Ruokamatka – Thaimaan herkullisimmat kohteet

Pohjois-Thaimaan ruokaa Chiang Maissa. Kuva: Pavinee Chareonpanich / Shutterstock.com

Hyvästä ruuasta ei ole Thaimaassa pulaa, mutta jos on todellinen herkkusuu ja nimenomaan ruokamatkalla, kannattaa kohteen valintaan kiinnittää huomiota. Monista Thaimaan suosituimmista turistikohteista voi olla yllättävänkin vaikea löytää aidonmakuista thairuokaa, jota ei olisi muokattu turistien makuun, ja ruokalistat näyttävät toistensa kopioilta.

Kulinaristin ylivoimaisia ykköskohteita ovat kaupungit Bangkok ja Chiang Mai.

Bangkok – kulinaristin taivas

Katuruokaa Bangkokissa. Kuva: David Kucera / Shutterstock.com

Bangkokista löytyy paitsi maailman kuuluisin thairavintola, Nahm, myös lukematon määrä muita loistavia ravintoloita. Thaimaalaisen ruuan lisäksi Bangkokista on erinomaisia ravintoloita ympäri Aasiaa. Herkuttele thaikeittiön lisäksi edullisesti japanilaisella, korealaisella, kiinalaisella ja vietnamilaisella ruualla.

Chiang Mai ja pohjoisen herkullinen keittiö

Khao Soi on Chiang Main alueen tyypillistä ruokaa. Kuva: Polaris50d / Shutterstock.com

Chiang Maissa pääsee puolestaan herkuttelemaan pohjoisthaimaalaisella keittiöllä, kuten Thaimaan parhaalla nuudelikeitolla, khao soilla. Pohjois-Thaimaan herkullisia erikoisuuksia on muualta maasta vaikea löytää.

Hua Hin – Thaimaan herkullisin rantakohde

thaimaa ruoka
Tom yam -keitto. Hua Hin, Thaimaa. Kuva: Ancha Chiangmai / Shutterstock.com

Thaimaan rantakohteista paras herkkusuulle on Hua Hin, varsinkin jos haluaa herkutella merenelävillä ja aidoilla thaimaalaisilla mauilla. Hua Hinissa on useita kuuluisia mereneläviin erikoistuneita thairavintoloita, joiden taso on kova, sillä tärkeimpiä asiakkaita ovat bangkokilaiset.

Ei muuten kannata hämmästyä sitä, että kaupungin kuuluisimmat ravintolat näyttävät usein perin vaatimattomilta. Thaimaalaisia kiinnostavat ravintoloissa maut, eivät valkoiset pöytäliinat, ja paras ruoka löytyy yksinkertaisista paikoista.

Koh Bulon Lee – herkkusuiden paratiisisaari

Onko herkullisempaa ateriaa kuin huolella grillattu kala? Kuva: May is May / Shutterstock.com

Yllättävin kohde herkkusuulle on pikkuruinen ja syrjäinen saari Ko Bulon Le kaukana Etelä-Thaimaassa. Saarella asuvat merimustalaiskalastajat pyytävät päivittäin tuoretta kalaa, ja heidän vaimonsa kokkaavat merenelävät uskomattoman taidokkaasti.

Paras todiste Ko Bulon Leen kulinaarisesta ihmeestä on se, että saarella näkee poikkeuksellisen paljon ranskalaisia matkailijoita. He jos ketkä tapaavat matkata vaikka maailman ääreen hyvän ruuan perässä.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi