Koh Samet – ravintolat ja baarit

Wong Duan Bay Beach, Koh Samet, Thaimaa. Kuva: Tatiana Grozetskaya / Shutterstock.com

Miltei parasta Koh Sametilla ovat illalliset, jotka nautitaan aivan rannalla, meren äärellä, varpaat hiekassa. Illan tullen rantaravintolat kattavat terassinsa suoraan hiekalle, ja myyntipöydät pursuavat tuoreita mereneläviä ja grilliherkkuja.

Suurta eroa ravintoloiden välillä ei tunnu olevan – valitse se, missä näet eniten thaimaalaisia syömässä.

Koh Samet – lounasvinkki

Jos kaipaat vaivatonta mutta herkullista lounasta, istu mihin tahansa rantaravintolaan, tilaa olut tai muuta juotavaa ja odota, että joku rannalla päivystävistä grillikanakauppiaista tulee kohdalle. Grillattu kana somtam salaatilla on klassinen thaimaalainen rantalounas ja sopii ympäristöön loistavasti. Illalla sitten mereneläviä.

Koh Sametin ravintolat

Jos kaipaa thairuualle vaihtelua, eniten vaihtoehtoja on Had Sai Kaew -rannan tuntumassa kadunpätkällä, joka kulkee rannalta saaren satamaan. Heti kadun rannanpuoleisessa päässä on Funky Monkey, joka tunnetaan hyvästä länkkärisapuskasta. Sausage Factory tarjoaa englantilaista ruokaa (bangers and mash) ja tuhteja brittiaamiaisia.

Katua hieman eteenpäin löytyy Red Ginger, jota pitää kanadalainen ex-televisiotoimittaja. Hän laittaa hyviä salaatteja ja tuhteja annoksia vaahteramaan kotiruokaa, kuten valtavan possunkylkiannoksen. ”Some monster ribs coming”, omistaja itsekin toteaa annosta pöytään tuodessaan. Browniet ovat erinomaiset. Hyvän ruuan lisäksi Red Ginger on sisustukseltaan saaren tyylikkäimpiä, mutta silti hyvin kohtuuhintainen (esimerkiksi ribsit 280 bahtia).

Kadunpätkällä on toki myös thaimaalaisia ravintoloita. Kannattaa kokeilla Banana Baria, jonka curryja monet Koh Sametilla pitkään viihtyvät kehuvat saaren parhaiksi. Ravintola sijaitsee aivan Papa Rogers -baarin vieressä.

Muilla rannoilla kuuluisa ravintola on Hin Kok -rannalla sijaitseva Jep’s Beach -ravintola, jossa tarjoillaan ruokaa ympäri maailman, meksikolaisesta intialaiseen. Rannan vieressä oleva kakkutiski on erinomainen.

Kannattaa tehdä herkutteluretki myös Ao Noi Na -rannalle, jossa tyylikäs kalaravintola Baan Ploy Samed sijaitsee merellä paalujen varassa – ravintolaan kävellään pitkin ponttoonisiltaa. Äyriäiset voi valita lautaselle suoraan tankeista, ja pöydät on suunniteltu niin, että jalat roikkuvat vapaina meren yllä.

Omassa rauhassaan sijaitsevalla Ao Prao -rannalla on hotelliravintoloiden varassa. Luksushotelli Le Vimarnin yhteydessä toimiva Buzz tunnetaan huippuluokan thairuuastaan, jota ei ole muokattu länsimaiseen makuun, vaan ruoka tarjoillaan niin tulisena ja mauiltaan muutenkin aitona kuin kuuluukin. Ravintola järjestää myös kokkikursseja.

Koh Sametin baarit ja bileet

Koh Samet, Thaimaa. Kuva: Somsak Nitimongkolchai / Shutterstock.com

Koh Sametin yössä on kolme keskusta. Hat Sai Kaew’lla sijaitseva Ploy Thalay -ravintolaa järjestää yhdeksän pintaan tulishow’n, joka kuuluu Thaimaan huikeimpiin eikä taatusti täytä paloturvallisuusnormeja. Tulitaiteilijat nousevat toistensa olkapäille heiluttelemaan keppejään – ja kulkevat yleisön joukossa. Esitystä katsellessa voi polttaa vaikka vesipiipullisen. Esityksen jälkeen bändi nousee lavalle.

Toinen keskus on jo pitkään Ao Phailla sijaitseva Silver Sand Resort. Arkisin on hiljaista, mutta viikonloppuisin majatalon baari muuttuu suosituksi, gay-ystävälliseksi klubiksi.

Kolmas keskus on Bar and Bed -boutiquehotelli, joka sijaitsee Ao Noi Na -rannalla, lyhyen taksimatkan päässä Had Sai Kaew’lta. Hotellin huipputrendikäs baari houkuttelee etenkin varakkaita kolmikymppisiä bangkokilaisia. DJ vauhdittaa menoa, ja cocktailinsa voi nauttia vaikka baarin uima-altaassa.

Baarin yhteydessä toimiva ravintola on erinomainen, joten juhliminen kannattaa aloittaa illallisella – hämärtyvässä illassa höyryävän pilven säestämänä pöydässä loihdittu liquid nitrogen instant -jäätelöannos antaa illalle maagisen alun.

Reppureissaajaranta Ao Hin Kokilla on toki silläkin baareja. Ne mainostavat sekä halpoja bucket-viinaämpäreitä sekä tarjoilevansa myös ilokaasua.

Saaren ikimuistoisin baari, erittäin persoonallisen suomalaisnäyttelijän pitämä Papa Roger’s, on valitettavasti suljettu.

Vaikka iltaelämän paikat ovatkin hieman hajallaan eri puolilla saarta, on niiden välillä helppo liikkua, sillä viikonloppuisin paikalliset pick-up-taksit kulkevat läpi yön.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi