Ko Lanta – ravintolat ja baarit

Koh Lanta, Thaimaa. Kuva: Anna Ewa Bieniek / Shutterstock.com

Ko Lantalla on rannalla paljon leppoisia ravintoloita, jotka ovat viihtyisiä mutta eivät pahemmin erotu toisistaan. Ravintolat tapaavat tarjota kaikkea mahdollista perusthairuuasta meksikolaiseen, patonkeihin ja wieninleikkeisiin. Parasta ravintoloissa on se, että syödessä pääsee nauttimaan merimaisemista ja upeista auringonlaskuista. Thairuoka on kaikissa suunnilleen yhtä hyvää.

Ko Lantan ravintolaelämä ei ole vielä kovin sofistikoitunutta verrattuna vilkkaampiin saariin. Mutta muutama poikkeuksellisen hyvä ravintola löytyy. Mielenkiintoisimmat ravintolat löytyvät syrjässä rannalta. Niissä kannattaa käydä, kun haluaa vaihtelua rantaravintoloiden ruokalistoille, jotka tapaavat olla kopioita toisistaan. Alla kerrotaan lisää Ko Lantan pitkäaikaisista ravintolasuosikeista.

Long Beachilta löytyy monta ravintolaa

Ravintolaelämältään rannoista monipuolisin on Phra Ae eli Long Beach. Rannan pohjoispäässä on eläväinen rantaravintolakeskittymä (Thai Cat on varma valinta) ja tien puolella on pari koko saaren parhaista ravintoloista.

Saladanin sataman edustalla on tien varessa paljon yksinkertaisia muovituolipaikkoja. Rohkeasti kokeilemaan – yleensä paras thairuoka tarjoillaan juuri tällaisissa ulkonäöltään vaatimattomissa ravintoloissa.

Time for Lime – kuuluisa kokkikoulu

Miksi: Suositun kokkikoulun ravintolassa voi myös käydä vain syömässä. Suosittu thairuokien maistelumenyy – ja hyvät cocktailit.
Missä: Klong Daon rannalla.

Tavern – lihanhimoon

Miksi: Erinomaiset länsimaiset liharuuat, etenkin ribsit.
Missä: Phra Aen tien puolella.

Red Snapper – tapas-paratiisi

Miksi: Saaren tunnelmallisimpia ravintoloita. Tarjolla erinomaisia tapaksia ja loistavia pirtelöitä.
Missä: Phra Aen eteläpäässä päätien varrella. Hieman syrjäisen sijainnin takia tänne tullaan varta vasten herkuttelemaan.

Black Pearl – meksikolaista ruokaa

Miksi: Kehutusta, merirosvohenkisestä ravintolasta saa meksikolaista ruokaa.
Missä: Saladanin keskustassa.

Bee Bee Bungalows – chillailuun

Miksi: Yksinkertaisen majatalon rantaravintola on tehty täydelliseksi chillailuun – ravintolan laiskottelunurkkauksissa makailisi vaikka koko päivän. Ja ruokakin on hyvää.
Missä: Khlong Kong -biitsillä.

Drunken sailor – rento bistro

Miksi: Tyylikkäässä mutta rennossa bistrossa voi nauttia taiten tehtyjä purilaisia vaikkapa riippumatossa löhöten.
Missä: Kantiang Beachin alkupäässä kadun varrella.

Same Same But Different – tyylikäs rantaravintola

Miksi: Saaren tyylikkäimpiä rantaravintoloita. Loistava paikka ihailla auringonlaskuja.
Miksi: Kantiangin loppupäässä.

Ko Lanta – baarit ja klubit

Koh Lantan Klong Dao -rannalla sijaitsevan Indian Barin tulishow on Thaimaan parhaita. Ellei se kaikkein paras. Kuva: Osaze Cuomo / Shutterstock.com

Perinnetietoisten muslimien asuttama Ko Lanta ei ole varsinainen yöelämän keskus. Olutta ja cocktaileja saa toki rantaravintoloista: jos ravintolan sattuisivatkin omistamaan muslimit, alkoholitarjoilun hoituu yhteisellä sopimuksella viereisen baarin kautta.

Saaren parhaaksi baariksi voi hyvällä omalla tunnolla nimetä Klong Daolla sijaitsevan Indian Barin. Sen tulishow on yksinkertaisesti aivan omaa luokkaansa. Ja se on paljon se, sillä Thaimaassa on tulishow’ta vähän joka puolella.

Lisää rantabaareja löytyy Phra Aelta eli Long Beachilta.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

1 KOMMENTTI

  1. Ainakin Saladanin iltamarkkinoilla kannattaa käydä, sekä perjantai-iltana oli hieman etelämpänä vuoren halki menevällä saaren poikittaistien varrella ”paikallisten markkinat”, joissa ei paljon turisteja näkynyt ja hinnat olivat verrattain edulliset. Muovituoli-ravintolat olivat yleensäkin ottaen edullisempia ja ruoka erittäin hyvää. Rantaravintoloissa oli thaimaalaisittain kallista, mutta niissä oli taas eri tunnelma, varsinkin auringonlaskun aikaan.

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi