Polkupyöräily Thaimaassa

Pyörätie Thaimaassa. Kuva: Khemporn Tongphay / Shutterstock.com

Kiinnostaako matkustaa Thaimaassa polkupyörällä? Maailman ympäri 14 kuukaudessa polkenut Lukas Priklopil kertoo 10 syytä, miksi Thaimaata kannattaa pyöräillä ristiin rastiin.

1. Aitoa Thaimaata

Aurinkoiset talvikuukaudet tuovat mukanaan paljon turisteja, jotka valtaavat maan suosituimmat kohteet. Pyöräillen voi matkata ympäriinsä omaan tahtiin, nähden ja kokien turistivapaata Thaimaata.

2. Kauniit maisemat

Pyörällä pääsee mihin tahansa kohteeseen. Sopivan vauhdin ansioista, polkupyörän satulasta, Thaimaan upeat maisemat avautuvat aivan eri tavalla kuin muusta kulkuneuvosta.

3. Hyvät tiet

Thaimaan tieverkosto on laaja, liikennemerkit selkeitä ja tiet hyvässä kunnossa syrjäseuduillakin. Pyöräily on sallittua myös kaksikaistaisilla valtateillä. Syrjäseuduilla on vähän muuta liikennettä. Isojen valtateiden sijaan pystyy yleensä löytämään vaihtoehtoisia pikkuteitä, jotka kulkevat kauniiden maalaismaisemien läpi.

4. Palvelut

Pyöräilijä otetaan ilomielin vastaan eritasoisissa majapaikoissa – joita myös löytää melkein mistä tahansa pikkukaupungistakin. Pikkuteidenkin varsilla on huoltoasemia, kioskeja ja ravintoloita, jotka pitävät nesteytyksen kohdallaan.

5. Hintataso

Thaimaan edullinen ruoka ja majoitus helpottavat matkailijan kukkaroa myös pyöräilijän näkökulmasta. Ja maaseudulla, jossa tulee enimmäkseen pyöräiltyä, ovat hinnat vielä paljon edullisemmat kuin turistikohteissa.

6. Pyörän saa bussin ja junan kyytiin

Jos pyöräily väsyttää tai haluaa vaihtaa nopeasti maisemaa, pyörän voi ottaa junaan tai bussiin pienestä lisämaksusta.

7. Ystävälliset ihmiset

Thaimaalaisten vieraanvaraisuus korostuu pyöräillessä maaseudulla pikkukylien läpi.

8. Muut pyöräilijät

Thaimaa on varsin suosittu kohde pyöräilijöille, joten törmääminen toisiin kiinnostaviin pitkän- tai lyhyen matkan pyöräilijöihin on hyvin todennäköistä.

9. Erinomainen pyöräilyilmasto

Eikö Thaimaa ole liian kuuma pyöräilyyn? Ei niinkään, varsinkin jos pyöräilee viileällä kaudella talvella ja alkukeväästä. Pyöräillessä ilmavirta viilentää. Aurinkoiset päivät ja lämmin lämpötila tekevät pyöräilystä nautinnollista. Maaliskuusta eteenpäin alkaa olla tuskaisen kuuma ja pohjoisen vuoret peittyvät savuun metsäpalojen takia.

10. Turvallisuus

Thaimaassa ei kummankaan sukupuolen tarvitse pelätä yksin polkiessaan. Normaalia varovaisuutta tulee toki noudattaa.

Minne pyöräilemään?

Pohjois-Thaimaan maaseudulta löytyy upeita polkupyöräreittejä. Chiang Mai, Thaimaa. Kuva: Travel Mania / Shutterstock.com

Upeimmillaan maisemat ovat Mae Hong Son Loopin varrella Pohjois-Thaimaassa ja Etelä-Thaimaassa Krabin ja Khao Sokin sademetsä- ja karstivuorialueella.

Jos taas haluaa pyöräillä mahdollisimman kaukana turistiseuduista, kannattaa suunnata Koillis-Thaimaahan eli Isaaniin.

Kiinnostava tasaisen maan reitti kulkee Hua Hinista etelään Pranburin, Prachuap Khiri Khanin ja Ban Krutin kautta Chumphoniin, josta voi mennä laivalla vaikka Ko Phanganille tai Ko Samuille.

Opastettuja pyöräretkiä järjestää Thaimaassa useampikin firma, esimerkiksi hyvin ammattitaitoinen Grasshopper Adventures.

Kannattaa ottaa huomioon!

Thaimaan viisumi kannattaa hankkia etukäteen, jottei viisumin voimassaoloaika lopu kesken.
• Kulkukoirat voivat olla tietyillä alueilla riesana.
• Hyvän telttapaikan löytäminen voi olla haastavaa riisipeltojen keskellä.
• Vasemmanpuoleinen liikenne.

Lukasin kotisivuilla kerrotaan lisää maailmanympärimatkasta.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!