Siaminlahti

Ao Manaon lahti. Prachuap Khiri Khan, Thaimaa. Kuva: Stephane Bidouze / Shutterstock.com

Moni matkaa kauas Thaimaan eteläosiin toiveenaan löytää rauhallisia hiekkarantoja. Suunta on osin väärä. Vaikka etelästäkin löytyy rauhallisia rantoja, monet Thaimaan koskemattomimmista rannoista löytyvät Siaminlahden rannalta yllättävän läheltä Bangkokia.

Pääkaupungista on vain neljän tunnin ajomatkan Siaminlahden itäpuolelle Rayongiin, jonka uskomattoman pitkät hiekkarannat (pisin rannoista on yksinään 10 kilometrin mittainen) ovat lähes autiot.

Thaimaan idylliset rantakaupungit

Ao Manao -rannan upeita maisemia Prachuap Khiri Khanissa. Kuva: Antti Helin

Siaminlahden länsipuolelta löytyvä Prachuap Khiri Khan on puolestaan Thaimaan idyllisin rantakaupunki, jonka maisemia kaunistavat sokeritoppavuoret. Eikä täälläkään käy juuri kukaan, vaikka suosittuun Hua Hiniin on vain tunnin ajomatka. Vieläkin rauhallisempi kohde on Ban Krut, noin tunti lisää etelään.

Rantakohteet Bangkokin lähellä

Ko Kut Thaimaa
Kambodzhan rajalla sijaitseva Ko Kood on vasta hiljalleen nousemassa matkailijoiden tietoon. Kuva: TAT

Lähinnä Bangkokia sijaitsevat Pattaya ja Hua Hin ovatkin sitten hyvin vilkkaita ja kaupunkimaisia kohteita. Kun Pattaya houkuttelee poikamiehiä, Hua Hinissa käy paljon perheitä. Molemmat ovat loistavia golfkohteita.

Thaimaan suurista saarista Ko Chang sijaitsee lähimpänä pääkaupunkia. Kun hyppää aamulla bussiin, on hiekkarannalla jo iltapäivällä. Vieressä on kaksi leppoisaa ja vähemmän tunnettua paratiisisaarta Ko Mak ja Ko Kood.

Eteläisen Siaminlahden paratiisisaaret

Ko Phang-Nan thaimaa
Ko Samui, Ko Phangan vai Ko Tao? Kolmesta naapurisaaresta kaikilla on oma vahvuutensa. Mutta kauneimmat rannat ovat kuvassa näkyvällä Ko Phanganilla. Kuva: TAT

Kaukana eteläiseltä Siaminlahdelta löytyy kuuluisa saarikolmikko Ko Samui, Ko Phangan ja Ko Tao. Jos kyllästyy yhteen saareen, seuraavalle on helppo siirtyä laivalla. Saarista jokaisella on oma luonteensa. Samuilla on suuren saaren monipuoliset riennot, Phanganilla rauhallisia paratiisirantoja ja Tao houkuttelee sukeltamaan sekä snorklaamaan.

Kyseisille saarille siirrytään yleensä joko Suratthanin tai Chumphonin kautta. Vaikka Suratthani onkin varsin tylsä paikka, on Chumphonissa kauniita ja rauhallisia rantoja, joilla voi pysähtyä ennen matkaa saarille.

Etelä-Thaimaan hiljainen konflikti

Aivan eteläisin Siaminlahti kannattaa unohtaa matkasuunnitelmista. Malesian rajalla sijaitsevat muslimivoittoiset maakunnat Pattani, Yala ja Narathiwat ovat kärsineet jo vuosikymmenen ajan terroriteoista, joissa on kuollut tuhansia ihmisiä, kun separatistit ovat kamppailleet itsenäisyydestä terrori-iskuin. Väkivaltaisuudet eivät ole levinneet turistiseuduille, eikä moni turisti ole koko konfliktista kuullutkaan.

Joskus Siaminlahden kohteita kuuluu mainostettavan sillä, että ne ovat mahtavan Tyynenmeren rannalla. Näin ei ole. Siaminlahti on varsin matala, keskimäärin vain 45 metriä syvä lahti, joka kuuluu Etelä-Kiinan mereen.

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi