Thaimaan parhaat baarit

Banyan Tree hotellin katolla

Näissä paikoissa on nestehuolto kunnossa. Thaimaata voi kiertää myös parhaiden baarien perässä – tunnelmallisista rantabaareista pilvenpiirtäjien päätähuimaaville katoille.

Paratiisimaisin rantabaari

Chill Out Bar, Ko Mook
Baaritiskillä kyltti julistaa: ”No Finnish Drinking Games.” Mitä ikinä se sitten tarkoittaakin. Baarin omistajalle on kyllä yritetty selittää, että me suomalaiset otamme juomisen vakavasti: Me emme pelaile. Me vain juomme.

Pienestä väärinymmärryksestä huolimatta – tai juuri sen takia – Chill Out Divers -sukelluspuodin yhteydessä toimiva pieni, ajopuista koottu kuppila on Thaimaan paras rantabaari. Tunnelman takaavat huikeat sukellusvideot, hyvä musiikkivalikoima (iänikuinen Bob Marley ei täällä soi), upeat auringonlaskut ja nimensä mukaisesti äärimmäisen chilli meininki.

Ja eipä Koh Mookilla oikein muuta baaria olekaan. Tänne kerääntyvät kaikki, joita on alkanut pienellä paratiisisaarella janottaa.

On baarin seinällä muuten kaksi muutakin huoneentaulua. Toinen opastaa: ”Bar rules: drink triple, see double, act single.” Ja toinen taulu kertoo, että baarissa eletään saariaikaa. Se tarkoittaa, ettei saarilla hötkyillä vaan otetaan rennosti.

Ko Mookin Farang Beachilla.

Thaimaan paras baari Chill Out Divers Ko Mook
Tässä baarissa ei sitten pelata suomalaisia juomapelejä – mitä ikinä ne ovatkin.

Mielenkiintoisin juomaseura

Cheap Charlie’s, Bangkok
Thaimaan pääkaupungista löytyy hulppeita loungeja pilvenpiirtäjien katoilta, japanilaisia cocktailbaareja ja futuristisia dj-klubeja, mutta kaupungin paras baari on silti sekalaisista lankuista kadunkulmaan kyhätty, vuosikymmenet paikallaan seissyt Cheap Charlie’s.

Keskustan halvimmat juomat takaavat mielenkiintoisen asiakaskunnan: asiakkaiden kantajoukon muodostavat Bangkokissa asuvat pitkän linjan ekspatit, joista monella on jännä tarina kerrottavanaan. Tämän parempaa paikkaa Bangkokissa ei ole tavata outoja tyyppejä (kenties keskiyöllä aukeavaa Wong’s Placea lukuun ottamatta). Kokemuksen kruunaa kaupungin kammottavin vessa, jonka ovessa on varoituskyltti: ”Do Not Poo. Pee only.”

Sukhumvit Soi 11, BTS Nana. Iltaa voi jatkaa samalla kadulla sijaitsevilla kaupungin kuuluisimmilla dj-klubeilla Bed Supperclub ja Q Bar.

Ikimuistoisin baarinpitäjä

Papa Rogers, Koh Samet
Entinen kansallisteatterin näyttelijä, Papa Rogers, pitää pientä baariaan Koh Sametilla ihastuttavan flamboyantilla homoasenteella. Papa Rogersin huikea persoona vetää baariin asiakkaita – ja jos he eivät muuten tule, Rogers kiskoo heidät vaikka puoliväkisin kadulta. Ja hyvä niin, sillä tästä pienestä kuppilasta ei baari parane. Täällä tutustuu takuuvarmasti muihin matkalaisiin.

Viime vierailulla paikalla olivat brittiläinen Michelin-tähtikokki, joka halusi muuttaa saarelle pois oravanpyörästä, norjalainen skeittaava merisotanainen, kanadalainen työtön, saksalainen IT-ohjelmoija joka oli jättänyt työnsä, koska oli kyllästynyt tuijottamaan tietokoneen ruutua, Krabista kotoisin oleva thaimaalainen tuliartisti ja suomalainen huumetyöntekijä.

Itse asiassa Papa Rogers oli Koh Sametin ensimmäinen baari, niin ainakin väittää seinälle kehystetty toistakymmentä vuotta vanha lehtileike baarin avajaisista. Kymmenen pistettä Suomelle tästä baarista – tuskinpa missään muualla Thaimaassa ”Suomi-baari” houkuttelee huomaansa yhtä boheemia ja kansainvälistä porukkaa!

Had Sai Kaew -rannan ja satamakylän välissä kulkevalla kadunpätkällä, muutaman minuutin kävely rannalta.

Thaimaan parhaat baarit
Vain Papa Rogers itse puuttuu kuvasta – hän oli kuvan ottohetkellä kesälomalla Suomessa.

Riehakkain musiikkibaari

Happy Snapper, Khao Lak
Iltaelämältään muuten hyvin rauhallisesta Khao Lakista löytyy loistava musiikkibaari Red Snapper, jossa talon bändi nostaa tunnelman kattoon ilta toisensa jälkeen. Tänne kerääntyvät juhlimaan Khao Lakissa sukelluskurssinsa suorittaneet ja Ko Similanin liveaboard-reissuilta palanneet – ja ilta on täynnä villisti hyrrääviä hormoneita.

Pääkadun varrella Nang Thong -rantakylän pohjoispäässä.

Näyttävin tulishow

Carlito’s, Koh Phi Phi
Rannalla järjestettävistä tulishow’sta on tullut Thaimaassa jo kulunut klisee. Silti Carlitoksen show on nähtävä – se on Thaimaan ylivoimaisesti paras lajissaan. Kohokohtana on tulella leikkivä loistava Michael Jacksonin -imitaattori.

Eikä Ko Phi Phillä pääse jano muutenkaan yllättämään. Saarella bailataan joka yö kuin trooppisella Ibizalla.

Sataman puolella Ao Tonsailla.

Huikein näköala

Vertigo, Bangkok
Tämän huikeampaa pilvenpiirtäjäbaaria saa maailmalta hakea. Vertigo sijaitsee aivan Banyan Tree hotellin katolla, ja millaisella katolla! Katto on uskomattoman kapea, eikä sillä ole edes suojakaiteita. Näkymät 61 kerrosta alapuolella levittäytyvään kaupunkiin ovat esteettömät – on oikeastaan ihme, ettei kukaan ole vielä hypännyt katolta base-laskuvarjohyppyä.

Baarin tunnelma on tyylikäs mutta rento, ja sohvaryhmille jääkin helposti nauttimaan näkymistä useamman cocktailin ajaksi. Saavu hetkeä ennen auringonlaskua, kun alapuolella levittäytyvä Bangkok värjäytyy punaiseen viittaan.

Banyan Tree -hotellin katolla, Sathon Tai Road, BTS Sala Daeng.

Vertigo baari pilvenpiirtäjän katolla Bangkokissa
Banyan Tree -hotellin katolta Vertigo-baarista avautuvat päätähuimaavat näkymät.

Kerro alta löytyvässä kommenttiosuudessa omat suosikkibaarisi Thaimaassa.

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi