Meditaatio Thaimaassa

Buddhalainen munkki meditoi puun alla. Ayutthaya, Thaimaa. Kuva: Vectorx2263 / Shutterstock.com

Meditaatio on buddhalaisuuden tärkeimpiä harjoitusmuotoja ja keinoja tavoitella nirvanaa. Moni tosin harjoittaa sitä myös ihan vain rentoutuakseen.

Meditaatiosta on useita eri koulukuntia. Thaimaassa suosittua on etenkin vipassana-meditaatio, jonka Buddhan kerrotaan kehittäneen 2500 vuotta sitten.

Meditoija antaa ajatusten virrata vapaana mielessään. Hän ei yritä estää minkään ajatuksen syntymistä muttei myöskään takerru ajatuksiin. Hän vain tarkkailee ajatuksia, sitä mukaan kun ne tulevat ja menevät. Näin meditoija voi parantaa tietoisuutensa tasoa ja nähdä maailman sellaisena kuin se todellisuudessa on.

Kokenut meditoija pystyy elämään aikaisempaa vapaampana, kun häntä eivät enää ohjaa itsekeskeiset pelot tai halut, vaan harkinta, myötätunto ja selkeys.

Meditaatio-opetusta löytää Thaimaasta myös englanniksi. Lyhimmillään kurssit kestävät muutaman päivän.

Thaimaan arvostetuimpiin kuuluva meditaatiokeskus Vipassana Meditation Center toimii Bangkokin arvostetussa Wat Mahathat -temppelissä lähellä Suurta palatsia. Meditaatiotunteja järjestetään kolmasti päivässä luostarin siivessä numero 5. Mukaan pääsee etukäteen ilmoittautumatta.

Koh Phanganilla meditaatiota voi opiskella Wat Kow Tham -temppelissä, jossa australialais-yhdysvaltalainen pariskunta Rosemary ja Steve Weissman on opettanut vuodesta 1988. Kursseja on kymmenen päivän mittaisista useita kuukausia kestäviin.

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi