Tiikerinluolatemppeli (Tiger Cave Temple) ja Thaimaan kaunein maisema

Wat Tham Suea -temppeli. Krabi, Thaimaa. Kuva: Balate Dorin / Shutterstock.com

Yksi, kaksi, kolme… portaat nousevat Krabin Tiikerinluolatemppeliltä (Tiger Cave Temple) eli Wat Tham Sualta kohti karstivuoren huippua. Sata, satakymmenen, sataviisikymmentä ja ollaan vasta aivan alkumatkassa.

666, 777, 888 ja ylös on matkaa vielä vaikka kuinka. Ponnistelujen korvaukseksi saa onneksi paljon myötätuntoa sekä portaita jo laskeutuvilta ja niiltä, jotka ovat väsähtäneet kesken matkan.

”Jaksat kyllä!”

”Älä luovuta!”

”Vielä muutama minuutti!”

Portaat ovat niin pitkät, että niiden kiipeäminen alkaa muistuttaa meditaatiota. Ne vain jatkuvat ja jatkuvat, armottomasti, kunnes jostakin yläpuolelta alkaa kuulu rukouskellojen helinää. Ääni antaa ylimääräisiä voimia viimeiselle sadalle askeleelle.

1272! Ylhäällä!

Väsymys vaihtuu ihastukseen, kun näkee vuoren laelta aukeavan, kauas jatkuvan karstivuorimaiseman. Vuoret ovat kuin sinisiä aaltoja.

Tämän täytyy olla Thaimaan kaunein maisema.

Alhaalta, maanpinnan tasolta, temppelin alueelta löytyy vielä toinenkin portaikko, josta tosin harva kulkee – näköalapaikan portaikko tapaa viedä mehut matkailijoista. Tämä portaikko nousee ensin satakunta askelmaa ja laskee sitten Tiikeritemppelin sydämeen, jyrkänteiden ympäröimään tunnelmalliseen viidakkolehtoon. Kiviseinämissä on luolia, joissa munkit meditoivat aamuvarhaisella ja iltaisin. Yhdessä luolassa on luuranko kaapissa muistuttamassa munkkeja elämän katoavaisuudesta. Jännittävimpään meditaatioluolaan taas mahtuu sisään vain ryömimällä. Salaisen meditointilehdon takiakin kannattaa saapua Tiikerinluolatemppeliin, vaikkei edes aikoisi kiivetä vuoren laelle.

Nimensä Tiikerinluolatemppeli Wat Tham Sua on saanut siitä, että eräässä luolassa olevan kivimuodostelman sanotaan muistuttavan tiikerin tassua. Tämä luola löytyy läheltä komeita, lähes pröystäileviä kiinalaistyylisiä temppelirakennuksia lähellä temppelin parkkipaikkaa. Kiinalaistemppelit muistuttavat siitä, että Krabi Townissa elää suuri yhteisö aikoinaan Kiinasta muuttaneita siirtolaisia.

Tiikeritemppeli. Krabi, Thaimaa. Kuva: Shutter Style / Shutterstock.com

Krabin pyhimpänä pidetty temppeli sijaitsee yhdeksän kilometriä pohjoiseen Krabi Townista. Perille pääsee valmiilla retkillä ja songthaewilla, jossa lukee Tiger Cave.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi