Koh Phangan – nähtävyydet ja tekemistä

Full Moon Party on Koh Phangan -saaren legendaarinen vetonaula. Kuva: Vasit Buasamui / Shutterstock.com

Phanganin suurin nähtävyys ovat täydenkuun juhlat, jotka keräävät kerran kuussa kymmeniä tuhansia juhlijoita Haad Rinille tanssimaan täydenkuun alla.

Saaren keskiosia peittävässä viidakossa virtaa Than Sadet -koski, jota useampikin Thaimaan kuninkaallinen on käynyt ihailemassa. Kosken viereen pääsee huonokuntoista tietä pitkin.

Viidakoihin järjestetään myös patikointiretkiä. Korkeimman kukkulan, Khao Ranin, huipulta avautuvat komeat näkymät.

Wat Pho -temppelissä pääsee iltapäivisin yrttisaunaan. Miehet voivat saunoa uimashortseissa, naiset tarvitsevat mukaansa sarongin.

Snorklaaminen Koh Phanganilla

Saaren itäpuolta reunustaa koralliriutta, jolla voi snorklata – näkyvyys ei tosin ole useinkaan kovin hyvä. Parhaina paikkoina pidetään Mae Haadin edustalla olevaa Ko Ma -saarta sekä Haad Kom -rantaa.

Sukeltaminen Koh Phanganilla

Sail Rock on Koh Phanganin lähialueen kuuluisin sukelluskohde, jossa vastaan voi uida jopa valashai. Kuva: Nicolasvoisin44 / Shutterstock.com

Sukellusretket lähtevät Chaloklumin kalastajakylästä, josta on suorin venereitti Siaminlahden parhaalle sukelluskohteelle Sail Rockille. Koh Phangan onkin jopa suosittua sukellussaarta Koh Taoa parempi paikka Sail Rockilla sukeltamiseen. Sail Rockille sukeltaminen on Phanganista käsin edullisempaa kuin Koh Taolta tai Koh Samuilta.

Sail Rock Divers

Miksi: Pitkään toiminut ja hyvämaineinen sukelluskeskus.
Missä: Puodit Chaloklumissa ja Salad Beachillä.

Pirate Diver

Miksi: Ruotsalaisomistuksessa olevasta sukelluskoulusta saa opetusta myös suomeksi.
Missä: Salad Beach.

Thainyrkkeily Koh Phanganilla

Koh Phanganilla toimii kehuttu thainyrkkeilysali Muay Thai Chinnarach.

KOH PHANGAN | HOTELLIT | RAVINTOLAT JA BAARIT

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi