White Bear – suomiravintola Phuketissa

Kuva: Rosita Juurinen

PÄIVITYS: Wite Bear -ravintola on suljettu ja lopettanut toimintansa. Lue lisää muista Phuketin ravintoloista.

Suomalainen White Bear -ravintola toimii Phuketin Kata Beachilla. Ravintoloitsijat helsinkiläinen pariskunta Marko ja Tiina ovat itse pitkänlinjan Thaimaan-kävijöitä. He aloittivat Phuketin reissut jo 1990-luvun lopussa.

Vuosien mittaan pariskunnalle syttyi ajatus omasta ravintolasta. Tarkemman suunnittelu- ja valmistelutyön ravintolaa varten pariskunta aloitti jo neljä vuotta ennen ravintolan avaamista, joka tapahtui syksyllä 2014. Visiona oli laadukas ja siisti, perheystävällinen, suomalainen ruokaravintola, jollaiselle he arvioivat olleen Phuketissa jo tilaustakin.

Marko oli aiemmin ollut thairavintolan osakkaana Helsingissä, joten nyt oli aika tehdä homma toisinpäin, eli perustaa Suomi-ravintola Thaimaahan. Thaimaassa yrittäminen on tarkoittanut Markolle ja Tiinalle ympäripyöreitä työpäiviä lähes kokonaan ilman vapaapäiviä. Lisäksi on tietysti pitänyt ottaa hanskaan kaikki lakikiemurat ja tietotaito, mitä yritysbyrokratian hoitamiseen Thaimaassa liittyy.

Suomalaista ruokaa Phuketissa

White Bearin ruokalista on hyvin monipuolinen; valikoimissa on noin 100 erilaista annosta. Ruokailija joutuu vaikean valinnan eteen, kun tarjolla on houkuttelevan kuuloisia annoksia aina avokadopastasta läskisoosiin. Tai miltä kuulostavat aurajuustohöysteiset kanarullat, lohikeitto tai tonnikalapihvi? Listan suosikkeja ovat perinteiseen tapaan pihvit, kuten pippuripihvi ja erilaiset leikkeet.

Pizzakin on täällä runsastäytteistä, ja pöydässä sen voi höystää vielä oman maun mukaan valkosipulimurskalla, tabascolla ja oreganolla.

Myös thairuoka on White Bearilla erinomaista. Kannattaa kokeilla vaikkapa sopivan tulista laab gaita eli yrteillä ja chilillä maustettua, hienoksi jauhettua kanaa.

Lonkeroa, siideriä ja suomalaista kahvia Phuketissa

Juomapuolelta löytyy suomalaisten arvostamat janojuomat kuten lonkerot ja siiderit sekä tietenkin Juhlamokka kahvihampaan kolotukseen.

Suomalaisten lisäksi White Bear vetoaa tarjonnallaan hyvin muihinkin skandinaaveihin sekä keskieurooppalaisiin. Tosin kävijöitä on ollut ihan ympäri maailmaa, omistajat kertovat.

Kulmakivinä tuoreus, laatu ja hyvä palvelu

Marko ja Tiina kertovat satsaavansa ravintolassaan etenkin laadukkaisiin ja tuoreisiin raaka-aineisiin. Ruuan tekeminen itse alusta alkaen on White Bearissa myös tärkeää ja tuotekehitystä tehdään jatkuvasti palautteiden ja uusien ideoiden pohjalta.

Laatuun ja palveluun satsaaminen tarkoittaa sitä, ettei ravintola ole aivan halvimmasta päästä, muttei toisaalta keskivertoa kalliimpikaan.

White Bearilla käydessä huomaa, että henkilökunta on koulutettu palvelemaan asiakkaita ja omistajat käyvät niinikään itse jututtamassa kaikkia ruokailijoita. Marko ja Tiina sanovatkin pyörittävänsä ravintolaansa täydellä sydämellä ja suurella kunnianhimolla.

Missä voi katsoa jääkiekkoa Phuketissa?

Syömisen ohessa White Bearilla pidetään säännöllisesti kisakatsomoita mm. jääkiekkoa ja hiihtolajeja seuraten.

Tulevaisuudessa ravintoloitsijat suunnittelevat mm. kalastusretkien aloittamista.

Missä White Bear -ravintola sijaitsee?

White Bearille löytää parhaiten aivan Katan Beachin pääkadun eteläpäästä, ennen kurvia Kata Noin suuntaan. Kadulla on ständi ja suomenlippu ohjaamassa käytävään, jota pitkin kuljetaan ravintolaan.

Toinen, näkyvämpi sisäänkäynti on Khok Tanod roadin puolella. Siellä isot kyltit huolehtivat, ettei ravintolaa voi olla huomaamatta.

Suomalaisravintola White Bear on auki päivittäin klo 15-00 ja tarvittaessa myöhempäänkin.

Sesongin ulkopuolella (huhtikuusta marraskuun alkuun) ravintola sulkee ovensa ja Marko ja Tiina palaavat Suomeen.

Teksti: Rosita Juurinen

Lue lisää Phuketin ravintoloista.

  • AVAINSANAT

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi