Tatuointi Thaimaasta

Tatuointimessut Bangkokissa. Kuva: Golfx / Shutterstock.com

Tatuoinnin ottaminen Thaimaassa on huomattavasti halvempaa kuin Suomessa, mutta kannattaa silti miettiä ja harkita asia perinpohjin etukäteen. Ainakaan tatuointia ei kannata ottaa pikkuhiprakassa hetken mielijohteesta ensimmäisessä vastaantulevassa tatuointiliikkeessä.

Mutta jos pitää järjen päässä, loistavia kuvia saa edullisesti. Alla olevat vinkit on kertonut avustajamme Jarno Tiainen, jolla on paljon kokemuksia tatuointien ottamisesta Thaimaassa.

Ota tatuointi vasta matkan lopussa

Ota tatuointi vasta matkan loppuvaiheessa, sillä aurinko ja merivesi eivät sovi tuoreelle kuvalle.

Varaa tatuointiin tarpeeksi aikaa

Varaa työhön kunnolla aikaa, jos haluat hyvää jälkeä. Tatuointi on aikaa vievä taiteenlaji.

Älä tee päätöstä liikkeen vaan tietyn tatuoijan perusteella

Älä tee päätöstäsi tatuointiliikkeen, vaan jonkun hyväksi tunnetun tatuoijan perusteella. Parhaat tatuoijat tapaavat vaihtaa liikkeitä, joissa työskentelevät. Tatuoijien henkilökohtaiset Facebook-sivut auttavat heidän paikantamisessaan.

Muista siisteys ja hygienia

Ammattimainen tatuointi tehdään hygieenisesti ja turvallisesti. Kuva: PongMoji / Shutterstock.com

Tärkeintä on tarkistaa paikan siisteys, sillä hygieniataso on valitettavan monessa paikassa Suomea huonompi ja hepatiitti Thaimaassa yleistä. Toki tauti lähtee lääkkeillä, muttei se mukavaa ole (nimimerkillä kokemusta on).

Muutoinkin siisti ja puhdas studio on kokemuksena miellyttävämpi kuin hiekkainen kujanvarsipaikka, jonka luokse ohikulkijat kerääntyvät seuraamaan mielenkiinnolla farangin värjäämistä.

Tatuoinnin saa tehdä vain steriileillä neuloilla

Joissain paikoissa käytetään vielä nykyäänkin uunia neulojen puhdistukseen – käänny silloin saman tien ovelta. Kunnon paikoissa käytetään Thaimaassakin valmiiksi steriloituja neuloja, ja pussi avataan asiakkaan silmien edessä.

Vältä turistirysiä

Vältä paikkoja, jotka sijaitsevat keskellä turistialueita. Niissä on korkeimmat hinnat, eikä työnlaatu ole välttämättä paras mahdollinen. Monelle artistille ulkomaalainen on helppo asiakas, joka tuskin tulee takaisin valittamaan työn laadusta.

Käsin hakkaamalla vai koneella?

Tatuointeja tehdään sekä bambulla (käsin hakkaamalla) että koneella. Bambulla jälki ei ole yhtä terävää ja pikkutarkkaa, vaan se sopii parhaiten perinteisiin kuvioihin.

Älä ota Buddhan kuvaa olkapäähän

Kunnioita paikallista kulttuuria. Thaimaan hallitus haluaisi kieltää länsimaalaisilta buddhalaiset tatuoinnit, ja jokunen liike noudattaa vapaaehtoisesti suositusta. Uskonnolliset kuvat eivät ole thaimaalaisille mikään leikin asia.

Paljonko tatuointi maksaa Thaimaassa?

Ai mitä se maksaa? Vasemman käteni värikäs, japanilaistyylinen tatuointi maksoi bangkokilaisella huippuammattilaisella 30 000 bahtia eli noin 750 euroa. Aikaa siihen meni neljä päivää, 10 tuntia päivässä. Vertailun vuoksi: tuttu suomalainen tatuointiammattilainen veloittaa tunnin työstä noin 100 euroa (on toki alansa parhaita).

Suositeltava tatuointiliike Bangkokissa

Hanki tatuointi Thaimaasta
Bangkokilaisen Koh Aodin kädenjälkeä. HIFKin logo on vanhempaa perua. Kuva: Jarno Tiainen

Khon Aod

Miksi: Tatuoija Khon Aod on voittanut useita palkintoja, erikoisalana japanilaistyyliset kuvat. Tekniikkana freehand – väritkin Aod sekoittaa sitä mukaa, kun työ edistyy.
Missä: Facebook: feelgallery.tattoobyaod

Suositeltava tatuointiliike Phuketissa

Siam Ink

Miksi: Paikan omistajaa pidetään yhtenä Thaimaan parhaista tatuoijista. Studio on moderni ja erittäin siisti. Tatuointeja sekä koneella että bambulla. Hinta: 3000 bahtia/tunti.
Missä: Patongilla Paradise Hotel Complex, Siam Cafen vieressä.

Kokemuksia Thaimaan tatuoinneista

Artikkelin on kirjoittanut Bangkokissa vuosikaudet asunut tatuointientusiasti Jarno Tiainen.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi