Ko Kho Khao – saari Khao Lakin lähellä

Koh Kho Khao, Thaimaa. Kuva: Patryk Kosmider / Shutterstock.com

Ko Kho Khao -saaren länsirantaa reunustaa loputtoman pitkä hiekkaranta, jolla on vain kourallinen hotelleja. Ja hotellit ovat vieläpä varsin edullisia hinta–laatusuhteeseensa nähden.

Ja siinäpä ne hyvät uutiset olivatkin.

Kilometrien mittaisesta hiekkarannastaan huolimatta kyseessä ei ole mikään varsinainen paratiisisaari. Ko Kho Khao on pääosin kuiva ja karu, ja sen erottaa mantereesta vain kapea kanava. Khao Lakista saarelle on matkaa noin 20 kilometriä.

Toisaalta matkakohteena Ko Kho Khao voi olla ihan mukavakin, ainakin muutaman päivän ajan, jos haluaa vaihtelua turistikohteiden tunnelmalle.

Saarta tavataan markkinoida Khao Lakin brändillä, vaikka paikkoina Kho Khao ja Khao Lak ovat hyvin erilaiset. Kun Khao Lak on paratiisimaisen vehreä, Ko Kho Khao on kuiva ja tuulten pieksemä. Hiekkaa ja rauhaa riittää – eikä saarella paljon muuta olekaan.

Hotellien tuntumassa on yksinkertaisia rantaravintoloita ja hierontakatoksia. Koh Kho Khaon satamassa on pari länsimaista ravintolaa ja optikko.

Saari voi vaikuttaa muun maailman unohtamalta, mutta aikoinaan se sijaitsi vilkkaalla meritiellä, jota pitkin rahdattiin kauppatavaroita Intiasta Kiinaan. Ikivanhasta kauppareitistä muistuttavat arkeologiset kaivaukset, joita voi käydä katsomassa.

Ko Kho Khao – hotellit

Andaman Princess Resort & Spa, Koh Kho Khao, Thaimaa. Kuva: Patryk Kosmider / Shutterstock.com

Ko Kho Khao -saarella on muutama hyvä hotelli ja jokunen edullisempi. Hotellien hintataso Ko Kho Khaolla tapaa olla Khao Lakia edullisempi – mikä taitaakin olla suurin syy valita saari lomakohteekseen.

Katso tarjoukset Ko Kho Khaon hotelleihin.

Ko Kho Khao – matka

Saarelle pääsee sekä lossilla että suurilla pitkähäntäveneillä Nam Khemin satamasta. Lossien kyytiin pääsee autolla, skootterit mahtuvat pitkähäntäveneisiinkin. Matkalla kannattaa tutustua Nam Khemin vaikuttavaan Tsunami Memorialiin.

Ko Kho Khao kokemuksia

Nyt täytyy tunnustaa: Kapteeni on käynyt tällä saarella vain päivävisiitillä. Joten kertokaapa rakkaat lukijat omia kokemuksia Ko Kho Khao -saarelta. Mitä tykkäsitte? Vastasiko saari omia toiveitanne?

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi