Thaimaan parhaat hotellit perheille

Hyatt Regency Hua Hin
Hua Hinin valtteja ovat tyylikkäät hotellit kuten Hyatt Regency. Kuva: Antti Helin

Perhelomalla onnistunut hotellivalinta on kaiken a ja o. Kun lapset viihtyvät uima-altaalla, myös vanhemmille jää aikaa rentoutua. Ei olekaan huono idea valita perhelomakohdettaan kiinnostavan hotellin perusteella.

Kaikki suositellut hotellit sijaitsevat kohteissa, jotka sopivat erinomaisesti perheille. Eniten tekemistä on Phuketissa ja Pattayalla (kyllä, Pattaya on kyseenalaisesta maineestaan huolimatta yllättävänkin hyvä perhekohde). Kummassakaan kohteessa lapset eivät taatusti pitkästy.

Vierekkäin sijaitsevat Hua Hin ja Cha-Am ovat molemmat puolestaan hyvä yhdistelmä leppoisaa tunnelmaa, viihtyisiä hotelleja ja jännittäviä retkikohteita – jos et usko, tee vaikka retki villinorsujen kansoittamalle tielle. Lue vertailusta Hua Hin vs. Cha-Am, kumpi kohteista sopii sinulle paremmin.

Edellisiäkin leppoisampi rantakohde on Dolphin Bay, josta löytyy loistava perhehotelli Dolphin Bay Resort. Paljon muuta pitkällä rannalla ei olekaan – paitsi delfiinejä meressä polskimassa.

Jos taas kaipaat uneliasta saaritunnelmaa, on Koh Lanta sinulle täydellinen kohde. Saaren rannat ovat pitkiä ja rauhallisia ja Thaimaan-matkailun lieveilmiöt kuten yli-innokkaat kaupustelijat ja seksiturismi ovat täältä kaukana. Lue lisää artikkelista Ko Lanta lasten kanssa.

1. Hyatt Regency, Hua Hin

Luksushotellissa on upeat uima-altaat, jotka mutkittelevat ympäri vehreää puutarhaa. Altaan kruunaa hurja vesiliukumäki. Lastenaltaan ääreen on tehty tekohiekkaranta turvallisia hiekkaleikkejä varten. Hotellissa kaikki on viimeisen päälle – täällä loma ei voi muuta kuin onnistua, vaikka lapsella olisi päällä pahin uhmaikä.

Hotelli sijaitsee Hua Hinin kauneimmalla ranta-osuudella. Ranta on rauhallinen, mutta liikkuminen Hua Hinin keskustaan on helppoa takseilla tai songthaew-lava-autoilla. Katso tarjoukset Hyatt Regency Hua Hin -hotelliin.

2. Mövenpick Resort, Phuket

Jo hotellin nimi saa veden kielelle. Ja vaikka jäätelöt eivät olekaan täällä ennakko-odotuksista huolimatta ilmaisia, ei Mövenpick petä. Uima-altaita on neljä ja leikkihuoneessa pallomeri ja Playstationit, joita nappulat voivat pelata keskipäivällä, kun aurinko on polttavimmillaan. Hotelli on täynnä hauskoja ja leikkimielisiä yksityiskohtia – kuten piharakennusten alkuasukasmajoilta näyttävät lehtikatot – jotka tuovat hyvälle mielelle. Vaikka hotelli on iso, se ei tunnu lainkaan valtavalta, vaan pikemminkin intiimiltä. Ja totta, rantabaarin pizzat ovat oikeasti hyvät.

Hotelli sijaitsee Phuketin Karon Beachilla, joka on hyvä yhdistelmä palveluita ja rauhaa. Hotellin ja rannan välissä tosin kulkee rantatie, joten altaalta ei ihan niin vain kirmata mereen. Varaa edullisesti Mövenpick Resort Phuket.

3. Centara Grand Mirage, Pattaya

Thaimaan paras uima-allas löytyy hieman yllättävästä paikasta, Pattayalta. Ei kannata kuitenkaan pelästyä Pattayan törkyistä mainetta: rantakaupunki on täynnä hauskaa tekemistä perheille, ja Centara Grand Mirage on huikea hotelli. Hotellin uima-allas on täysikokoinen vesipuisto. Pysähdy tänne koko lomaksi – tai muutamaksi päiväksi matkalla rauhallisille ja lapsiystävällisille saarille Koh Samet tai Koh Mak. Et taatusti kadu! Katso tarjoukset Centara Grand Mirage -hotelliin.

4. Dolphin Bay Resort, Dolphin Bay

Dolphin Bay Resortissa kaikki on suunniteltu perheitä ajatellen – esimerkiksi aamiaista voi nauttia aivan lastenaltaan reunalla, joten aikuisille ei tule kiirettä pois kahvin ja lomaromaanin parista. Ja mikä parasta: hotellin hinta ei päätä huimaa. Tämä on hinta–laatusuhteeltaan Thaimaan ehdottomasti paras perhehotelli.

Hotellissa ei muita olekaan kuin perheitä, joten leikkiseuraa löytyy vaivatta. Ja lapsille on monenlaista tekemistä, kuten vesiliukumäki, leikkilinna, pingispöytä ja pieni jalkapallokenttä.

Hyvin rauhallinen rantakohde Dolphin Bay sijaitsee vajaan neljän tunnin ajomatkan päässä Bangkokista. Hotelli voi järjestää kyydityksen lentokentältä. Katso tarjoukset Dolphin Bay Resortiin.

5. Sunwing, Phuket

Sunwing-ketjun hotelleissa mennään täysin lasten ehdoilla: lapsille on monenlaista ohjelmaa, ja iltaisinkin lapsia viihdyttää pelleshow, jotta aikuiset voivat nauttia illallisensa rauhassa – kynttilän valossa. Käytännössä kaikki hotellin asukkaat ovat perheellisiä ja Pohjoismaista – jos et tunne kuuluvasi joukkoon, kierrä tämä paikka kaukaa.

Hotelli sijaitsee pitkällä, kauniilla ja rauhallisella Bang Tao Beachilla. Ranta on yksi Phuketin ainoista, jolla hotellit sijaitsevat aivan meren äärellä (muilla rannoilla välissä kulkee rantatie). Phuketin vilkkaammille kulmille kertyy ajomatkaa. Katso tarjoukset Bang Tao Beachin Sunwing Resortiin.

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi