Tinkiminen Thaimaassa

Thaimaan toreilla ja basaareissa voi tinkiä – vaikka aivan kaikkialla se ei onnistukaan. Kuva: David Bokuchava / Shutterstock.com

Tinkimiseen kannattaa suhtautua hauskana harrastuksena ja kanssakäymisen muotona. Se on peli, jossa molemmat voivat voittaa: kauppias ja ostaja.

1. Piraattituotteita ja matkamuistoja myyvien katukauppiaiden kanssa kuuluu aina tinkiä. Jos taas tuotteeseen on merkattu hinta, ei tinkimisvaraa ole. Pienen alennuksen saattaa toki saada pyydettyä – varsinkin jos ostaa kerralla useamman tuotteen.

2. Yleensä samaa tuotetta myy useampi myyjä. Kiertele ensin ympäriinsä kyselemässä hintoja, jotta osaat arvioida hintatason.

3. Älä vaikuta tuotteesta liian innostuneelta. Äläkä usko mitään, mitä kauppias tuotteesta kertoilee. Usko vain omia silmiäsi ja vanhaa asvalttiviidakon sananlaskua: ”Thaimaan kaduilla mikään ei ole aitoa eikä varsinkaan sataprosenttista silkkiä.”

4. Päätä hinta, jonka haluat tuotteesta maksaa. Aloita sitä halvemmalla tarjouksella, jotta voit tulla hieman vastaan kauppiaan vastatarjousta.

5. Jos et pääse haluamaasi hintaan, kävele pois. Poiskäveleminen on tehokkain tapa saada hintaa laskemaan.

6. Kun kauppias vihdoin suostuu tinkimääsi hintaan, ei ole enää kohteliaasta perääntyä kaupasta.

7. Muista kohtuus: viimeisen kymmenen bahtin takia ei kannata kovin aggressiivisesti tingata – todennäköisesti rahasummasta on enemmän iloa pienituloiselle katukauppiaalle kuin vakavaraiselle turistille.

8. Muista, ettei tingittävällä tavaralla ole yhtä ainoaa, oikeaa hintaa. Hinta riippuu tilanteesta ja kauppaa käyvistä henkilöistä: hinnat ovat erilaiset thaimaalaisille, thaita sujuvasti puhuville ulkomaalaisille, hieman kieltä taitaville ja turisteille. Kun saat tavaran omasta mielestäsi hyvään hintaan, voit olla tyytyväinen.

Lue lisää Thaimaan parhaista matkakohteista.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

1 KOMMENTTI

  1. Helvetin tyhmä kirjoitelma. Eikö olisi pare myös kertoa yksinkertaisesti mitä sanoa, vai eikö siellä tiedetä?? Rallienglanti ei aina toimi varsinkaan jos on myyjällä calkulaattori paskana..

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi