Khanom – ravintolat ja baarit

Khanom, Thaimaa. Kuva: Kevin Hellon / Shutterstock.com

Khanom on pitkälti salaisuutena säilynyt hiljainen rantakohde, mikä näkyy ravintolatarjonnassa kahdella tavalla. Vaihtoehtoja on vähän, mutta ne vähät vaihtoehdot ovat sitäkin parempia. Khanomiin on muuttanut muutama loistava keittiömestari ja baarinpitäjä, jotka ovat saaneet tarpeekseen Thaimaan vilkkaammista rantakohteista ja tulleet Khanomiin nauttimaan hiljaiselosta.

CC Beach Bar – rantaravintola ja Khanomin tietotoimisto

CC Beach Bar Khanom
CC Beach Barin tulinen, isaanilainen larb moo -pizza.

CC Beach Bar Khanomin pitkäaikaisimpia ja tunnetuimpia rantaravintoloita. Ravintolan omistaja, britti Charlie, oli Khanomin ensimmäisiä ulkomaalaisia, ja hän toimii edelleen alueen epävirallisena tietotoimistona.

Charlie rakastaa tarinoiden kertomista, ja kaikki Khanomissa asuvat ulkomaalaiset tuntuvat joutuvan ennen pitkää tarinoiden kohteeksi – eikä tarinoita kannata ottaa sen todempana kuin hyviä kalavaleita.

CC Beach Barin pitkällä ruokalistalla on kaikkea mahdollista: pizzoja (erikoisuutena mm. Isaan-vaikutteinen larb moo -pizza), pihvejä, meksikolaista, intialaista ja mereneläviä. Ja drinkkilista on melkein yhtä pitkä.

CC Beach Bar sijaitsee Nadan Beachilla Aava Resortin vieressä.

Ciao Bella – Khanomin legendaarinen italialainen ravintola

ciao bella khanom
Umberton hymy tarttuu myös asiakkaaseen.

Koh Phi Phillä pitkään legendaarista italialaista Ciao Bella -ravintolaa pyörittänyt sydämellinen Umberto kyllästyi lopulta bilesaaren melskeeseen ja muutti vuonna 2014 rauhalliseen Khanomiin. ”Elämänlaatuni noussut täällä!” Umberto iloitsee.

Elban saarelta kotoisin olevan Umberton taikoma italialainen kotiruoka on suussa sulavan herkullista. Italiassa keittiöhommat 14-vuotiaana aloittanut Umberto ehti työskennellä Italiassa huippuravintoloissa ja pyörittää sekä omaa osteriaa että pizzapaikkaa ennen Thaimaahan muuttamistaan.

Ciao Bella sijaitsee Nadanin Beachin pohjoispäässä, jota myös Kho Khao biitsiksi kutsutaan.

khanom restaurant
Jätä Ciao Bellassa tilaa jälkiruualle!

Le Petit St Tropez – ranskalaista maalaisruokaa

Ranskalaisen pariskunnan Julienin ja Stepanien pitämä Le Petit St Tropez on pieni ranskalainen ravintola muutamalla vuokrattavalla bungalowilla aivan rannalla. Tarjolla on ihanaa ranskalaista maalais- ja kotiruokaa. Ravintola vuokraa myös SUP-lautoja.

Le Petit St Tropez sijaitsee Nadan Beachilla.

Aalto-ravintolan kansainvälinen keittiö

khanom aalto ravintola
Aalto-ravintolan Tuna-tartar.

Aava Resortissa Nadan Beachilla sijaitsevan Aalto-ravintolan lista on houkutteleva ja hyvää vaihtelua thairuualle. Kansainvälisiin annoksiin on käytetty paljon kekseliäisyyttä ja hinnatkin ovat erittäin kohtuullisella tasolla.

Dusty Gekko, Khanomin gastropubi

Suomalaisen keittiömestari Mikko Vuorin pyörittämän, gastropubimaisen Dusty Gekkon perusruokalista koostuu yksinkertaisista perusherkuista kuten thairuuasta ja hampurilaisista, mutta Mikko taikoo yleensä listan ulkopuolelta hienostuneempia päivän erikoisuuksia.

Dusty Gekko sijaitsee Bang Nodekylän keskusraitin varrella.

Ruang Sabiang – eteläthaimaalaista ruokaa

Ruang Sabiang on tunnelmallinen ja edullinen thairavintola, jossa syödään vehreässä, melkein viidakkomaisessa puutarhassa. Kunhan pitkää menyytä selaa tarpeeksi eteenpäin, pääsee eteläthaimaalaisiin erikoisuuksiin (otsikolla Recommended Dishes).

Ruang Sabiang sijaitsee Bang Node -kylässä.

Khanomin yöelämä

Iltaelämä on Khanomissa varsin rauhallista, vaikka Khanomissa asuukin Thaimaan kuuluisin reggaeartisti, Job to Don -bändin keulakuva Job. Yksi bändin tunnetuimmista biiseistä on muuten nimeltään Khanom.

Jobin voi silloin tällöin bongata hengailemasta hippibaari Jam Bayssa tai istumassa iltaa Aava Resortin omistajan Aten seurassa.

Erinomaisista cocktaileista kannattaa käydä juopumassa ranskalaisen Leeloo Cabanan tunnelmallisessa rantaravintolassa. Juopumista ei voi välttää; sen verran tuhtia tavaraa esimerkiksi mojitot ovat. Ruokalistalla on perusthaiherkkuja ja klassisia burgereita.

Kerran kuussa Khanomissa järjestetään Ample Moon -festivaalit.

Hippibaari Jam Bay

khanom jam bay
Joe on yksi Jam Bayn mukavista taiteilijasieluista.

Jam Bay tarjoaa klassisen thaimaalaisen reggaebaarielämyksen. Baarin ovat perustaneet ihastuttavat thaimaalaiset taiteilijahipit, jotka ovat päätyneet Khanomiin työskenneltyään eri puolilla Thaimaan turistikohteita: Koh Samuilla, Koh Phanganilla ja Chiang Maissa.

Khanomiin he ovat tulleet etsimään rentoa elämää, ja heidän suurin toiveensa tuntuukin olevan, ettei Khanomin salaisuus paljastu, vaan Khanom pysyy rauhallisena paratiisina. Asiakkaiden vähyydestä johtuvat pienet tulot eivät heitä haittaa, päinvastoin.

”Jos tiedät miten elää, et tarvitse paljoa”, baarin perustajiin kuuluva Joe sanoo.

Nadan Beachin keskivaiheilla sijaitsevassa Jam Bayssa soittaa livebändi melkein joka lauantai.

khanom tatuointi
Jam Bayssa voi myös ottaa tatuoinnin – ken uskaltaa.

KHANOM | HOTELLIT | NÄHTÄVYYDET

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi