9 Gems – tällainen on Koh Samuin hienoin ravintola

9 gems Koh Samui Thaimaa
9 Gems on trendikkäästi tyylikäs. Kuva: 9 Gems

9 Gems sijaitsee Koh Samuilla Chaweng Beachin takana kohoavilla kukkuloilla. Ravintola on nyt kaikkien huulilla – se nousee jatkuvasti esiin hotelli- ja ravintola-alan uutisissa sekä matkailulehdissä.

Liikkeelle ei ole lähdetty vaatimattomasti, vaan ravintolaa mainostetaan Samuin tyylikkäimmäksi ja kulinaarisimmaksi kokemukseksi. Sehän täytyy ehdottomasti kokea!

Huippuruuan ystäville Koh Samuin ravintolatarjonta on jo valmiiksi runsas; saaren arkipäivää ovat W Retreatin, Four Seasonin ja Banyan Treen kaltaisten luksushotellien ravintolat ja niiden kansainväliset, palkitut keittiömestarit.

Olemme tehneet pöytävarauksen, ja hotellimme autonkuljettaja ajaa meidät ylös Chawengin kukkuloille. 9 Gemsiin täytyy haluta tulla, tänne ei päädytä vahingossa. Ravintola sijaitsee erittäin modernissa, designilla sisustetussa yksityishuvilassa. Maisema on yli Chawengin järven.

9 Gemsissä ollaan kirjaimellisesti arjen yläpuolella – Chawengin häly ja ihmismassat ovat täältä kaukana.

Aivan ensimmäisenä silmäni kiinnittyvät ravintolan tuoleihin ja kuiskaankin miehelleni: ”Jos kaikki nämä tuolit ovat aitoja Kartelleja, syön hattuni!” Aito design maksaa Thaimaassa vieläkin enemmän kuin Suomessa ja tiedän aivan tarkkaan mitä kyseinen Kartell Thaimaassa maksaa…

Kaikki on kaunista. Pöydät on katettu väriä vaihtavan uima-altaan ympärille, ja jokainen lautanen ja astia on huolella valittu. Henkilokunta koostuu yksinomaan nuorista thaimaalaisista miehistä, kokomustaan puetuista. Sommelierin tietämys viineistä on esimerkillistä, ja viinilista onkin yksi parhaista Thaimaassa näkemistäni.

Valitsemme viiden ruokalajin menun – tarjolla olisi myös seitsemän lajin menu, mutta se tuntuu hieman liian tukevalta kuumana iltana. Menu on hinnoiteltu THB 5,500++ henkilöltä (eli hinnan päälle tulevat vielä verot ja palvelumaksu). Vertauksena kerrottakoon, että maailman 50 parhaan ravintolan listalta löytyvä Nahm Bangkokissa hinnoittelee seitsemän ruokalajin menunsa THB 1,800++.

Menu kuulostaa herkulliselta, joskin perinteiseltä. Trendikästä molekyylikeittiötä ei täällä tarjoilla, vaan annokset ovat klassikkoja, joissa ratkaisee raaka-aineiden laatu ja kokin osaaminen. Rapurisotto ja australialaisesta sisäfileestä valmistettu tulinen salaatti ovat oikein maistuvia, samoin grillattu Atlantin lohi. Suklaakastike Angus-pihville on loistava valinta. Alkuun tarjoillut amuse bouchet ja väliruokana vodka sorbet toimivat aina.

9 Gems ei tarjoa uusia tai innovatiivisia makuja, vaan keskittyy annosten laatuun, ulkonäköön ja palveluun. Joka annokseen liitetty punottu kukka yksinkertaisuudessaan sitoo koko menun yhteen ja luo illalliselle teeman. Palvelu on erittäin ammattimaista ja eurooppalaisen ”hidasta” eli asiakkaan huomioonottavaa. Hyvin usein thaimaalainen keittiö- ja salihenkilökunta tarjoilevat menun aivan liian nopeasti, vaan ei täällä. Illallinen on täydellisesti rytmitetty, siitä on aikaa nauttia.

Jälkiruuan, valikoiman itse tehtyjä suklaita, tarjoavat itse omistajapariskunta, sveitsiläinen Peter ja kokkipuolisonsa Khun Sathit. Suklaat ovat sveitsiläistä huippuluokkaa ja minua harmittaa suunnattomasti, että olen jo aivan täynnä! Vastaus kysymykseeni tuolien aitoudesta on ihastuttava: ”Sinä tunnistit ne Kartelleiksi, ihanaa! Totta kai ne ovat aidot!”

9 Gemsiä voi suositella todellisille luksusmatkaajille, jotka aidosti arvostavat ruokaa ja laatua, heille, joille illalliset ovat parhaimmillaan ikimuistoisia tarinoita. Täällä on osattava arvostaa kauneutta ja laatua.

Hinta koko illalle – kaksi viiden ruokalajin menua, viinit ja muutama cocktail – masoi 24 000 bahtia, noin 580 euroa. Luxury Catinkin budjetti vaatii hieman säästämistä, ennen kuin rohkenen 9 Gemsiin uudelleen.

Sitä ennen pitää vielä ostaa uusi hattukin.

9 Gems
Chaweng Beachin viereisillä kukkuloilla, taksimatkan päässä rannalta.
Pöytävaraus suositeltava: p. +66 80 692 0520
Ravintola vuokraa myös ylellistä huvilaa.

Vierailevan blogitekstin on kirjoittanut luksusmatkailuun erikoistunut Kati Häkkinen, Khanomissa sijaitsevan Aava Resortin omistaja.

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi