Marko Piironen – Thaimaan suomalainen filmitähti

Marko Piironen on Thaimaan tuotteliain suomalainen filmitähti. Hän on esiintynyt 1500 Thaimaassa kuvatussa viihdeprojektissa: elokuvissa, televisio-ohjelmissa ja mainoksissa. Millaista on Markon elämä Thaimaassa?

Kauanko olet asunut Thaimaassa?

Olen asunut Thaimaassa jo 19 vuotta, joista Bangokissa 13 vuotta. Olen kotoisin Helsingin Pukinmäestä, jossa koko lapsuuteni. Olen 42-vuotias.

Miten alunperin päädyit Bangkokiin?

Pitkä tarina lyhyesti. Olin aikaisemmin naimisissa thain kanssa, mutta asiat eivät menneetkään suunnitelmien mukaan, vaan tuli ero. Asuin silloin Phitsanulokissa (Keski-Thaimaassa). Matkasin sieltä Pattayalle, jossa oli tarkoitus unohtaa menneet, ottaa vahan lomaa ja muuttaa sitten takaisin Suomeen.

Mutta tapasinkin naisen, joka oli täysin thainaisten vastakohta, ja rupesin seurustelee hänen kanssaan. Huom! Hän ei ollut baarityttö.

Rupesin ottamaan thainyrkkeilymatseja. Rahat alkoivat loppua, ja ottelin joka ilta Walking Streetillä. Myöhemmin sain isompia ja paremman rahan matseja. Noin kaksi vuotta tuli tapeltua, kunnes päätin mennä mennä Bangkokiin katsomaan, jos saisin sieltä jotain töitä. Siitä asti olen asunut Bangkokissa.

Mitä työtä olet tehnyt Bangkokissa?

Olen tehnyt Bangkokissa monenlaista duunia. Alkuaikoina kun ei ollut kontakteja, oli vaikeaa. Tapasin yhden australialaisen, ja hänen kanssaan tehtiin vähän aikaa escort töitä. Sen jälkeen menin töihin Hotel Intercontinentaliin kokiksi. Mulla on kokin paperit, ja olin jo Suomessa työskennellyt kokkina monta vuotta. Vieläkin työskentelen kokkina, mutta nyt olen freelancer.

Samoihin aikoihin yksi kaveri tuli kysymään, haluaisinko ryhtyä ekstraksi Alexander The Great -elokuvaan. Menin, ja olin kuvauksissa kuukauden. Sen jälkeen olen ollut koko ajan kiireinen. Leffoja, thaimaalaisia saippuasarjoja ja mainoksia.

Mitkä ovat isoimmat viihdeprojektit, joissa olet ollut mukana?

Oho! Olen ollut mukana noin 1500 projektissa. Kaikissa Hollywood-leffoissa, jotka on kuvattu Thaimaassa Aleksanteri Suuri -leffan jälkeen. Noin 50 intialaisessa leffassa, japanilaisissa, kiinalaisissa ja korealaisissa. Myös suomalaisissa mainoksissa, joita on täällä kuvattu. Olin esimerkiksi Pirkka-Pekka Peteliuksen taksikuskina yhdessä mainoksessa.

Mitä muuta työtä teet?

Teen töitä nyt kokkina, näyttelen ja teen stuntman-keikkoja.

Miten hyvin puhut thainkieltä?

Puhun melkein täydellistä thaita.

Onko sinulla Thaimaassa perhettä?

Olen naimissa thain kanssa. Meillä on neljä lasta: yksi 17-vuotias tyttö ja kolme poikaa: 4-, 10- ja 11-vuotiaat.

Kerro omat suosikkipaikkasi Bangkokissa?

En käy juurikaan ravintoloissa tai yökerhoissa. Hotelleista täytyy mainita Shangri-La ja Sheraton. Nähtävyyksistä Grand Palace ja krokotiilifarmi.

Mitkä ovat tulevaisuuden tavoitteesi?

Ehkä avata oma ravintola. Olen ajatellut sitä pitkän aikaa. Mutta täällä pysyn – en ole tulossa takaisin Suomeen.

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi