin sisällytettiin myös kuljetukset ilmastoidulla pikkubussilla mennen tullen eli nouto hotelliltamme ja seremonian jälkeen paluukyyti ravintolaan, jossa odotti hääateria.

Kokonaisuuteen kuului hääjärjestelijän edustajan tapaaminen hotellillamme ennen hääpäivää ja juhlapäivän jälkeen. Ensimmäisessä tapaamisessa käytäisiin läpi kaikki sovitut asiat ja lyötäisiin lukkoon vielä auki olevat asiat kuten tarkemmat aikataulut.

Häiden jälkeisessä tapaamisessa saisimme pakettiin sisällyttämämme valokuvat. Ja valokuvia tulisikin sitten aikamoinen paketti. Hääalbumiin tulisi 30 kuvaa ja sen päälle saisimme cd:n täynnä kuvia ja dvd:n, jossa olisi valokuvista tehty show. Lisäksi nettiin tulisi online-albumi, josta läheisemme ja ystävämme voisivat käydä katsomassa kuvia (firma valitsee kuvat tuohon linkkiin sekä albumiin ja dvd:hen).

Kysyin myös hääseremonian aikana soitettavasta musiikista ja järjestelijä vastasi, että voisimme tuoda mukanamme oman cd:n tai he voisivat etsiä haluamamme kappaleet netistä ja tallentaa ne seremoniaa varten.

Firman kautta olisi ollut mahdollista tilata myös kampaajan ja meikkaajan palvelut, mutta minun lyhyeen tukkaani ei hääkampausta olisi saanut aikaiseksi millään. Turhasta olisin maksanut suuren summan. Päätin järjestää kampaaja- ja meikkauspuolen itse hotellimme läheiseen kauneushoitolaan ja säästää sillä pitkän pennin.

Epäilys iskee

Kävin tiheään sähköpostikeskustelua hääjärjestelijän Noin kanssa ja sain aina vastauksen, vaikkakin joskus jouduin odottamaan useamman päivän ja jos viestissäni oli useampi kysymys, saattoi hän unohtaa vastata johonkin. Mutta sitten kysyin samaa uudestaan ja sain vastauksen. Homma pelasi hyvin.

Kun olimme hyväksyneet tarjouksen, tuli sähköpostiini lasku sekä tilausvahvistus. Loppusummasta piti maksaa etukäteen 30 prosenttia, mikä hoitui kätevästi PayPalin kautta. Loppusumma maksettaisiin paikan päällä tapaamisessa ennen hääpäivää.

Maksun suorittamisen jälkeen iski epäilys, että voikohan kaikkeen täysin luottaa.  Saammeko haluamamme palvelut perille päästyämme emmekä tule huijatuiksi ja jää ilman häitä?

Pieni ennakkoluulo kalvoi pääkopassa. Koetin päästä siitä eroon ajattelemalla, että eihän nyt kukaan näin hyvin huijaisi asiakkaita, tekemällä hienoa nettisivut ja kaikkea. Eihän?

Lue Tahdoimme Thaimaassa -kirjoituksen seuraava osa sivuiltamme ensi viikolla. Miten häiden kävi, oliko hääfirma luotettava, vai kävikö Antinahoille niin sanotusti vanhanaikaiset?

Lisää aiheesta
Tahdoimme Thaimaassa, osa 2: Viimehetken kommelluksia
Tahdoimme Thaimaassa, osa 3: Häät paljasjaloin

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi