Ao Nang – kohdeopas

Ao Nang Beachia reunustavat komeat karstijyrkänteet, joiden takana on Railayn niemi. Kuva: Petr Malyshev / Shutterstock.com

Ao Nang on Krabin ylivoimaisesti vilkkain rantakohde – täällä sijaitsee suurin osa Krabin hotelleista. Tosin vain muutama hotelli on aivan rannalla.

Tunnelmaltaan Ao Nang on melkein kaupunkimainen, niin isoksi turistikylä on jo kasvanut. Älä siis odota saapuvasi seesteisen rauhalliseen rantaparatiisiin. Mutta jos kaipaat täyden palvelun rantalomakohdetta, Ao Nang vastaa toiveisiisi.

Turistikylästä löytyvät kaikki tarvittavat palvelut. Ravintoloita on paljon, mutta ostokset rajoittuvat pääosin piraatteja myyviin rättikauppoihin.

Ao Nangia on kutsuttu jopa Thaimaan Riminiksi, niin näkyvästi italialaiset pyörittävät Ao Nangissa monenlaista bisnestä.

Tässä vaiheessa joku saattaakin jo kysyä, kannattaako Ao Nangille sitten mennä? Vastaus on kyllä. Ao Nangin hyvistä puolista kerrotaan alempana.

Millainen on Ao Nang -ranta?

Ao Nangin eteläpää on kivaa aluetta, sillä rantakatu on pyhitetty jalankulkijoille. Kuva: Denis Costille / Shutterstock.com

Ao Nangin maisemat ovat komeat, mutta rantana se ei kuulu Thaimaan parhaisiin: ranta on varsin kapea ja ison osan matkasta sen ja hotellien välissä kulkee vilkas keskusraitti. Myös veneliikenne on vilkasta.

Lomailijat lähtevätkin Ao Nangilta usein veneillä päiväretkille Krabin kauniille pikkusaarille tai Railayn nimen rannoille.

Parhaimmillaan Ao Nangin ranta on molemmilla reunoillaan, etelä- ja pohjoispäässään, missä autotietä ei kulje.

Rannalla ei ole aurinkotuoleja.

Ao Nang Beachin eteläpää

Rannan eteläpäässä autotie kääntyy pois rannalta Phra Nang Inn -hotellin kulmalla, ja rantaraitti jatkuu kävelykatuna.

Rantaa seuraavan kävelykadun varrella ovat hotellit Aonang Villa Resort sekä Golden Beach Resort ja sen päässä viihtyisä baari The Last Fisherman Bar – kannattaakin kulkea kävelykatu loppuun asti. Ao Nangin ranta on täällä myös leveimmillään ja kauneimmillaan.

Näiden kolmen hotellin välillä ei ole suurta eroa – valintansa voi hyvin tehdä sen mukaan, mistä saa huoneen parhaalla hinnalla.

Aivan rannan päästä vie pieni polku yli rantakallioiden Centara Grand Beach Resortin salaiselle rannalle.

Sisämaahan vievän tien varrella

Rannan eteläosissa sisämaahan kääntynyt tie jatkuu pitkän matkaa vilkkaana; täällä on paljon edullisia majataloja ja ravintoloita.

Mitä kauemmaksi rannalta kulkee, sen paremmaksi tapaa muuttua majapaikkojen hinta–laatusuhde. Tämä on hyvää seutua asua varsinkin, jos vuokraa käyttöönsä skootterin.

Erinomainen majapaikka on esimerkiksi Phu Pi Maan, jonka valtteja ovat tyylikkäät huoneet ja uima-allas, jolta avautuvat komeat karstivuorimaisemat.

Mukava majapaikka tällä alueella on myös ystävällisen perheen pitämä Addjit Resort – tätä ovat monet suomalaisetkin reissarit kehuneet!

Ao Nang Beachin pohjoispää

Ao Nangin keskustan hotelleista kaikkein paras paikka on Krabi Resortilla, joka sijaitsee rannan pohjoispäässä. Tämä on Ao Nangin ainoa hotelli, josta on aivan suora yhteys rannalle (eikä välissä siis kulje edes kävelykatua).

Rannan keskivaiheilla

Ao Nangin rannan keskivaihe on vilkasta seutua, jossa varsin vilkas kyläraitti kulkee rannan ja rantakylän välissä. Täällä on pääasiassa ravintoloita ja muutamia keskihintaisia, pienehköjä hotelleja (isoille hotelleille ei ole täällä tilaa, sillä kukkulat nousevat tässä kohtaa melkein rannasta).

Rantakatu kääntyy kohti sisämaata sangen mainion L Resortin kohdalla. Tien varrella – Ao Nangin ja Nopparat Tharan välissä – on paljon hotelleja, kuten seksikäs ja nuorekas Red Ginger Chic Resort, joista on kävelymatka molemmille rannoille. Ei hullumpi paikka asustaa.

Naapuriranta Noppharat Thara

Heti Ao Nangin pohjoispuolella, pienen niemen takana, on pitkä ja rauhallinen Haad Noppharat Thara. Ranta on rakentamiselta suojeltua luonnonpuistoa, ainakin periaatteessa. Rannan alkupäässä on muutamia ravintoloita ja majataloja. Ja muutama isompikin hotelli on jollain ilveellä onnistuttu rakentamaan.

Mutta pääosin ranta on autio ja täällä on kiva rentoutua Ao Nangin vilinän jälkeen. Perille pääsee Ao Nangilta taksilla – tai kävellen kymmenessä minuutissa.

Ao Nang – hyvät puolet

Ao Nangissa on myös useita hyviä puolia. Ensinnäkin Ao Nang on kätevä kohde: perille pääsee Krabin lentokentältä suoraan ilman venekyytiä. Ja niinpä Ao Nangista on helppo tehdä myös retkiä Krabin nähtävyyksille mantereen puolella.

Täällä ei olla samalla tapaa eristyksissä kuin Railayn niemellä tai syrjässä niin kuin Tub Kaek -rannalla. Myös majoitus tapaa olla Ao Nangissa edullisempaa kuin Railayn niemellä tai varsinkin Tubkaekilla.

Ao Nangilla on myös Krabin monipuolisin ravintolatarjonta.

Siirry Krabi-oppaan pääsivulle.

Ao Nang kokemuksia

Ao Nang kokemuksia jakoi Krabissa useaan otteeseen reissannut MinneThaimaassa-sivuston Kapteeni: ”Tavallaan Ao Nang on toki niin sanottu turistirysä, mutta varsin mukava sellainen – ja tukikohtana paljon Railayta kätevämpi, jos haluaa kiertää Krabin alueen nähtävyyksiä.”

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!