Intro dive Phuketissa

Oliko täällä niitä merenneitoja? Kuva: Peter Puhakka

Phuketin golfkenttien testailemisen ohella ehdin käydä kokeilemassa myös sukeltamista intro dive -sukelluksen muodossa. Kyseessä on siis päivän sukelluskokeilu, jonka toi tehdä ilman sukelluslupaa ja aikaisempaa sukelluskokemusta.

Taksi tuli hakemaan minua ja Jenniä hotellilta 7.45 ja vei satamaan, jossa tapasimme Jyrki Castrenin. Hän omistaa puolet Sea Beyond nimisestä yrityksestä ja toimi meidän sukellusohjaajanamme tänään.

Päivän sukelluskokeilu maksaa 4000baht/henkilö. Päivän merenkäynti oli melko reipasta, joten suuntanamme oli erään lähisaaren rantapoukama, jossa olimme turvassa pahan maailman suurilta aalloilta.

Puolentoista tunnin matkalla Jyrki kerkesi selittää suuren osan sukellukseen kuuluvasta teoriaosuudesta. Käsimerkit olivat tärkeät oppia, jotta minkä tahansa tilanteen sattuessa apu olisi lähellä ja tulee ymmärretyksi.

Huutaminen voi olla vähän turhaa veden alla, kyllä Jennikin sen oppi jo toiseen sukellukseen mennessä 🙂

Myös hengittämisen muistaminen ja siihen tottuminen oli yksi tärkeä asia aloittaessa. Jyrkin esitystyyli ja rauhallisuus pitäisivät pahimmankin panikoijan kurissa; kyse on siis a-luokan ammattilaisesta.

Kun vielä varusteet käytiin läpi, niin alkupuheet alkoivat olla läpi käyty. Sen verran täytyy jo tässä vaiheessa sanoa, että sukellukseen liittyvät säännöt ja turvallisesti kokeileminen on todella helppoa ja turvallista. Parin asia muistaminen tekee hommasta suoraviivaista.

Matkalla sukeltamaan Jennin ja Jyrkin kanssa.

Tarzanina veteen!

Aika lähteä veteen! Itse otin Tarzanin asenteen ja vedin ensimmäisen sukelluksen ilman märkäpukua. Halusin olla erilainen nuori ja onnistuin. Olin siis porukan ainut idiootti (trooppisissakin vesissä voi tulla vilu pitkän aikaa pinnan alla pulikoidessa).

Aloitimme menemällä poukaman matalaan kohtaan ja harjoittelimme hengittämistä veden alla.

Alussa kaikki aistit ovat tiukalla ja keskittyminen on vähän muualla kuin kalojen katselussa. Uusi ympäristö vie hetken aikaa totuttautua ja sen takia on hyvä, että aloitetaan ihan rauhassa ja olo on turvallinen.

Tulimme kokeilun jälkeen pinnalle hetkeksi vaihtamaan kuulumiset, minkä jälkeen teimme sukeltaen pienen kierroksen koralleilla.

Jo tässä vaiheessa alkaa rentoutua vähän ja voi nauttia toden teolla vedenalaisesta maailmasta. Mahtavaa! Hidasta kehitys siis ei ole: sukeltamista tässä vaiheessa tarinaa minulla on takana noin 30 minuuttia. Vartin verran vedessä pyörittyämme oli lounaan aika.

Pinnan alla odottaa toinen maailma

Syödessämme oli taas helppo vaihtaa kokemuksia neitsytmatkastamme ja kysyä mahdollisia kysymyksiä. Olihan syömisen jälkeen vuorossa toinen yritys.

Green curryt naamariin ja takaisin veteen.

Tällä kertaa minäkin otin märkäpuvun päälle. Ei sekään ihan huono ratkaisu ole. Lähdimme laskeutumaan pinnan alle samasta paikasta, minkä jälkeen sukelsimme hyvän tovin yhteen putkeen.

Täytyy sanoa, että aivan huikeaa hommaa!

Veden alla oleminen on niin eri maailma kuin missään muualla, joten en ihmettele lajin koukuttavan ison kasan ihmisiä.

Yksi Thaimaan-matkan parhaista elämyksistä

Voin koko sydämestäni suositella sukellusta lajina ja tulen varmasti jatkossakin menemään pinnan alle uudestaan.

Jyrkille iso kiitos päivästä, käykää katsomassa Sea Beyondin nettisivut, ja jos Phuketissa liikutte niin hänen opastuksessaan kaikki tulee menemään hyvin, sen voi luvata.

Jyrki halusi rehellisen mielipiteen toiminnastaan, ja yleensä siihen kuuluu myös kritiikkipuoli. En vain millään osaa keksiä mitään rehellistä kritiikkiä tämän kaverin toiminnasta. Hän selvästi rakastaa lajia ja nauttii siitä mitä tekee.

“Onhan se kiva kun ei mitään oikeita töitä tarvitse tehdä”, kuuluu kommentti suoraan Jyrkin suusta. Kauhea ihminen siis kyseessä, tykkää siitä mitä tekee.

Iso käsi päivästä, yksi parhaista koko minun Thaimaan 3,5 kuukauden matkani aikana.

Tällaista lisää, kiitos!

Puhis

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi