Suomalainen Pattaya

Jomtien Beach ja Pattaya City. Kuva: Petch A Ratana / Shutterstock.com

Pattayalla pärjää, vaikkei englantia taitaisikaan. Rantakaupungissa toimii useita suomalaisten omistamia majataloja ja ravintoloita, joissa voi asioida omalla äidinkielellä. Suomalaisten majatalojen kautta voi järjestää kuljetuksetkin valmiiksi Bangkokin lentokentältä.

Suurin suomalaiskeskittymä on Jomtien Beachilla, jossa asuu runsaasti suomalaisia eläkeläisiä ja talvehtijoita. Mukaan mahtuu myös perheitä, joita palvelee Pattayan suomalainen koulu. Vuonna 2010 toimintansa aloittanut koulu on maksullinen. Koulun opettajat ovat suomalaisia opetusalan ammattilaisia.

Pattaya Suomi-Seuralla on noin 600 jäsentä. Seuran toimitalossa on avoimet ovet kolmesti viikossa: maanantaisin on tarjolla makkaraa, keskiviikkona lohikeittoa ja lauantaina lättyjä. Muihin palveluihin kuuluvat kirjasto ja monenlainen järjestötoiminta, kuten golfin ja petanquen peluu, vesijumppa, shakki ja keilailuillat. Pattaya Suomi-Seuran tilat löytyvät Jomtien Beach Roadin sivukadulta Soi Welcome.

Jontien Beachin rantakadulta lähtevää Soi 4:ä kutsutaan lempinimellä Soi Finlandia. Kujalla sijaitsevat rinnakkain viihtyisä suomalaismajatalo JP House, pesula ja kirjakauppa. Kirjakaupasta löytyvät englannista suomeen käännetyt teokset Rahasta lähimmäistäsi ja Pöljä paratiisissa, jotka kertovat Thaimaassa asuvien ulkomaalaisten omituisesta arjesta.

Pattaya Beachin puolella on kymmeniä suomalaisbaareja, joiden omistajat tosin vaihtuvat tiheään, kun rahat loppuvat ja baari myydään seuraavalle yrittäjälle.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!