Krabi – ravintolat ja baarit

Krabin ravintolat ja iltaelämä ovat keskittyneet Ao Nangille, alueen vilkkaimpaan turismikeskittymään.

Ao Nangin rantakadun päässä on paalujen varassa meren äärellä tunnelmallinen kalaravintola-alue, tuttavallisesti Seafood Street.

Lisää kalaravintoloita löytää läheiseltä Hat Noppharat Beachilta – Ao Nangia selvästi edullisemmin hinnoin.

Katuruoka on Krabissa edullista ja herkullista

Herkullista ja edullista katuruokaa Nopparat Thara Roadilla. Krabi, Thaimaa. Kuva: Denis Costille / Shutterstock.com

Edullisimmin Ao Nangissa syö katukeittiöistä, joita löytää kahdesta eri kärrymyyntipaikasta.

Toinen alue sijaitsee pääkadun varrella Krabi resortin edustalla ja toinen ns. Mäkkärin mäellä eli pääkadun varrella Mc Donald’sin edustalla.

Kummassakin paikassa kärryistä myydään wokattua thairuokaa sekä grillattuja kanavartaita, tom yam -keittoa, täytettyjä sämpylöitä, thaimaalaisia pannukakkuja ja hedelmäpirtelöitä. Ruoat ovat maukkaita ja todella edullisia. Hinnat alkavat useimmiten 50 bahtista.

Paikallisina välipaloina kannattaa maistaa muslimirouvien pienistä kärryistään myymiä rapeita kananpaloja ja roti-lättyjä, joita saa sekä makeilla täytteillä että curry-kastikkeella.

Ao Nangissa löytyy myös länsiketjupaikkoja, kuten Mc Donald’s, Burger King ja Subway, jos kaipaa vaihtelua thairuualle.

Kannattaa käydä syömässä myös Krabi Townissa, jonka ravintoloita pidetään tasoltaan alueen parhaina – niiden tason kun takaavat niin paikalliset asukkaat ja Krabi Townissa asuvat länsimaalaisetkin.

Syrjäisemmillä rannoilla on ravintoloiden suhteen paljon vähemmän valinnanvaraa.

Ravintolat – Ao Nang

Cafe Arthit
Miksi: Maistuvia ja monipuolisia aamiaisia.
Missä: Ao Nangissa Moo 2 -kadulla.

Sala Bua & Lo Spuntino
Miksi: Tyylikäs ja tunnelmallinen italialaisravintola.
Tarjolla on myös thairuokaa. Illallista edullisemmin nauttii lounaslistasta, jolla on mm. Neljän ruokalajin kokonaisuuksia, täytettyjä leipiä ja ”sormiruokaa”. Jälkiruoista Tiramisu vie kielen mukanaan. Lista vaihtuu muutaman kerran matkailusesongin aikana.
Missä: Ao Nangin rantakadun Seafood Streetillä heti toisena kadulta tultaessa.

Sala Bua – thai-boxingin lähettyvillä
Miksi: Ao Nangin toinen Sala Bua -niminen ravintola sijaitsee ihastuttavassa puutarhassa  Tarjolla erittäin aitoa thai-ruokaa, mikä tarkoittaa, että chilissä ei ole säästelty. Jos on vielä aloittelija chilin suhteen, kannattaa pyytää mai pet eli ei niin tulista versiota. Erinomaisiksi on testattu papaijasalaatti ja tom yam -keitto. Tarjolla ruokia laajalti kalasta, äyriäisistä, possusta, härästä ja kanasta. Tuoreita hedelmiä on niitäkin useita lajeja. Tuoreista hedelmistä puristetut mehut ovat todella mehukkaita.
Missä: Thai-boxing stadionin takana.

La Luna
Miksi: Jos länsiruoka alkaa vetää puoleensa, on La Lunassa todella pizzat ja pastat. La Luna oli ensimmäinen italialaisravintola Ao Nangissa jo 1990-luvulla ja on pitänyt laadusta kiinni!
Missä: Rannasta mäkeä ylös McDonalds’in suuntaan.

Carnivore Steak and Grill
Miksi: Erittäin hyvä ranskalainen pihviravintola tarjoilee Ao Nangin parhaat pihvit. Niitä saa härästä, porsaasta, lampaasta ja kanasta. Listalla myös ankkaa, äyriäisiä ja kalaa. Kaikkien ruokien kanssa tulee lisukesalaatti. Ruoan kanssa voi valita perunoita, riisiä tai lämpimiä vihanneksia.
Missä: 127 Moo 3:lla vastapäätä Thai Village Resortia. Lähde turistipoliisin nurkalta ylämäkeen kohti Pavilion Queen’s Bay hotellia.

Chanaya’s
Miksi: Thai-hollantilaisomistuksessa oleva mukava ja hyvätasoinen ravintola. Tarjolla thai- ja länsimaalaista ruokaa.
Missä: Aivan Krabi SeaView Resortia vastapäätä.

Last Fisherman’s Bar
Miksi: Nimestään huolimatta kyseessä on ravintola. Aiemmin Last Fisherman’s Bar oli todella kaikkein kauimmaisin kuppila, mitä Ao Nangin rannalla oli, mutta nyt tästäkin pääsee eteenpäin ja vastassa on valtaisa, hierojien valtaama alue puiden suojassa. Ravintolassa on tarjolla thairuokaa, mutta monet tulevat tänne barbecuen vuoksi. Hiiligrilleillä valmistuvaan menyyn kuuluvat maissit, lihat ja kasvikset moneen makuun. Kokit tekevät jopa folioperunat aivan oikeaoppisesti.
Missä: Ravintola on hiekalla aivan rannassa.

Lae Lay Grill Restaurant
Miksi: Rinteessä sijaitsevalta ravintolalta aukeaa Ao Nangin hulppein merimaisema. Ravintolassa kannattaa mahdollisuuksien mukaan mennä yläterassille, josta voi katsella alemmalla tasolla työskenteleviä kokkeja – jos maisemien ihailulta malttaa. Erityisesti kala ja merenelävät ovat olleet erinomaisia. Lihatarjonta on pieni. Kaikki annokset tuodaan todella taidokkaasti ja kauniisti esille aseteltuina.
Missä: Ravintola sijaitsee kukkulalla Ao Nangin yläpuolella. Perille pääsee kävellen portaita pitkin – tai ravintolan omalla tuktukilla. Ravintolalla on päätien varressa pieni katos ja pöytä, missä henkilökunta kertoo ruoista sekä ruokalistasta ja järjestää tuktuk-kyydin.

Aning
Miksi: Suomalaisravintolassa on tarjolla kotoisten herkkujen lisäksi thairuokaa. Juomalistalta löytyy lonkeroa ja omenasiideriä.
Missä: Keskellä Aon Nangin rantakatua.
Blue Mango
Miksi: Skandinaaviravintola ilahduttaa lapsiperheitä leikkinurkkauksellaan.
Missä: Ao Nangin pääkadulla Krabi Resortia vastapäätä.

Bernies
Miksi: Suosittu buffet, jossa saa syödä pikkurahalla niin paljon kuin napa vetää. Grilliherkkuja, thairuokaa, jäätelöä ja leivoksia.
Missä: Rannasta mäkeä ylös McDonalds’in suuntaan.

Hat Nopparat – ravintolat

A-One
Miksi: Loistavia brittiläisiä aamiaisia. Hyvä paikka aloittaa aamuinen retki Nopparat Beachillä.
Missä: Nopparat-rannalla.

Wangsai Seafood
Miksi: Erinomaisesti kokattavat merenelävät voi valita polskimasta ravintolan vesitankeista.
Missä: Aivan Hat Nopparat -rannan alkupäässä.

Krabin yöelämä

Iltaelämä on keskittynyt Ao Nangille, vaikka toki Krabi Townistakin löytyy baareja. Ao Nangin baarit – joita on oikeastaan vain kourallinen – ovat keskittyneet Krabi Center -kauppakujalle rantakadun alkupäähän.

Baareista suosituimpia on Crazy Gringo’s, josta saa meksikolaista ruokaa ja jopa kossukolaa. Boogie Barissa on soittanut erinomaisia bändejä akustisesti. Muutama muukin baari löytyy.

Sivun päivittämisessä on auttanut MinneThaimaassa-sivuston Krabi-ekspertti Saritta Duhamel.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi