Railay – täällä koet Krabin kauneimmillaan

Ao Phra Nang -ranta on Thaimaan kauneimpia. Krabi, Thaimaa. Kuva: Kittichai / Shutterstock.com

Kun olet nähnyt kuvia Krabista, kuvat ovat todennäköisesti olleet Railay-niemen rannoilta; täällä Krabin maisemat ovat kauneimmillaan. Railayn rantoja koristavat ja suojaavat komeat karstijyrkänteet – niin mahtavat ja läpipääsemättömät, ettei perille pääse kuin veneellä.

Kauneuden ja maineen hintana on suosio. Varsinkin Railayn pääranta, Railay West, on hyvin suosittu ja välillä tupaten täynnä pitkähäntäveneitä. Niemen muita rantoja ovat rento Railay East ja upea Ao Phra Nang, joiden kaikkien välillä on helppo kävellä.

Omassa rauhassaan on hippihenkinen Ao Tonsai, jolle pääsee Railay Westiltä pitkin viidakkopolkua. Laskuveden aikaan Ao Tonsaille voi myös kävellä rantaa pitkin kahlaten.

Railay West – suosittu ja vilkas

Railay West on vilkas ja kaunis, joskin matala ranta, jonka eteläpään rantaviivaa hallitsee kolme hotellia: Railay Village Resort, Sand Sea Resort ja Railay Bay Resort, jonka valttina on se, että se on näistä kolmesta hieman rauhallisemmalla kohtaa ja uima-altaalta avautuvat parhaat rantamaisemat.

Kovin suurta eroa hotellien välillä ei kuitenkaan ole. Kaikki kolme on rakennettu tiiviisti tonteille, jotka ovat kapeat rannan puolelta ja jatkuvat pitkälle sisämaahan. Ne ovat kaikki hyvätasoisia, mutta hinnassa joutuu maksamaan hieman ekstraa hienosta sijainnista.

Rannan pohjoispäässä tunnelma rauhoittuu kuin taikaiskusta. Täällä ei ole pitkähäntäveneitä eikä muita hotelleja kuin Railay Beach Club, jonka kauniiden puuhuviloiden vuokraamista voi kysellä paikan päällä.

Railay East – rento ja edullinen vaihtoehto

Railay kapean kannaksen toisella puolen on Railay East. Mangrovepuiden peittämä ja mutainen ranta ei sovi uimiseen, mutta Railay Eastin puolella kannattaa silti majoittua: hotellien hinta–laatusuhde on täällä suunnilleen tuplasti parempi kuin Railay Westillä, vaikka kävelymatkaa rantojen välillä on vain muutama minuutti.

Railay Eastilla tapaa olla muutenkin Railay Westiä chillimpi tunnelma – rantabaarit ovat rennompia, ja Railay East on lisäksi Krabin kalliokiipeilyn keskus.

Railay Eastin valtteihin kuuluu sekin, että rannan reunalta johtaa polku koko nimen, Krabin ja oikeastaan koko Thaimaan kauneimmalle rannalle Ao Phra Nangille eli Prinsessalahdelle.

Hyvä hinta–laatusuhde Railay Eastilla on esimerkiksi Railay Princess Resortissa, tosin monta muutakin mukavaa vaihtoehtoa löytyy. Sijaintikin on mitä parhain Railay Eastin puolivälissä lyhyen kävelymatkan päässä kaikkialta.

Ao Phra Nang – myyttisen kaunis Prinsessalahti

Ao Phra Nang eli Prinsessalahti, Krabi, Thaimaa. Kuva: Maxim Tupikov / Shutterstock.com

Jylhien karstijyrkänteiden saartaman Ao Phra Nangin kauneutta lisää entisestään se, ettei sillä ole kuin yksi hotelli, ylellinen Rayavadee, ja sekin piilossa rantapuiden takana. Kuka tahansa voi kuitenkin vierailla rannalla.

Rannan alkupäässä on karstijyrkänteessä pieni luola, joka on täynnä puisia falloksia. Hedelmällisyyttä symboloivat talismaanit on uhrattu karstivuorten hengettärelle, Phra Nangille.

Prinsessalahdelle vievän polun puolivälistä nousee melkein pystysuora polku näköalapaikalle. Ylhäältä avautuvat upeat näkymät, mutta nousu on haastava.

Railayn majoitus

Nyrkkisääntönä voi sanoa, että Railay Westillä ovat kalliimmat hotellit, ja Railay Eastilla edullisemmat. Hotellin sijainnilla ei kuitenkaan ole suurta merkitystä, sillä pienellä niemellä rannalta toiselle kävelee nopeasti.

Katso tarjoukset Railayn hotelleihin.

Matka Railayn rannoille

Railay-niemelle pääsee vain veneellä. Pitkähäntäveneitä kulkee Krabin suosituimmalta rannalta, Ao Nangilta, sitä mukaa kuin ne täyttyvät. Veneitä Railaylle lähtee myös Krabi Townista.

Ao Nangilta kulkevat veneet pysähtyvät yleensä Railay Westille ja Krabi Townista saapuvat Railay Eastille.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!