Cha-Am – ravintolat ja baarit

Thaimaassa kannattaa herkutella tuoreilla merenelävillä. Kuva: Stephane Bidouze / Shutterstock.com

Suurin osa Cha-Amin ravintoloista on keskittynyt Cha-Am Beachin rantakylään. Monet ravintoloista tarjoavat sekä länsimaista että thairuokaa.

Aivan rannan pohjoispäässä, sillan jälkeen, on kalastajakylä, jossa on useita mereneläviin erikoistuneita ravintoloita. Vesialtaissa pulikoivat kalat ja ravut ovat taatusti tuoreita.

Bussiaseman luona Narathip-kadulla on vieri vieressä kojuja, jotka myyvät cha-amilaista erikoisuutta, kokonaisena grillattua pikkupossua. Possun kanssa kannattaa tilata sticky riceä ja somtam-papaijasalaattia. Yksinkertaista ja herkullista!

Cha-Amin ravintolat

Bang Kwaissa suppea valikoita ravintoloita löytyy Marriott Courtyard -hotellin takaa.

Aroy Restaurant
Miksi: Laajalta ruokalistalta löytyy kaikki mahdollinen maan ja Thaimaan väliltä – pihvejä unohtamatta. Hinnat ovat edulliset ja paikka onkin usein täynnä aamusta iltaan. Aamiaista tarjoillaan klo kahdeksasta eteenpäin. Viihtyisää ravintolaa koristavat viherkasvit ja vanhat seinäkellot.
Missä: Chao Lai -katu eli rannalta Narathipia pitkin tullessa ensimmäinen katu vasempaan.

Poom Seafood
Miksi: Thaimaalaisten viikonlopunviettäjien suosima ravintola kokkaa loistavan version annoksesta paistettu riisi merenelävillä. Ruokalista lupaa, että annos on niin hyvä, että se saa nuolemaan lautasenkin puhtaaksi – ja lupaus pitää paikkansa. Riisi on mehukasta ja tuoreita mereneläviä on lautasella iso pino. Tilaa rinnalle mielesi mukaan muita annoksia ja nauti.
Missä: Cha-Am Beachin rantakadulla, parisataa metriä Unico Sandara -hotellin eteläpuolella.

Krua Medsai
Miksi: Kalastajakylän ravintoloista kannattaa kokeilla tätä siistiä ja hyvämaineista paikkaa. Tilaa listalta tai pelaa merenelävärulettia ja pyydä tarjoilijaa tuomaan samat herkut mitä naapuripöydän thaimaalaisseurue on tilannut.
Missä: Rannan pohjoispäässä juuri ennen kalastajakylää kohdassa, jossa rantakatu kääntyy sisämaahan päin. Sijainti on tunnelmallinen meren äärellä.

Sung Wean Seafood
Missä: Bang Kwailla [email protected] -hotellin edustalla.
Miksi: Thaimaan prinsessakin on käynyt herkuttelemassa tämän yksinkertaisen rantaravintolan merenelävillä. Älä anna ravintolan vaatimattoman ulkokuoren hämätä: maultaan ravintolan herkut ansaitsivat Michelin-tähden.

Cha-Amin baarit ja yöelämä

Cha-Amin yöelämä on rauhallista, mutta muutama hyvä baari rantakylästä löytyy.

Cha Am Pub
Miksi: Pieni tanssilattia on kovassa käytössä viikonloppuisin, australialaisomisteisessa pubissa soi live-musiikki. Ohjelmaan kuuluu myös klassikkoelokuvia ja urheilutapahtumia isolta screeniltä. Tarjolla ruokaa ja juomaa.
Missä: Aiemmin nimellä Crawfords kulkenut pubi sijaitsee Chao Lai -kadulla lähellä suosittua Aroy-ravintolaa.

Baan Chang
Miksi: Sunnuntain suosituissa jammailusessioissa jazzkuppilan asiakkaatkin pääsevät mikrofonin varteen esittämään taitojaan. Live-bändejä joka päivä.
Missä: Golden Beach -hotellin ja Methavalain välissä olevan kujan päässä.

Lue lisää kohteesta Cha-Am.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi