Hyvän fiiliksen Cello Hotel

Cello Hotel Phuket Thaimaa
Cellon huoneet ovat viihtyisät. Kuva: Antti Helin

PÄIVITYS: Tämä artikkeli on vuodelta 2013. Emme ole varmoja hotellin tämän hetken tilanteesta.

”Tämän hintatason hotellit toimivat yleensä thaimaalaisella tavalla, että hommat menevät vähän pieleen, ja asiakas on aina väärässä”, Phuketin Patong Beachilla sijaitsevan Cello Hotelin omistaja Joni Soila sanoo.

”Halutaan olla hotelli, jossa hommat toimii ja ihmisillä on hyvä fiilis. Jos lamppu on palanut, se vaihdetaan heti. Henkilökunta auttaa vaikka sairaalareissulla. Varkauksia ei ole sattunut.”

Sellainen on suomalaisen Cello-hotellin konsepti. Hotellin kautta voi järjestää retket ja monet juoksevat asiat. Laadun takeena on se, että henkilökunnalle maksetaan Cellossa tavallista parempaa palkkaa ja annetaan pidemmät lomat.

”On tuotu toimintaan eurooppalaista ajattelumaailmaa”, Soila toteaa. Hyvällä henkilöstöpolitiikalla taataan se, että hyvät työntekijät pysyvät eivätkä katoa ensimmäisen vastoinkäymisen tullessa.

Phuketin Suomi-hotelleista Cello on tyylikkäin. Viihtyisä aula toimii myös baarina ja skandinaavisena ravintolana. Terassi ja sohvanurkkaukset kutsuvat viihtymään. Laadusta kertoo sekin, että Cello on päässyt suomalaisten matkatoimistojen listoille.

Huoneet ovat tilavat ja valoisat, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Tyylikkyyteen on panostettu, vaikka osa huonekaluista onkin jo vähän kuluneita. Kylpyhuoneet ovat perustasoa. Netti on ilmainen.

Lapinmiehen aamiainen

Hotellin ravintolassa, Arctic Barissa, on suomalainen keittiömestari. Tarjolla on thairuuan lisäksi skandinaavista kuten erinomaisia lihapullia (250 bahtia), poronkäristystä ja köyhiä ritareita. Kahvi on tietenkin Suomesta tuotua.

Päivänsä voi aloittaa terveellisesti Fitness-aamiaisella (160 bahtia) tai lekalla otsaan meiningillä Lapinmiehen aamiaisella (390 bahtia), joka käsittää Hartwall-lonkeron, kaksi paistettua kananmunaa, pekonia, grillimakkaran, Turun sinappia ja Jaloviina-snapsin.

Arctic Barin kylmäkaappi onkin varusteltu nimensä mukaisesti arktisilla tuotteilla: tarjolla on suomalaista siideriä ja lonkeroa.

Ota huomioon

Cello on viihtyisä paikka, kunhan ei ole aivan täydellisyyden tavoittelija. Omistaja Joni Soila haluaa varoittaa, ettei hotellissa ole hissiä. Ja kadulta voi kuulua meteliä. Rannalle kertyy kävelymatkaa.

Uima-allasta ei ole, vaan eipä ole muissakaan tämän hintatason hotelleissa. Vieraiden käytössä on lähellä sijaitseva uima-allas 50 bahtin maksua vastaan.

Turistikaudella suurin osa vieraista on suomalaisia ja skandinaaveja, muina aikoina voi kohdata matkalaisia ympäri maailmaa. Henkilökunta on englanninkielentaitoista thaimaalaista, usein paikalla on myös suomalaisia vastaanottovirkailijoita.

Missä: Cello sijaitsee Nanai Roadilla, jolla on paljon ravintoloita ja baareja. Ostoskeskus JungCeyloniin on viiden minuutin kävely, rannalle menee vartti (800 metriä).

Mitä maksaa: Alkaen 1290 bahtia, hyviä tarjouksia kuukauden oleskeluun (alkaen 400 b/päivä). Katso tarjoukset Cello-hotelliin.

Yhteystiedot: 74/1 Nanai Road, Patong Beach.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi