Thaimaan sademetsät – näin vaellat viidakossa

Khao Sok -kansallispuisto, Thaimaa. Kuva: Andreas Rose / Shutterstock.com

1. Lähde patikkaretkelle mahdollisimman pienellä porukalla: suurten ryhmien metelöinti karkottaa eläimet. Aivan yksinään ei ole koskaan turvallista vaeltaa.

2. Trooppisessa sademetsässä hikoilee kuin pieni vesiputous: varaa mukaan reilusti juotavaa ja mielellään myös pieni vedenpuhdistin, jolla voit suodattaa vettä sademetsän halki kulkevista puroista.

3. Sademetsiä ei turhaan kutsuta sademetsiksi. Rankkoja sadekuuroja on lähes päivittäin, joten varaa arvotavaroita varten vedenpitävä kassi. Pieni sateenvarjo on mukavampi kuin kuuma sadeviitta.

4. Ota mukaan sanomalehti. Sarjakuvat luettuasi voit repiä lehden silpuksi ja tunkea paperin yöksi märkiin kenkiin. Se nopeuttaa kenkien kuivumista.

5. Uusia ja kalliita vaelluskenkiä paremmat jalkineet ovat vanhat lenkkarit, jotka voi tarvittaessa heittää pois mutaisen reissun jälkeen.

6. Ota mukaan monta muovipussia. Alkumatkasta pusseihin pakataan kuivat vaatteet, loppumatkasta mutaiset.

Khao Phanom Bencha -kansallispuisto. Krabi, Thaimaa. Kuva: Anna Ewa Bieniek / Shutterstock.com

7. Jos et halua muistuttaa kävelevää linnunpelätintä, pukeudu luonnonläheisiin väreihin: vihreään ja ruskeaan. Mustaa kannattaa välttää: se houkuttelee itikoita.

8. Suosi pitkiä housuja, jotka on tehty kevyestä, hengittävästä materiaalista. Pitkät lahkeet suojaavat piikeiltä ja iilimadoilta. Tunge lahkeet sukkien sisään ja suihkuta päälle hyönteismyrkkyä.

9. Opi rakastamaan iilimatoja – tai ainakin sietämään. Ne eivät ole vaarallisia, ainoastaan inhottavia. Ja niitä on kaikkialla (ennen pitkää myös alushousuissasi). Iilimadot irrotetaan rullaamalla niitä sormien värissä.

10. Älä unohda korvatulppia. Luontoäänet ovat romanttisia vain parin ensimmäisen päivän ajan. Viimeistään kolmannen yön haluaa nukkua rauhassa ilman viidakon jatkuvaa sirinää.

11. Aloita päivä aamuvarhaisella ja lepää keskipäivän kuumin aika. Koko viidakko torkkuu päivällä, eikä nähtävää ole.

12. Älä kiirehdi. Parhaiten sademetsästä nauttii liikkumalla hitaasti ja pysähtymällä usein paikoilleen kuuntelemaan.

13. Suunnista Etelä-Thaimaahan maan hienoimpaan sademetsäalueeseen Khao Sokiin.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi