Thaimaa kauneimmillaan – koralliriuttoja, sademetsää ja karstivuoria

Tällä vajaan kahden viikon kierroksella koet Thaimaan kauneimmillaan. Khao Lakia ympäröivillä saarilla snorklataan kristallinkirkkaassa meressä, Thaimaan upeimpien merenalaisten maisemien äärellä, ja Khao Sokissa, Thaimaan komeimmassa kansallispuistossa, tutustutaan aitoon sademetsään. Kierros päättyy Krabin upeisiin, toismaallisiin karstivuorimaisemiin.

Huom! Matka alkaa Phuketin lentokentältä ja päättyy Krabin kentälle.

Päivä 1 Phuket–Khao Lak

Phuketin lentokentältä taksimatka Khao Lakiin (1,5 tuntia). Khao Lak on Andamaanienmeren äärellä sijaitseva rauhallinen ja kaunis rantakohde, josta on lyhyt matka Similanien upeaan saaristoon. Yöpyminen joko Khao Lak Resortissa tai Khao Lak Lagunassa. Molemmat ovat mukavia hotelleja hyvällä allasalueella ja kätevällä sijainnilla hieman omassa rauhassaan mutta kävelymatkan päässä palveluista.

Päivä 2 Khao Lak

Rentoutumista Khao Lakissa ja mahdollisuus käydä vaikkapa Bang Niang -lomakylässä katsomassa poliisivenettä, jonka tsunami heitti keskelle peltoa monta kilometriä meren rannasta. Yöpyminen Khao Lakissa.

Päivä 3 Retki Similansaarten meriluonnonpuistoon

Koko päivän snorklausretki Similansaarille. Yöpyminen Khao Lakissa.

Päivä 4 Retki Ko Tachai -saarelle

Koko päivän snorkalausretki Ko Tachaille. Yöpyminen Khao Lakissa.

Päivä 5 Khao Lak–Khao Sok

Matkapäivä taksilla Khao Sokin kansallispuistoon, matkan varrella kannattaa pysähtyä Nahm Khemin koskettavalla tsunami-muistomerkillä ja Takuapan tunnelmallisessa vanhassa kaupungissa. Yöpymiseen hyvä paikka on Khao Sok at Home Resort.

Päivä 6 Patikointia sademetsässä

Khao Sokin viidakkopoluilla voi patikoida omatoimisesti tai oppaan johdolla. Yöpyminen Khao Sokissa.

Päivä 7 Retki Khao Sokin upealle patojärvelle

Kahden päivän retki viidakkojärvelle huikeiden karstimaisemien keskelle. Järvellä ajetaan pitkähäntäveneillä ja bambulautolla maisemia katsomassa, tutustutaan tippukiviluoliin ja patikoidaan viidakossa. Halutessaan voi myös meloa kajakilla aamu- ja iltapäivisin. Yöpyminen järven päällä kelluvassa bambumajatalossa.

Päivä 8 Khao Sok–Krabi–Railay Beach

Aamupäivällä retkiä Khao Sokin järvimaisemissa ja iltapäivällä matka jatkuu Krabiin, josta siirtyminen pitkähäntäveneellä Railay Beachille, Yöpyminen Railay Villagessa.

Päivä 9 Railay Beach

Rentoutumista rannalla, mahdollisuus kokeilla kalliokiipeilyä. Yöpyminen Railay Beachilla.

Päivä 10 Veneretki Krabin saaristoon

Aamupäivä rentoutumista rannalla, iltapäivällä snorklaus- ja saarihyppelyretki Krabin saaristoon. Retki päättyy uimiseen pimeydessä sykkivän valoplanktonin keskellä. Yöpyminen Railay Beachilla.

Päivä 11 Kajakkiretki Phang-Nga-lahdella

Kajakkiretki Phang-Nga-lahden karstimaisemissa ja mangrovemetsissä. Sopii niin kokeneille kuin vasta-alkajillekin. Rehkimisen sijaan pääosassa ovat upeat maisemat. Yöpyminen Railay Beachilla.

Päivä 12 Railay Beach

Chillailua rannalla tai retki kuumille lähteille ja Tiikeritemppeliin, jossa voi nousta 1200 porrasta ihailemaan Thaimaan hienointa maisemaa ja tutustua munkkien salaiseen meditointilaaksoon.

Päivä 13 Railay Beach-Krabi

Venekuljetus Ao Nangin rannalle, josta taksilla Krabin lentokentälle.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi