Khanom – nähtävyydet ja retket

Vaikka Khanom on täydellinen paikka laiskotella rauhallisilla rannoilla, löytyy Khanomista myös yllättävän paljon mielenkiintoista tekemistä.

Monipuolisia retkiä järjestää esimerkiksi Aava Resortin pyörittämä Aida Tour. Mukavia retkiä tekee myös nuoriherra Toon, jonka löytää usein CC Beach Barista asiakkaita etsimästä.

Khanomin pinkit delfiinit

Delfiinipatsas satamassa. Khanom, Thaimaa. Kuva: Ohayokung / Shutterstock.com

Harvinaisista vaaleanpunaisista delfiineistä (Sousa Chinesis) on tullut Khanomin symboleita, jotka näkyvät katukylteissä ja liikenneympyrän koristeena. Khanom on yksi harvoista paikoista Aasiassa, jossa vaaleanpunaisia delfiinejä vielä elää.

Veneretkillä delfiinejä näkee melkein varmasti, ja usein ne tulevat aivan veneiden vierelle uimaan.

Delfiinien bongausretkillä näkee myös Khanomin upeita rannikkomaisemia, joita komistava hienot karstivuoret.

Koh Nui Nork – sankarimunkin saari

Sankarimunkki.

Veneretkiin kuuluu yleensä myös vierailu Koh Nui Nork -saarella, jolle munkki Luang Por Tuad haaksirikkoutui satoja vuosia sitten.

Ympäri Thaimaata tunnetun legendan mukaan saarelle haaksirikkoutunut munkki oli nääntymäisillään janoon, kunnes hän kastoi varpaansa meriveteen ja muutti sen juomakelpoiseksi. Munkin ihmetyön muistoksi saarelle on pystytetty tunnelmallinen pieni pyhättö.

Pyhätössä istuu ikuisessa mietiskelyssä kaksi patsasta, uudempi ja vanhempi, jotka kuvaavat samaa munkkia. Juomaveden lisäksi Luang Por Tuadin patsaille on lahjoitettu kävelykeppejä

Ja kas ihmettä! Saaren edustalla meressä on edelleen makean veden lähde.

Saarelle saapuu edelleen munkkeja yöpymään ja meditoimaan yöksi tai pariksi.

Kalahoitola Khanomissa

Garra rufa -kalat mutustavat jalkojen kuolleen ihon suihinsa kylpylässä. Kuva: PanyaStudio / Shutterstock.com

Kala-spa-hoitoloita löytää nykyisin ympäri Thaimaata, mutta Khanomissa kalahoidoista pääsee nauttimaan poikkeuksellisesti luonnollisessa ympäristössä.

Wang Chang Thara Resortin alueella on metsän siimeksessä puro, jonka kalat resortin omistaja on totuttanut napsimaan kuivuneen ihon ihmisten jaloista – ja kaikista muistakin ruumiinosista, jotka uskaltaa veteen kastaa. Rohkeimmat voivat kokeilla kalojen kasvohoitoa!

Snorklaus ja kalastus Khanomissa

Suoraan rannasta on Khanomissa turha yrittää snorklata, mutta snorklausreissuille voi suunnata kauemmas merelle Koh Tan -saarelle, jolla on koralleja ja kalaparvia.

Khanomista järjestetään myös kalastusreissuja.

Retkikohteena Khanomin tippukiviluola

Retkillä voi käydä myös tippukiviluolassa. Khanomin tippukiviluola on säilynyt hyvin koskemattomana ja tarjoaa jännän luolaelämyksen taskulampun valossa, kunhan jaksaa nousta perille pitkät portaat.

Retkikohteena Khanomin vesiputous

Lyhyen matkan päässä Nadan Beachilta on vesiputous, jolle kävely on mukava pieni 45 minuutin kuntoiluretki kauniissa maalaismaisemissa hiekkatietä pitkin läpi palmuviljelyksien. Ylhäältä vesiputoukselta avautuvat kauniit maisemat lähiseuduille. Tuuli vilvoittaa ja vesi solisee täydellisenä meditointimusiikkina.

Huomattavasti vaativampi retki vie Etelä-Thaimaan suurimmalle vesiputoukselle Krung Chingille, joka sijaitsee Khao Luang National Parkissa tunnin ajomatkan päässä Khanomista. Putoukselle vie neljä kilometriä pitkä patikkapolku viidakon läpi.

Retkikohteena Khao Sokin sademetsä

Khao Sok -kansallispuisto, Thaimaa. Kuva: Andreas Rose / Shutterstock.com

Thaimaan upein kansallispuisto, Khao Sok, sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Khanomista. Alueelle tehdään Khanomista päiväretkiä, joilla ratsastetaan norsuilla sademetsän reunalla ja melotaan joella bambulautalla.

Antoisimmillaan vierailu on kuitenkin silloin, kun jää Khao Sokiin muutamaksi päiväksi patikoimaan sademetsän viidakkopoluilla ja veneilee huikean hienolla järvellä.

Retkikohteena Koh Samui

Wat Phra Yai -temppeli on jättimäisen Buddha-patsaan koti. Koh Samui, Thaimaa. Kuva: Puhhha / Shutterstock.com

Koh Samuille järjestetään päiväretkiä, joilla näkee saaren suuren Buddha-patsaan, muumiomunkin, Isoäiti ja Isoisäkiven. Aikaa jää vielä norsulla ratsastamiseen ja shoppailuun.

Retkikohteena Nakhon Si Thammarat

Tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Nakhon Si Thammarat on Etelä-Thaimaan tärkeimpiä – ja pyhimpiä – kaupunkeja, ja ehdottomasti kulttuuripitoisen päiväretken arvoinen.

Tai Chi ja thainyrkkeily Khanomissa

Aava Resort Khanom
Aavassa päivät voi aloittaa tai chilla. Kuva: Antti Helin

Aava Resortissa voi käydä opettelemassa ja harrastamassa thainyrkkeilyä erinomaisen valmentajan johdolla.

Aamuisin Aava Resortissa on myös rannalla tai chi -harjoituksia.

Golfin pelaaminen Khanomissa

Vaikka Khanom ei varsinaisesti olekaan mikään golfkohde, pääsee golfia pelaamaan upeissa maisemissa Rajjaprabhan Golf Clubin 18-reikäisellä kentällä. Taustalla nousee komea, pystysuora karstivuori.

Kenttä sijaitsee kahden tunnin ajomatkan päässä Khanomista, mutta on vaivan arvoinen.

KHANOM | HOTELLIT | RAVINTOLAT JA BAARIT

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi