Hua Hin – ravintolat ja baarit

Tom yam -keitto. Hua Hin, Thaimaa. Kuva: Ancha Chiangmai / Shutterstock.com

Hua Hinissa on ravintoloita joka lähtöön. Löytyy niin thaimaalaista, intialaista, japanilaista, eurooppalaisia keittiöitä kuin amerikkalaista BBQ:ta.

Hua Hinin viihtyisin ravintolakatu on rannan vieressä kulkeva Naretdamri, jolle tunnelmaa luovat vanhat puutalot. Kadun varrelta löytyy sekä länsimaisia ravintoloita että thaimaalaisia kalaravintoloita. Erityisen hyvin Hua Hin tunnetaankin merenelävistään, varsinkin thaimaalaisten keskuudessa.

Naretdamrin kalaravintolat sijaitsevat tunnelmallisilla vanhoilla satamalaitureilla veden päällä. Tarjolla on niin kaloja, rapuja kuin jättikatkarapujakin. Monet niistä on pyydystetty samana aamuna – tai pidetty polskimassa ravintolan omissa kala-altaissa – joten merenelävät ovat taatusti tuoreita. Nämä kalaravintolat ovat hintatasoltaan tosin hieman kalliimmat kuin syrjemmässä sijaitsevat kalaravintolat kuten Madame Green, josta kerrotaan lisää alla.

Eurooppalaisista ravintoloista erityisen moninaisesti ovat edustettuina italialaiset ravintolat. Myös ranskalaisia ravintoloita on useampi.

Hua Hin – katuruoka

Iltamarkkinat. Hua Hin, Thaimaa. Kuva: Rolf_52 / Shutterstock.com

Suosittu herkuttelupaikka on myös Dechanuchit-kadulla sijaitseva Hua Hinin Night Bazaar eli yöbasaari, jolla on rinnan ruokaa ja rihkamakojuja.

Hua Hin – thaimaalaista ruokaa ja mereneläviä

Jättiläiskatkarapuja grillissä. Hua Hin, Thaimaa. Kuva: Rolf_52 / Shutterstock.com

Meekaruna – ravintola vanhalla puulaiturilla

Miksi: Tunnelmallisempaa illallista ei Hua Hinista löydy: mereneläviä nautitaan vanhalla puulaiturilla meren yllä. Vieressä muutama muukin samanlainen ravintola. Kalat ovat taatusti tuoreita: ne polskivat altaissaan vielä hetkeä ennen kokkaamista.

Missä: Rannan vieressä kulkevalla Naretdamri-ravintoalkadulla.

Baan Itsara – Hua Hinin klassikkoravintola

Miksi: Hua Hinin klassikkoravintola sijaitsee meren äärellä turkoosissa pitsihuvilassa, jonka bangkokilainen prinssi rakennutti alun perin kesähuvilakseen. Maineestaan ja suosiostaan huolimatta Baan Itsara on mutkaton ja kohtuuhintainen ruokapaikka.

Missä: Hua Hin Soi 45 kohdalla meren rannalla, kilometrin verran keskustasta pohjoiseen.

Madame Green Seafood – Hua Hinin kuuluisin ravintola

Miksi: Kalastajapariskunta perusti ravintolan, jossa vaimo kokkasi miehensä kalansaalista. Ja rouva todella osasi kokata. Madame Green Seafood on kasvanut suosion myötä, ja ravintolan seinät on vuorattu kuvilla julkkiksista poseeraamassa omistajattaren kanssa. Jokainen thaimaalainen käy täällä ainakin kerran Hua Hinissa vieraillessaan. Tällaisesta thait pitävät: edullinen ja herkullinen.

Missä: Meren rannalla keskustasta etelään Khao Takiab -rannan loppupäässä.

Hua Hinin länsimaiset ravintolat

Buffalo Bills – Hua Hinin paras taverna

Miksi: Brittipubin ja villin lännen tavernan trooppinen inkarnaatio. Jos kaipaa tuhtia länsimaista sapuskaa, täällä ei pety. Maittavaa kotiruokaa ja hanasta kylmää ja edullista olutta. Tilaa ainakin lampaankyljyksiä! Ravintola sopii erinomaisesti myös lapsiperheille (lastenannosten hintaan kuuluu herkullinen jälkiruoka).

Missä: Aivan Naretdamri-kadun päässä, kalastuslaiturin kulmalla.

Terrace 90 – monipuolisesti hyvä ravintola

Miksi: Tällä paikallisen perheen ravintolalla on kultainen kosketus. Terrace90 onnistuu liki mahdottomassa eli tekemään hyvää ruokaa pitkän ruokalistansa laidasta laitaan: tarjolla on thairuokaa, pohjoismaista, meksikolaista ja hyviä pihvejä. Ja kyllä: tyylikkään ravintolarakennuksen on suunnitellut perheen oma poika.

Missä: Hua Hin Soi 90:llä, lähellä Market Village -ostoskeskusta.

Prime Steak House – Hua Hinin paras pihviravintola

Miksi: Kaikkien grillaustaiteen sääntöjen mukaan grillattuja pihvejä huippuluokan australialaisesta ja uusiseelantilaisesta lihasta. Hummerit puolestaan lennätetään elävinä Yhdysvalloista. Kaupungin parhaat vaan eivät edullisimmat pihvit.

Missä: Naretdamri-kadulla.

Brasserie de Paris – tunnelmallinen ranskalaisravintola

Miksi: Tyylikäs ja tunnelmallinen ranskalaisravintola vanhassa puutalossa.

Missä: Ravintolakatu Naretdamrilla.

Hua Hin – japanilaiset ravintolat

Sakura Sushi – Hua Hinin paras japanilainen ravintola

Miksi: Kehuttu japanilaisravintola sijaitsee sopivasti syrjässä keskustan vilkkaimmalta turistiseudulta mikä pitää hinnat hyvin kohtuullisina. Lukijoidemme suosittelema!

Missä: Hua Hin Soi 94.

Hua Hinin suomalaiset ravintolat

Mr. Dan Guesthouse – erinomainen suomalaisravintola

Miksi: Pitkältä ruokalistalta löytyy suomalaisen ruuan lisäksi hampurilaisia ja thairuokaa. Herkuttelun lisäksi voi pelata biljardia ja pelikonsolilla. Suomalaisten kohtauspaikka.

Missä: Lähellä rautatieasemaa, hyvän matkaa rannasta. 6 Amnuaysin Road. Mr. Danin uudempi paikka, Mr. Dan’s 88 sijaitsee Soi 88:lla rautatien länsipuolella.

Hua Hinin baarit ja yöelämä

Hua Hin on niin sanotusti rauhallinen paikka, jos verrataan vaikka Pattayaan tai Bangkokiin, mutta kyllä Hua Hinistakin iltaelämää löytyy.

Vauhdikkaimmat juhlat löytyvät yleensä Hiltonin yökerhosta Hua Hin Brewing Companysta. Hiltonin yökerho menee kiinni aamukahdelta, ja jos sen jälkeen vielä menohaluja riittää, niin ei hätää. Ovesta ulos ja muutama kymmenen metriä vasemmalle ja taas mennään. Sam Sam Barin takana on kymmenkunta pientä pubia ja diskoa, jotka ovat yleensä auki aamuun asti. Alueelle saattaa olla vähän vaikea löytää, mutta siellä se on, kun tarpeeksi etsii.

Eli vaikka Hua Hin on pohjimmiltaan rauhallinen kaupunki, niin menoa kyllä löytyy sitä etsivälle.

Soi Bintapaht Walking Street

Baarit ovat keskittyneet Hiltonin edestä lähtevälle Soi Bintapahtille ja sen lähikujille. Monet baareista ovat ns. tyttöbaareja, mutta niissä tapaa viihtyä myös turistipariskuntia.

Hua Hin Brewing Company – Hua Hinin yökerhojen klassikko

Miksi: Kaupungin ykköspaikassa on iloinen meininki, kaupungin laajin juomavalikoima ja useina iltoina viikossa mukaansa tempaava live-bändi. Viikonloppuisin yökerho on usein tupaten täynnä, ja juhlat yltyvät usein vauhdikkaiksikin.

Missä: Hilton Hotelin alakerrassa. Erillinen sisäänkäynti.

Blue Angel Cabaret – Hua Hinin ladyboy show

Miksi: Pienimuotoinen mutta hauska ladyboy-kabaree.

Missä: Soi Bintabanilla, jolla on kourallinen tyttöbaareja.

HUA HIN | NÄHTÄVYYDET | OSTOKSET | GOLF

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi