Baan Finland – asunto vuokralle Hua Hinista

Baan Finland Hua Hin Thaimaa
Baan Finlandista voi vuokrata talon pitempiä oleskeluja varten. Kuva: Antti Helin

Jos haluat vuokrata talon Thaimaasta, helppo vaihtoehto on Hua Hinissa sijaitseva Baan Finland, suosittu suomalainen huvilakylä.

Hua Hin on ylipäätäänkin suosittu kohde talon vuokraamiseen, ja Baan Finlandissa asunnon vuokraaminen onnistuu helposti suomenkielellä.

Baan Finland – suomalaiset talot Hua Hinissa

Vuokrataloja Baan Finland Hua Hin Thaimaa
Kaikissa taloissa on keittokomerot. Kuva: Antti Helin

Alueella on 50 taloa, klubihuone ja useita uima-altaita asukkaiden yhteiskäytössä. Talot ovat suomalaisomistuksessa, ja kun omistajat eivät itse ole paikalla, he vuokraavat niitä satunnaisille lomailijoille. Täällä eletään suomalaisyhteisössä – mikä sopii hyvin joillekin ja saattaa taas toisia häiritä.

Kaksioissa on tilaa 54 neliötä. Makuuhuoneen lisäksi on olohuone, jossa on keittokomero. Tilaviin 72 neliön kolmioihin mahtuu isompikin porukka. Suuren olohuonekeittiön lisäksi on kaksi makuuhuonetta.

Talot ovat varsin tiiviisti vierekkäin, eikä niissä ole omaa pihamaata.

Baan Finland Hua Hin Thaimaa
Esimerkki makuuhuoneesta. Kuva: Antti Helin

Talot ovat omistajiensa sisustamia, joten varustelutaso vaihtelee. Parhaimmillaan huoneet ovat hyvinkin tyylikkäästi sisustettuja ja monipuolisesti varusteltuja. Joissakin on esimerkiksi viimeisen päälle olevat kotiteatterilaitteistot, toisissa polkupyörä lainaksi. Keittiön perustarpeet löytyvät kaikista. Vuokra sisältää kalustetun asunnon lisäksi langattoman nettiyhteyden, satelliittitelevision sekä petivaatteet ja pyyhkeet.

Baan Finlandin toimintaa pyörittää suomalainen rakennuttaja Asko Varelius.

Baan Finland Hua Hin kylpyhuone
Kylpyhuoneissa on suihkukomerot. Kuva: Antti Helin

”Asiakkaistamme 90 prosenttia on yrittäjiä”, Varelius sanoo talojen omistajista. ”He ovat raataneet töissä, ottaneet riskejä, monet myyneet lopulta firmansa ja ostaneet täältä talon, jossa voivat vihdoin rentoutua.”

”Vuokralaisia on kaikenlaisia. Perheet tulevat lasten kanssa lomille pariksi viikoksi, pidemmiksi ajoiksi talon vuokraavat ovat yleensä eläkeläisiä.”

Baan Finland Hua Hin Thaimaa
Vuokrahintaan kuuluu televisio satelliittikanavilla ja langaton verkko. Kuva: Antti Helin

Missä: Baan Finland sijaitsee 600 metrin kävelymatkan päässä keskustan Hua Hin Market Village -ostoskeskuksesta. Rannalle kertyy matkaa puolitoista kilometriä. Tuktukit veloittavat matkasta 100 bahtia (2,50 euroa). Kätevimmin liikkuu skootterilla, joita Baan Finland vuokraa 200 bahtilla/päivä).

Vieressä: Huvilakylän vieressä on useita edullisia thairavintoloita (annokset alkaen 80 bahtia), joista monesta saa myös länsimaisia annoksia. Esimerkiksi Khun Oy -ravintolasta saa lehtipihvin pippurikastikkeella ja valkosipuliperunoilla 150 bahtilla.

Mitä maksaa: Kaksion viikkovuokra 225 euroa talvella ja 150 euroa kesällä. Kolmiot 400/300 euroa. Vuokran päälle tulee sähkölasku, joka on noin 500–1000 bahtia viikossa riippuen pitkälti siitä, kuinka ahkerasti pitää ilmastoinnin päällä.

Yhteystiedot: Puhelin: Suomessa 050 407 2166 (Jarkko Raski), Thaimaassa +66 80 425 8567 (Asko Varelius)

www.baanfinland.com

Lue lisää Hua Hinista tai katso vinkit Hua Hinin hotelleihin.

Baan Finland kokemuksia

Oletko vuokrannut talon Hua Hinista? Kerro omia kokemuksiasi Baan Finlandin vuokrataloista ja Hua Hinin muista vuokra-asunnoista.

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi