Gay-matkaajan Thaimaa

Thaimaa gay opas
Paratiisi odottaa Thaimaassa. Kuva: GoThaiBeFree.com

Thaimaa on homojen paratiisi. Turkoosi meri, tulinen ruoka ja kauniit thaipojat ovat vieneet monen turistin sydämen. Thaimaassa suhtaudutaan seksuaalivähemmistöihin hyvin suvaitsevasti. Itse asiassa seksuaalivähemmistöt ovat niin näkyvästi läsnä Bangkokin katukuvassa, ettei heitä oikein vähemmistöksi osaa enää ajatellakaan.

Homous on aina ollut suvaittua Thaimaassa

Homous ei ole koskaan ollut Thaimaassa lailla kiellettyä. Myöskään buddhalainen uskonto ei tuomitse homoutta. Suvaitsevuuden takana on osittain thaimaalainen kasvojensäilyttämisen periaate ja mai pen rai -mentaliteetti, mihin kuuluu se, ettei toisten tekemisiin puututa, vaan jokainen saa tallata tavallaan.

Buddhalaisuus on myös ikiajat tunnustanut ajatuksen neljästä sukupuolesta: miehistä, naisista, miehen ruumiissa olevista naisista ja naisen ruumiissa olevista miehistä.

Thaimaan ladyboyt ja tom-deet

Perinteisesti thaimaalaiset homot ovatkin ottaneet ladyboyn roolin eli pukeutuneet naisiksi ja lesbot puolestaan pukeutuneet mieheksi, mille thaimaalainen termi on tom-dee. Ladyboyt ajatellaan naisina ja tom-deet miehinä, jotka ovat syntyneet väärään ruumiiseen.

Tom-dee kulttuuriin kuuluu, että pariskunnan toinen osapuoli, tom, on pukeutunut miesmäisesti ja dee (sanasta lady) puolestaan hyvin naismaisesti.

Vaikka lesboja on Thaimaassa paljon, ja heillä on oma kuukausittain ilmestyvä, satasivuinen Tom Act -lifestyle-lehtensäkin, on lesboille suunnattuja baareja ja klubeja koko maassa vain muutama.

Homoille baareja, klubeja ja hierontapaikkoja on satoja ellei tuhansia.

Thaimaan moderni homokulttuuri

Länsimaisten vaikutteiden mukana Thaimaassa on yleistynyt myös moderni gay-kulttuuri eli homojen ei tarvitse enää automaattisesti ottaa naisen roolia – tosin moni näin edelleen tekee, mikä selittää ladyboyden näkyvää määrää.

Suvaitsevaisuudesta huolimatta kovin intiimisti ei kannata rakkauttaan julkisesti osoittaa – yleinen lääppiminen ja pussailu ei ole Thaimaassa kulttuurisesti sopivaa heteroillekaan.

Thaimaa ei virallisesti tunnusta samaa sukupuolta olevien avioliittoja, mutta monet gay-parit saapuvat silti Thaimaahan solmimaan epävirallisen liiton – buddhalaismunkkien siunauksella.

Minne päin Thaimaata sitten kannattaa homojen ja lesbojen suunnata?

Thaimaan parhaat kohteet homoille

Thaimaan paras LGBT-kohde on ilman Bangkok, maailmankin mittakaavassa todellinen homojen pääkaupunki. Rantakohteista paras gaykohde on Phuket, kun Pattaya houluttelee enemmän iäkkäitä homoja.

Kaikista kolme kohteesta kerrotaan enemmän omilla sivuillaan. Muita suosittuja gay-matkaajien kohteita ovat Koh Samui ja Koh Samet, joista kerrotaan lisää alla.

Koh Samuilla sukelletaan ihan homona

Vaikka Samuilta puuttuukin varsinainen homo-skene, on tyylikäs, luksusturisteja houkutteleva ja iltaelämältään vilkas saari suosittu myös homojen keskuudessa. Erityisen hyvin Koh Samui sopii pariskunnille, jotka haluavat nauttia toistensa seurasta. Vilkkainta elämä on pitkällä ja komealla Chaweng Beachilla. Kulinaristille hyvä paikka on myös Bophut Beach, jolla on useita loistavia ravintoloita.

Samuilta löytyy myös homoille ja lesboille suunnattu sukellustoimisto Rainbow Scuba and Tours. Ohjelmaan kuuluu sukeltamisen lisäksi turistikierroksia myös pinnan päällä. Rainbow Scuba and Tours järjestää liveaboard-matkoja paitsi Thaimaan parhaille sukellusvesille myös muualle Kaakkois-Aasiaan kuten Indonesiaan.

Hotellit: Lue Kapteenin suositukset Koh Samuin hotelleihin.

Muuta tekemistä: Koh Samui on hyvä paikka kokea Thaimaan parhaat palat yhdellä saarella: on hienoja rantoja ja merimaisemia, buddhalaisia temppeleitä ja loistavia ravintoloita. Tutustu Koh Samuin kohdeoppaaseen.

Koh Samet on homojen viikonloppusaari

Koh Samet tunnetaan bangkokilaisten homojen rentona viikonloppuretriittinä. Homojen keskuudessa suosituimpia rantoja ovat saaren pääranta Had Sai Kaew, Ao Phai ja rauhallinen Ao Tubtim. Koh Samet on hyvä paikka yhdistää rento rantaloma Bangkokissa tai Pattayalla vietettyihin rankkoihin öihin.

Viikolla Koh Samet on unelias, mutta viikonloppuisin bangkokilaiset juhlivat Had Sai Kaew ja Ao Phai -rannoilla.

Ko Sametin homoystävälliset hotellit: Ao Phailla sijaitseva Silver Sand on suosittu iltaelämää etsivien keskuudessa; hotellin yhteydessä toimii homojen suosima klubi. Tubtim Resortissa viihtyvät rauhallista ja yksinkertaista rantaelämää etsivät.

Muuta tekemistä: Koh Sametilla ei ole paljoa muuta tekemistä kuin hiekasta, merestä ja herkullisista merenelävistä nauttiminen. Lue Koh Sametin kohdeopas.

  • AVAINSANAT
  • gay

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi