Elokuvat Thaimaassa

Elokuvateatteri Bangkokissa. Kuva: Khak / Shutterstock.com

Elokuvissa käyminen on Thaimaassa on edullista ja elämyksellistä. Ennen elokuvaa voi tarkkailla paikallisen nuorison elämää ja ennen näytännön alkua salissa kajahtaa soimaan kuninkaan hymni ja valkokankaalle heijastetaan propagandapätkä Thaimaan kuninkaasta. Yleisö nousee seisomaan.

Lisää paikalliselämyksiä saa, jos menee katsomaan thaimaalaista elokuvaa. Suosittuja ovat etenkin komediat ja kauhuelokuvat, joiden juonenkäänteissä on länsimaalaisella ihmettelemistä.

1. Bangkokin keskustassa ja Pattayalla elokuvat näytetään yleensä alkuperäiskielellä. Muualla Thaimaassa elokuvat esitetään lähes aina thaiksi dubattuna, näin esimerkiksi Hua Hinissa.

2. Lähes jokaisen ostoskeskuksen yläkerrassa on elokuvateatteri. Bangkokissa on myös muutama tunnelmallinen vanhan ajan elokuvateatteri. Hienoin on Siam Squarella sijaitseva, komeaa art deco -arkkitehtuuria edustava La Scala (Siam Square Soi 1), jossa liput ovat edelleen vanhanmallisia paperilappuja, ja ovimiehillä on keltaiset smokit. Vaihtoehtoelokuvia näyttää leffateatteri House RCA (www.houserama.com), joka sijaitsee RCA-bilekadulla.

3. Kalleinta elokuvien katsominen on viikonloppuiltaisin, silloin liput maksavat ostoskeskusten Cineplexeissä yleensä 200 bahtia. Viikolla on usein tarjouksia ja elokuviin voi päästä sadalla bahtilla.

4. Monessa Cineplex-teatterissa myydään lippuja VIP-paikoille, joilla pääsee lisähintaa vastaan istumaan esimerkiksi ylellisellä sohvalla.

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi