Juomaraha Thaimaassa

thaimaa rantaravintola
Varsinkin kalliimmissa ravintoloissa juomaraha lisätään usein suoraan laskuun. Tämän rantaravintolan pöytä on kaivettu tyylikkäästi hiekkaan Koh Samuilla. Kuva: Rangtheclick / Shutterstock.com

Jätetäänkö Thaimaassa juomarahaa? Vastaus on kyllä ja ei – juomarahan antaminen riippuu tilanteesta ja omasta halusta.

Thaimaalaiset itse eivät ole kovin innokkaita tippaamaan, eikä mitään 10 prosentin sääntöä ole. Mutta työntekijät arvostavat juomarahaa, sillä palkat ovat palvelualoilla pienet. Pienikin rahasumma muuttuu suureksi tarjoilijalle, joka tienaa pitkästä työpäivästä alle viisi euroa.

Mikä on sopiva juomaraha Thaimaassa?

Ravintolassa 20 bahtin juomaraha koko pöytäseurueelta on riittävä, vaikka enemmänkin saa toki jättää. Katukeittiöissä ei sen sijaan sovi tipata, se ei kuulu etikettiin. Vaihtorahat saa katukeittiöissä takaisin bahtin tarkkuudella.

Taksimatka kannattaa pyöristää lähimpään tasalukuun.

Hyvän hotellin portieerille voi antaa pikkusetelin, jos tämä on tuonut laukut huoneeseen. Siivoojia harvemmin tipataan, mutta tippaamisella voi saada erikoiskohtelua, esimerkiksi tuoreita kukkia huoneeseen.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi