Ko Lanta – nähtävyydet ja retkikohteet

Vaikka Ko Lanta onkin mainio paikka laiskotella, riittää Ko Lantalla myös tekemistä. Retkiä voi tehdä Ko Lantalta kauniille paratiisisaarille. Ko Lanta sopii hyvin myös sukeltajille.

Old Town – Ko Lantan paras nähtävyys

Koh Lantan Old Townin kylänraittia reunustavat tunnelmalliset puutalot.  Thaimaa. Kuva: PixHound / Shutterstock.com

Tunnelmallinen pikkukaupunki Lanta Old Town oli aikoinaan tärkeä välisatama kauppalaivoille, jotka matkasivat pitkin Andamaanien merta. Vanhat tiikkitalot seisovat puutolppien varassa meren rannalla.

Kylästä löytyy tunnelmallinen pieni kiinalaistemppeli, pikkuruinen kotiseutumuseo, pari tunnelmallista majataloa, ravintoloita ja loistava riippumattokauppa Hammock House.

Hammock Housesta voi poimia mukaansa käsin piirretyn aarrekarttaa muistuttavan mopoilukartan.

Old Town sijaitsee saaren itäpuolella ja perille pääsee parhaiten skootterilla ajamalla. Lanta Old Town onkin sopiva kohde Ko Lantan skootteriretkelle.

Kierrä Ko Lanta skootterilla

Koh Lanta kannattaa kiertää skootterilla. Kuva: Yuliia Kononenko / Shutterstock.com

Lanta on loistava paikka skootteriretkelle. Etäisyydet eivät ole saarella liian pitkiä tai lyhyitä, vaan juuri sopivia päiväretkelle. Tiet ovat – enimmäkseen – hyvässä kunnossa ja liikennettä on vähän. Suurimpana liikenneriskinä ovat maantien yli vilistävät kookkaat varaanit – ja norsut, jota tallustavat syrjäisillä hiekkateillä.

Vuokraa skootteri ja etsi oma suosikkisi saaren rantojen joukosta saaren länsipuolella. Muista myös käydä nauttimassa saaren itäpuolen maalaismaisemista ja Lanta Old Townista.

Länsipuolen rannoilta pääsee itäpuolelle kahta kautta: joko saaren pohjoiskären ja Saladanin satamakylän kautta tai saaren keskiosista pitkin kaunista tietä, joka kulkee yli viidakkoisten kukkuloiden. Kukkulan laella on mukava maisemaravintola.

Saaren halki vievän tien varrella on myös luolia, joihin voi tutustua paikallisten oppaiden avulla. Kyltit ohjaavat perille tien varrelta.

Saaren itäpuolella voi myös pysähtyä mangrovemetsän edustalla. Melomaan pääsee vuokrattavilla kajakeilla.

Tie itärannikolle kääntyy Klong Nin Beachin kohdalta. Saaren eteläkärjen ympäri ei kulje tietä.

Mu Ko Lanta – Ko Lantan kansallispuisto

Mu Ko Lanta -kansallispuistossa odottaa kaunis autioranta. Kuva: Pavel Szabo / Shutterstock.com

Ko Lantan eteläosa kuuluu suojeltuun kansallispuistoon Mu Ko Lanta. Perille vie länsirannikon rantakohteista tie, joka muuttuu loppumatkaltaan huonokuntoiseksi, muttei kuitenkaan kovin vaikeaksi ajettavaksi.

Tie johtaa kansallispuiston päämajalle, jonka edustalla on tunnelmallinen majakka ja autioranta. Majakan luota avautuvat komeat näkymät etelään ja Trangin saarille.

Viidakkoon voi tehdä lyhyehkön patikan pitkin jyrkkää polkua.

Vierailijoilta peritään kansallispuistoon 200 bahtin pääsymaksu, jonka saattaa tosin välttää, jos saapuu kansallispuiston alueelle myöhään iltapäivällä.

Kansallispuiston parkkipaikalla tapaa notkua makakiapinoita, joten paikalle ei kannata jättää eväitä vartioimatta.

Ko Lantan käärmeshow

Khlong Kongin baareissa järjestetään useina iltoina käärmeshow. Silloin tällöin esiintymisiä on myös Ae Phraella eli Long Beachillä.

Esiintyjä pussailee kobria, väistelee niiden hyökkäyksiä ja laittaa käärmeen pään suuhunsa. Kobrilla näyttäisi olevan vielä myrkkyhampaat tallella, sillä esiintyjä valuttaa käärmeistä myrkkyä lasiin. Ja lopuksi yleisö pääsee toki samaan kuvaan käärmeiden kanssa.

Kannattaa huomioida, ettei tällaisiin rientoihin osallistuminen täytä eettisen matkailun kriteereitä eikä sitä kannata tukea.

Retket Ko Lantalta saarille

Koh Talabeng on yksi Koh Lantan naapurisaarista. Kuva: Pixhound / Shutterstock.com

Suosituimpia päiväretkiä ovat Ko Lantalta järjestettävät Neljän saaren kierrokset, joiden ohjelmaan kuuluvat Trangin saaret Ko Ngai, Ko Mook, Ko Kradan ja edellisiä pienempi Ko Cherk Ko Lantan eteläpuolella.

Retkillä snorklataan ja vieraillaan Ko Mookin Smaragdiluolalla. Monesti retkillä ryhmäkoot isot ja järjestelyt vähän sinne päin – kannattaakin varata hyvämaineinen retkenjärjestäjä.

Saariretkille pääsee myös Ko Rokille, viidakon peittämälle autiosaarelle, jolla odottaa upea, valkoinen hiekkaranta ja hienot koralliriutat, jotka soveltuvat hyvin snorklaukseen.

Lue lisää Ko Lantan sukellus- ja snorklauskohteista.

Ko Lantan saariretket voi varata etukäteen netistä.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi