Seksiturismi Thaimaassa

Tyttöbaareja Pattayan Walking Streetillä. Kuva: Alexander Mazurkevich / Shutterstock.com

Thaimaassa on lähes kolme miljoonaa prostituoitua. Seksiturismi on näkyvintä Thaimaan suurimmissa ja suosituimmissa turistikohteissa. Pienillä saarilla ilmiöön ei yleensä törmää.

Faktoja Thaimaan seksiturismista

1. Prostituutio on Thaimaassa laitonta, mutta lakia ei noudateta. Maksullista seksiä tarjotaan avoimesti hierontapaikoissa, gogo-klubeilla ja karaokebaareissa.

2. Thaimaan suurimmat seksiturismin keskukset ovat myös suosituimpia turistikohteita: Bangkok, Pattaya, Phuketin Patong Beach sekä Koh Samuin rannat Chaweng ja Lamai. Näissä kohteissa on vaikea välttyä kohtaamasta seksiturismia muodossa tai toisessa.

3. Muutamassa rantakohteessa paikalliset pitävät huolen, ettei seksiturismia esiinny (ainakaan näkyvästi). Näitä kohteita ovat esimerkiksi Krabi ja Koh Lanta. Seksiturismi puuttuu yleensä myös pieniltä saarilta kuten Phi Phi, Koh Phangan tai Koh Tao.

4. Chulalongkorn Yliopiston Professorin, Nitet Tinnakulin tekemän tutkimuksen mukaan prostituoitujen Thaimaassa on noin 2,8 miljoonaa. Moni prostituoitu on HIV-positiivinen, ja suomalaiset saavat vuosittain useita tartuntoja Thaimaasta. ”Kansainvälisen AVERT-järjestön mukaan noin viidenneksellä Thaimaan freelance-seksityöläisistä on hiv-tartunta. Bordelleissa ja hieromalaitoksissa hiv-positiivisten prostituoitujen osuus on pienempi”, uutissivusto MTV3.fi kirjoitti vuonna 2011.

5. Thaimaassa esiintyy ihmiskauppaa, mutta turistien kohtaama prostituutio perustuu yleensä vapaaehtoisuuteen: prostituutiolla Thaimaassa ansaitsee paremmin kuin monessa muussa ammatissa.

6. Vastoin yleistä uskomusta turistit eivät ole suurin prostituution käyttäjäryhmä: 80% prostituoitujen asiakkaista on WHO:n mukaan paikallisia thaimaalaisia.

Se tavallinen tarina – thaimaalaisen tie prostituoiduksi

Go-go-tyttöbaari. Pattaya, Thaimaa. Kuva: Vic Helian / Shutterstock.com

Thaimaalaisen prostituoidun tavallinen tarina on se, että on hän köyhän koillisthaimaalaisen maalaisperheen nuorin tytär, jonka velvollisuus on elättää ikääntyviä vanhempiaan. Suunnitelmiin tulee mutka matkaan, kun tyttö tulee raskaaksi kotikulmien poikaystävälleen, joka häipyy paikalta.

Rahaa pitäisi jostain saada, sekä lapselle että omille vanhemmille. Työ riisipelloilla tai kituuttaminen toimistotyöntekijän pienellä palkalla saavat jäädä, kun vanha koulukaveri kertoo suurista rahoista, joita voi ansaita neonvalojen loisteessa. Kun tavallinen ravintolatyöntekijä tienaa pitkästä työpäivästä pari sataa bahtia eli viitisen euroa (ja päälle tipit), baarityttö korjaa illasta helposti viisinkertaisen potin.

Tyttö jättää lapsensa vanhempiensa hoitoon ja lähtee suureen kaupunkiin, Bangkokiin tai Pattayalle. Hän valehtelee uuden työnsä luonteesta vanhemmilleen ja nämä sulkevat ilomielin silmänsä todellisuudelta, kun tyttö lähettää kotiin aikaisempaa enemmän rahaa.

Materialismi voittaa perinteiset arvot, ja naapurienkin nuorimmat tytöt lähtevät ”tarjoilijoiksi” Pattayalle.

Thaimaan köyhimmiltä seuduilta löytyy jo kokonaisia kyliä, joissa komeilee toinen toistaan hienompia, seksillä rakennettuja taloja.

Lue lisää: Pattaya – poikamiehen paratiisi?

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi